Beste mediastreamingapparaten 2021: recensies en koopadvies

Het is een uitstekend moment om een ​​apparaat voor mediastreaming te kopen, of je nu net de kabel hebt doorgeknipt of je tv-pakket wilt aanvullen met een online videoservice zoals Netflix, Hulu of een nieuwkomer als Apple TV+ of Disney+. In vergelijking met de typische smart-tv hebben zelfstandige streamers zoals de Amazon Fire TV Stick 4K en de geheel nieuwe Nvidia Shield TV meestal grotere app-selecties, snellere prestaties en meer functies. En met zoveel concurrentie tussen apparaatmakers, wordt de hardware sneller, capabeler en betaalbaarder.

We testen constant de nieuwste apparaten, waaronder Roku-spelers, Fire TV-apparaten, Android TV-apparaten, Apple TV en Chromecast. We beoordelen elke nieuwe generatie hardware en herzien voortdurend de software- en app-selectie, zodat we u kunnen helpen bepalen welk platform voor u geschikt is. Hier zijn onze keuzes voor de beste streamingboxen en -sticks, samen met al onze meest recente productrecensies. Onze aanbevelingen zullen in de loop van de tijd veranderen als er nieuwe producten op de markt komen.

Best geprijsde 4K HDR-streamingapparaat

Tweede plaats

Je zou misschien niet verwachten dat een van de beste budget-streamingspelers van Walmart komt, maar het is waar. Deze 4K-speler draait op Android TV, dat een gelikt streamingmenu, krachtige spraakgestuurde zoekacties en de mogelijkheid biedt om video vanaf je telefoon te casten. Het heeft ook een afstandsbediening met veel functies waarmee u door live tv-kanalen kunt bladeren, van ingang kunt wisselen en uw A/V-apparatuur kunt bedienen. Het beste van alles is dat het slechts $ 30 kost, waardoor vergelijkbare spelers van Roku, Amazon en Google zelf worden onderboden. Houd er rekening mee dat als je Dolby Vision, Dolby Atmos of HDR10+ nodig hebt, je ergens anders moet zoeken.

Als de Apple TV 4K van de tweede generatie geen $ 179 had gekost, zou dit onze absolute topkeuze in deze categorie zijn geweest. Het is een fantastisch stuk hardware met een reeks functies waar geen enkele concurrent in de buurt kan komen, en de in aluminium gewikkelde afstandsbediening is net zo stijlvol als die van de concurrentie van plastic is. En hoewel onze recensie zich richt op de mogelijkheden voor mediastreaming, moet ook worden vermeld dat het ook kan dienen als een HomeKit smart-home-hub en een Thread-grensrouter. Ten slotte is Apple uniek in zijn inspanningen om de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Maar je moet betalen om te spelen.

De Apple TV HD is erg duur voor $ 149, zelfs als het wordt geleverd met dezelfde nieuwe afstandsbediening die wordt geleverd met de nog duurdere Apple TV 4K. Deze 1080p-streamer is een goede keuze voor mensen die zich hebben toegewijd aan het Apple-ecosysteem, inclusief de Apple TV+ streamingdienst (u kunt hier onze recensie van Apple TV+ lezen), maar de trekker niet over kunnen halen voor de tweede generatie van $ 179. Apple TV 4K (of die geen 4K-tv hebben om hiervan te profiteren.

Andere opties om te overwegen

Chromecast met Google TV is een intrigerend alternatief, en het is niet langer afhankelijk van het gebruik van je smartphone of tablet als afstandsbediening. Het beste van alles is dat de hardware nu het Android TV-besturingssysteem bevat dat zijn best doet om al uw streamingkeuzes in één enkele uitgebreide gids op te nemen. Het maakt zijn ambitie niet helemaal waar, maar het komt wel heel dichtbij.

De Nvidia Shield Android TV is relatief duur voor $ 149, maar een nieuwe processor en AI-aangedreven 4K-opschaling maken het een aantrekkelijke keuze voor ervaren gebruikers.

De Nvidia Shield Pro-versie is nog duurder voor $ 200, maar kan worden geconfigureerd om uw persoonlijke mediabibliotheek naar al uw andere apparaten te streamen; aangesloten op een HDHomeRun-netwerktuner voor gebruik met Plex DVR, zodat u gratis uitzendingen via de ether kunt opnemen en bekijken; en je kunt zelfs een USB-stick aansluiten en de settopbox gebruiken als een Samsung SmartThings smart home-hub.

De Roku Ultra (2020) ondersteunt nu zowel Dolby Vision als Dolby Atmos. Via bluetooth stream je er muziek naar en hij heeft een snellere processor. Het bedrijf heeft geen van de beste functies van de Ultra weggenomen, waaronder de afstandsbediening met een ingebouwde koptelefoonaansluiting voor privé luisteren, programmeerbare startknoppen en stembesturing. We zijn niet zo enthousiast over Roku’s beslissing om vast te houden aan zijn benadering van het opduiken van apps in plaats van het opduiken van inhoud. Misschien volgend jaar?

