Beste manieren om bestanden over te zetten tussen iPhone en Mac

Choose the best way to transfer files between iPhone and Mac

In ons dagelijks leven wisselen we vrij vaak bestanden uit tussen apparaten. Of u nu bestanden van uw iPhone naar free om de opslagruimte te vergroten of om gewoon een back-up van uw foto’s of andere gegevens op de computer te maken, moet u weten hoe u bestanden van iPhone naar Mac kunt overbrengen.

Gelukkig zijn er veel manieren om bestanden tussen deze apparaten te delen, en we gaan de beste bekijken. Lees verder voor meer informatie.

Methode 1. Deel bestanden tussen Mac en iPhone met Commander One

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke iOS-oplossing voor bestandsoverdracht, Commandant Een het overwegen waard is. Met deze bestandsbeheerder kun je naadloos bestanden overzetten van Mac naar iPhone/iPad en andersom.

Sluit uw apparaten gewoon aan met een USB-kabel om uw iOS-apparaat als een flashstation te koppelen en u krijgt rechtstreeks vanaf de Mac toegang tot de inhoud ervan. Niet alleen iOS-apparaten, Commander One is ook compatibel met Android- en MTP-apparaten.

Hoe iPhone-bestanden op Mac over te zetten met Commander One

Hoe krijg ik toegang tot iPhone-bestanden op Mac via Commander One?

Stap 1: Download en installeer eerst Commander One op Mac.

Stap 2: Verbind je iPhone met Mac via een USB-kabel.

Stap 3: Zoek uw iPhone in de zijbalk van de Finder, selecteer deze en klik op “Vertrouwen” in Finder.

Stap 4: Tik als je klaar bent op “Vertrouwen” op je iPhone.

Stap 5: Sluit uw telefoon opnieuw aan via een USB-kabel.

Stap 6: Ga naar Commander One. Uw iPhone wordt als een lokale schijf aangekoppeld, zodat u toegang hebt tot de map User/Media van uw apparaat.

Methode 2. Overdracht van iPhone naar Mac met AirDrop

AirDrop is de ingebouwde functie op iOS- en macOS-apparaten. Hiermee kunt u draadloos bestanden verzenden zolang uw Mac en iOS-apparaat zich fysiek dicht bij elkaar bevinden. Volg de onderstaande stappen om bestanden van iPhone naar Mac te kopiëren met AirDrop:

Overzetten van iPhone naar Mac met AirDrop

Stap 1: Schakel AirDrop op uw Mac in door in de menubalk naar Finder> Ga> AirDrop te gaan.

Stap 2: Schakel Bluetooth en Wi-Fi in om AirDrop op Mac te activeren.

Stap 3: Stel de optie “Toestaan ​​voor iedereen” of “Alleen contacten” in.

Stap 4: Schakel AirDrop in op uw iPhone. Navigeer door het Control Center en zorg ervoor dat Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld, tik op AirDrop en stel uw iPhone in zodat deze door iedereen of alleen contacten kan worden gevonden.

Stap 5: Nu kunt u bestanden overzetten van uw iPhone naar Mac. Open het bestand dat u wilt verzenden, tik op het pictogram “Delen” en selecteer het pictogram “AirDrop”. Wacht tot andere beschikbare apparaten verschijnen en kies het apparaat waarnaar je het bestand wilt AirDrop.

AirDrop doet uitstekend werk bij het overbrengen van bijna elk type bestand, inclusief afbeeldingen en video’s. Het is een gemakkelijke en snelle oplossing als het gaat om het kopiëren van bestanden naar de iPhone van Mac en vice versa. Bovendien werkt deze methode op alle Apple-producten, zodat u ook bestandsoverdrachten kunt uitvoeren van Mac naar Mac, iPhone naar iPhone/iPad.

Methode 3. Bestanden overzetten van iPhone naar Mac via iCloud Drive

Een andere manier om bestanden van Mac naar iPhone en terug te verzenden, is: iCloud-schijf – een dienst van Apple die al je spullen in de cloud opslaat en op meerdere apparaten up-to-date houdt. Het enige punt is dat je een sterke Wi-Fi-verbinding nodig hebt om bestanden soepel over te zetten en ervoor te zorgen dat zowel iPhone als Mac het nieuwste besturingssysteem gebruiken. Zo zet u bestanden over:

Bestanden overzetten van iPhone naar Mac via iCloud

Stap 1: Ga naar iCloud en log in met je Apple ID op je iPhone en Mac.

Stap 2: Navigeer op uw telefoon naar Instellingen en selecteer uw naam > iCloud. Tik op de iCloud Drive-schakelaar zodat deze groen wordt.

Stap 3: Klik vervolgens op Mac op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Systeemvoorkeuren.

Stap 4: Selecteer Apple ID en klik vervolgens op iCloud in de linkerzijbalk.

Stap 5: Vink het vakje naast iCloud Drive aan.

Vanaf nu heb je toegang tot iPhone-bestanden op Mac op iCloud.com.

