Beste eReaders: recensies en koopadvies

ereader hub 2019

Lichtgewicht, gemakkelijk leesbaar in direct zonlicht of, op modellen met ingebouwde achtergrondverlichting, in het holst van de nacht, is een e-reader een uitstekende keuze voor het bladeren door tijdschriften, documenten, stripboeken en natuurlijk boeken. De meeste zijn in staat om duizenden boeken op te slaan – en met energiezuinige E Ink-schermen kunnen woordliefhebbers doorgaans weken achter elkaar lezen voordat de batterij van hun apparaat moet worden opgeladen.

Dit zijn allemaal geweldige functies, maar omdat het allemaal functies zijn die de meeste e-readers delen, kan het een hele opgave zijn om te kiezen welk apparaat je wilt kopen. Maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen het apparaat te vinden dat bij je past. We hebben recensies verzameld van de meest populaire e-readers die momenteel op de markt zijn, evenals enkele waarvan u misschien nog nooit hebt gehoord en die uw aandacht verdienen.

Het koopadvies dat u hier vindt, is het resultaat van maandenlang onderzoek en hands-on testen, versterkt door jarenlange ervaring in hardwarejournalistiek en een diepe liefde voor lezen. We hopen dat je zult genieten van onze diepgaande beoordelingen, maar als je gewoon op zoek bent naar een snel koopadvies, vind je hieronder onze top twee keuzes – en een geld-is-geen-object-aanbeveling. Doe je liever zelf onderzoek? Scroll naar beneden naar de functies die je volgens ons in een e-reader moet zoeken.

De beste e-reader voor de meeste mensen: Amazon All-new Kindle Paperwhite (2018)

Met de geheel nieuwe Kindle Paperwhite (beschikbaar op Amazon) is Amazon er niet alleen in geslaagd om de concurrentie in te halen, zoals de Kobo Clara HD, het heeft ze ook overtroffen. De premiumfuncties, de redelijke prijs en de grote verscheidenheid aan inhoud van de nieuwe e-reader maken het de beste e-reader voor de meeste mensen. Lees onze volledige recensie.

Als je een Kindle Paperwhite koopt, krijg je niet alleen een stukje hardware, je investeert in toegang tot het grootste ecosysteem van downloadbare tekstinhoud ter wereld. Elke Kindle-eigenaar heeft toegang tot de enorme online winkel van Amazon vol elektronische boeken, tijdschriften, kranten en tijdschriften. Dat is iets waar geen enkel ander e-readerbedrijf in de buurt komt. Vraatzuchtige lezers kunnen ook kiezen voor een abonnement op Kindle Unlimited, waarmee je maandelijks onbeperkt toegang hebt tot meer dan 1,4 miljoen titels. Als je Amazon Prime-lid bent, kun je boeken lenen uit de Kindle Owner’s Lending Library of uit Amazon Prime Reading.

Tweede plaats beste e-reader: Kobo Clara HD

Kobo’s Clara HD (verkrijgbaar bij Rakuten Kobo) verscheen op een moment dat Amazon’s Kindle Paperwhite lang in de tand zat. Hoewel de geheel nieuwe Paperwhite de functies en het ontwerp heeft ingehaald, is de Clara HD nog steeds een sterke concurrent, vooral als je uit de klauwen van Amazon wilt blijven. De inhoud die je verliest als je Amazon verlaat, is de enige grote uitdaging van de Clara HD. Lees onze recensie.

Beste luxe e-reader: Amazon Kindle Oasis 2017

Opmerking: we hebben onze e-readerdekking overgezet naar PCWorld, te beginnen met deze 4,5-sterrenrecensie van de Amazon Kindle Oasis (model van 2017). Als prijs geen rol speelt, is de Kindle Oasis de e-reader om te kopen. Hoewel hij niet het grote display van Kobo’s Aura One heeft, biedt de Oasis luxe in de vorm van keuze en briljant industrieel ontwerp.

Met ingebouwde 3G- en Wi-Fi-connectiviteit kun je bijna overal gelezen boeken en tijdschriften downloaden op het heldere, hoge-resolutiescherm van de Oasis. De Oasis is de lichtste e-reader die we tot nu toe hebben getest, maar kan nog steeds voldoende stroom bevatten om wekenlang te kunnen lezen.