De Roku Express 4K+ is een van onze favoriete goedkope 4K-streamingspelers. Het bevat een afstandsbediening die overal kan worden gebruikt met spraak-, volume- en stroombediening, plus dual-band 802.11ac voor snellere connectiviteit met nieuwere draadloze routers. Met $ 40 ondermijnt het Amazon’s Fire TV Stick 4K en de Chromecast met Google TV met $ 10 zonder grote compromissen. Dat gezegd hebbende, het mist Dolby Vision HDR-ondersteuning en er is geen universele gids om gebruikers te helpen al hun streamingopties te begrijpen.

Sling TV-abonnees die ook geïnteresseerd zijn in het ontvangen van over-the-air-uitzendingen, zijn misschien geïnteresseerd in de AirTV-speler + adapterhoewel we het een teleurstelling vonden.

Waar moet u op letten bij een apparaat voor mediastreaming?

Probeer je nog steeds te kiezen tussen al deze opties? Hier zijn enkele aanvullende factoren waarmee u rekening moet houden bij het nemen van uw beslissing, gevolgd door een grafiek waarin de kenmerken van de vakken die we hierboven hebben genoemd, worden vergeleken.

Prestatie: Over het algemeen zijn settopboxen sneller dan streaming-sticks, en het bedrag dat u uitgeeft, hangt vrij sterk samen met de laadsnelheden en soepelheid die u krijgt.

Afspeelkwaliteit en resolutie: Als je een 4K- of 4K HDR-televisie hebt, wil je waarschijnlijk een streamingbox die deze mogelijkheden ten volle benut. Maar tegenwoordig zul je geen moderne apparaten vinden die niet op zijn minst 1080p-resolutie ondersteunen.

App-selectie: Traditioneel was dit de belangrijkste factor bij het kiezen van een streamingapparaat, maar na verloop van tijd begon de app-selectie er vrij gelijkaardig uit te zien, ongeacht welk apparaat je kiest, althans bij de belangrijkste streamingdiensten. Onze app-showdown-grafiek helpt u bij elke specifieke service waarin u geïnteresseerd bent.

Koppelingen met ecosystemen: Apple-apps en -services zijn alleen beschikbaar via Apple TV, terwijl Fire TV-apparaten de handigste manier zijn om Amazon Prime-video te bekijken, en de video- en muziekservices van Google zijn over het algemeen het beste toegankelijk via Chromecast of Android TV. Roku is meer een neutrale partij en biedt apps voor Amazon, Google Play Movies & TV en verschillende andere concurrerende videoservices, maar het mist de geavanceerde virtuele assistenten en slimme huisbedieningen die je bij andere platforms krijgt.

Functies voor het ontdekken van inhoud: Apparaten voor het streamen van media beginnen zich verder te ontwikkelen dan een statische lijst met apps. Functies zoals Roku Feed en de “TV”-app van Apple TV helpen je om nieuwe aankomsten bij te houden, terwijl Amazon aanbevelingen rechtstreeks op het startscherm van Fire TV opneemt. Lees meer over deze benaderingen om te beslissen welke het aantrekkelijkst klinkt.

Privé luisteropties: Veel apparaten ondersteunen Bluetooth-koptelefoons voor als je je partner of kinderen niet wilt storen. Roku-spelers ondersteunen ook bedrade hoofdtelefoons via de mobiele Roku-app en via de afstandsbediening op de duurdere settopboxen.

Ondersteuning voor captive portals: Als u van plan bent uw streamingapparaat mee te nemen, kunt u wifi-netwerken tegenkomen die een webbrowser nodig hebben om in te loggen. Dit staat bekend als een ‘captive portal’ en niet alle streamingapparaten ondersteunen dit.

Functies van de afstandsbediening: Sommige afstandsbedieningen zijn geladen met knoppen voor vooruitspoelen, terugspoelen en andere speciale functies, terwijl andere een meer minimalistische benadering hebben. Sommige afstandsbedieningen kunnen het volume van uw televisie regelen en sommige bevatten microfoons voor spraakopdrachten. Geen enkele afstandsbediening is echter perfect, dus bekijk de afstandsbedieningen die bij elke doos worden geleverd om te beslissen wat voor u het belangrijkst is.

Ondersteuning voor audiocodecs: Een toenemend aantal streamingdiensten ondersteunt objectgebaseerde soundtracks, zoals Dolby Atmos en DTS:X, die hoogte-signalen toevoegen aan surround sound. Als je home-audiosysteem er ook van kan profiteren – en zelfs veel van de huidige soundbars kunnen dat – wil je het horen.

Connectiviteit: Ben je van plan een USB-opslagapparaat, ethernetkabel of geluidssysteem aan te sluiten via een analoge of digitale optische audiokabel? Zorg ervoor dat je streamingbox de juiste aansluitingen heeft. U wilt ook een apparaat met 802.11ac wifi als u zich zorgen maakt over bandbreedte op een overvol thuisnetwerk.

Amazon Fire TV Stick Lite

Amazon Fire TV Stick Lite

0 Shares:
You May Also Like