Methode 4. Hoe over te zetten van iPhone naar Mac via e-mail

Als u een klein aantal bestanden moet verplaatsen, kunt u ze ook via e-mail naar uw Mac sturen. U hoeft alleen het bestand als bijlage bij de e-mail te voegen en het naar uw e-mailadres te sturen. Dan zijn uw bestanden toegankelijk op al uw apparaten. Dus hoe u bestanden van iPhone naar Mac kunt krijgen:

Hoe bestanden van de iPhone te krijgen via de Mail-app

Stap 1: Start de Mail-app op uw iPhone en stel een nieuwe e-mail op.

Stap 2: Vul je e-mailadres in.

Stap 3: Voeg de bestanden toe die u op Mac wilt ontvangen en klik op “Verzenden”.

Stap 4: U kunt nu uw e-mail openen op Mac en de bestanden downloaden die u hebt verzonden.

Methode 5. Verplaats bestanden van iPhone naar Mac met Dropbox

Dropbox is nog een manier om bestanden over te zetten tussen iPhone en Mac. Het verwerkt een breed scala aan bestanden, waaronder foto’s, video’s, Excel-bestanden, Word-documenten, tekstbestanden, zip-bestanden en meer. Om de klus te klaren, heb je een stabiele internetverbinding nodig.

Kopieer bestanden van iPhone naar Mac via Dropbox

Stap 1: Ga naar de Dropbox-website en maak een account aan voor het geval je er nog geen hebt. Autoriseer dan met je Dropbox-account.

Stap 2: Navigeer door de App Store en download Dropbox. Na het downloaden opent u de app op uw iPhone en logt u in met uw inloggegevens.

Stap 3: Tik op het pictogram “Maken” en selecteer “Bestand maken of uploaden”.

Stap 4: Selecteer bestanden die u wilt uploaden en tik op Volgende.

Stap 5: Kies waarnaar u ze wilt opslaan en tik op “Uploaden”.

Stap 6: Wacht tot de download is voltooid en ga naar Dropbox op je Mac. Hier ziet u uw gedownloade bestanden.

Kopieer bestanden van iPhone naar Mac met iTunes File Sharing

iTunes wordt beschouwd als een van de meest gebruikte manieren om bestanden te delen. iTunes is ontwikkeld door Apple en kan muziekbestanden, video’s en foto’s synchroniseren tussen iPhone en andere apparaten. Hieronder is hoe te gebruiken: iTunes-bestandsdeling om bestanden van een iPhone te krijgen.

Bestanden delen van iPhone naar Mac via iTunes Bestandsdeling

Stap 1: Verbind je iPhone met je Mac met een USB-kabel.

Stap 2: Open iTunes op Mac en klik op het iPhone-pictogram om het scherm Samenvatting te openen. Hier ziet u korte informatie over uw iPhone, evenals de secties ‘Back-ups’ en ‘Opties’.

Stap 3: Ga naar het tabblad “Back-ups” en klik op “Nu een back-up maken”.

Stap 4: iTunes begint met het overzetten van alle gegevens van iPhone naar Mac.

Opmerking: de iTunes-app is niet beschikbaar op macOS Catalina, Big Sur of Monterey. Beginnend met macOS Catalina verving Apple iTunes door Apple TV, Muziek en Podcasts.

De Preview-app gebruiken om bestanden over te zetten van iPhone naar Mac

Je weet het misschien niet, maar je kunt ook de Preview-app gebruiken en je iOS-bestanden op Mac importeren. Deze methode werkt echter alleen met foto’s.

Bestanden delen van iPhone naar Mac via de Preview-app

Stap 1: Verbind iPhone en Mac via een USB-kabel.

Stap 2: Open de Preview-app op Mac met behulp van applicaties.

Stap 3: Zodra de Preview-app is gestart, gaat u naar het tabblad Bestand in de menubalk en klikt u op “Importeren uit” [your iPhone name]”.

Stap 4: Er wordt een venster met miniatuurafbeeldingen geopend. Selecteer de gewenste foto’s en klik op “Importeren”. Als u alle foto’s wilt overzetten, kiest u “Alles importeren”.

Stap 5: Kies in het volgende scherm de bestemming voor geïmporteerde foto’s en wacht tot je foto’s zijn overgezet van iPhone naar Mac.

Conclusie

Het delen van bestanden tussen apparaten is een veelvoorkomend proces en u kunt dit op verschillende manieren doen, of het nu via cloudservices zoals Dropbox of de ingebouwde AirDrop-functie is, via e-mail of met behulp van apps van derden.

Het zijn allemaal goede manieren om bestanden over te zetten van iPhone naar Mac. Sommige methoden vereisen een bekabelde USB-verbinding, andere stellen u in staat om bestanden draadloos over te dragen, maar vereisen een stabiele internetverbinding. Bepaal welke past bij uw taken en gewoonten, en zo weet u welke oplossing u moet kiezen.

0 Shares:
You May Also Like