Tweede plaats luxe e-reader: Kobo Aura One

De Kobo Aura One is een e-reader met een 7,8-inch, 300 ppi-scherm en twee keer zoveel opslagruimte als elk product dat we hebben getest. We waren niet onder de indruk van de achtergrondverlichting, waarvan de fabrikant beweert dat deze niet het type blauw licht uitstraalt dat slaapcycli kan onderbreken, en je kunt geen 3G-connectiviteit krijgen met een van de Kobo-producten, maar de Kobo Aura One heeft ons verlaten gelukkig in elk ander opzicht.

Functies om naar te zoeken in een e-reader

Wanneer we e-readers evalueren, heeft de ervaring ons geleerd dat er een paar kenmerken zijn die een elektronische leesplaat zou moeten hebben om te winnen. Om je zoektocht naar een geweldige e-reader zo pijnloos mogelijk te maken, moet je rekening houden met het volgende:

Achtergrondverlichting Een e-reader met instelbare achtergrondverlichting gebruik je in vrijwel elke omgeving. Het licht verlicht de tekst, maar stoort anderen om je heen (inclusief je bedpartner) niet. Het is een functie die de e-reader duurder maakt, maar we denken dat het essentieel is voor een goede gebruikerservaring.

Levensduur batterij en opladen Een deel van de aantrekkingskracht van een e-ink-leesapparaat, vooral in vergelijking met een smartphone of tablet, is hoe weinig stroom het kost om tekst en afbeeldingen weer te geven. Als je een e-reader tegenkomt die minder dan een paar weken meegaat voordat hij moet worden opgeladen, blijf dan rennen. Als het tijd is om de batterij van uw e-reader op te laden, hoeft u zich ook niet bezig te houden met propriëtaire kabels, AC-adapters of oplaaddocks. Zoek naar een apparaat dat oplaadt en/of synchroniseert met uw computer via micro-USB.

Bouwkwaliteit Het bezit van een stukje technologie dat zo licht en dun is dat je je nauwelijks herinnert dat het in je rugzak zit totdat je het eruit trekt om het te gebruiken, is een overwinning, maar alleen als het slanke profiel en het gewicht niet ten koste gaan van de duurzaamheid. We zeggen niet dat je e-reader moet worden gebouwd als een tank, maar hij moet bestand zijn tegen het incidentele misbruik dat hij zal ondergaan als hij wordt rondgegooid in een tas, rugzak, de achterbank van een auto of als het per ongeluk van uw nachtkastje wordt gestoten.

Connectiviteit Een internetverbinding is de handigste manier om nieuw leesmateriaal te downloaden en verbinding te maken met online bronnen zoals woordenboeken. De meeste mensen vinden wifi goed genoeg, en elke e-reader heeft een wifi-adapter aan boord, maar een 3G-verbinding is een luxe die je elke keer dat je in de auto, in de bus en ergens anders kunt u niet inloggen op wifi. Natuurlijk kun je een hotspot op je telefoon maken en je e-reader verbinden met , maar daar hoef je nooit meer over na te denken als je e-reader is uitgerust met 3G. Ja, je betaalt vooraf meer voor deze optie – zoals we al zeiden, het is een luxe – maar dat is inclusief de doorlopende servicekosten voor de levensduur van de e-reader.

Inhoud De beste e-reader is niet veel meer dan een dure presse-papier als het je niet verbindt met een grote verscheidenheid aan leesmateriaal. Dit kan via een aantal verschillende kanalen. De meeste mensen vullen hun apparaat aan met vers leesmateriaal van een goed gevulde online winkel, zoals die worden aangeboden door Kobo, Amazon en Apple’s iBook Store (alleen voor Apple-producten). Kies een e-reader die een breed assortiment ondersteunt van elektronische publicatieformaten en u kunt putten uit een bijna eindeloze voorraad gratis publicaties via openbare bibliotheken en andere bronnen.

DRM Het acroniem staat voor digitaal rechtenbeheer, het is een technologie die is ontworpen om intellectueel eigendom, zoals digitale boeken, te beschermen tegen kopiëren en delen.

Opslag op apparaat Met een e-reader kunt u doorgaans geen andere bestanden downloaden dan leesmateriaal – of in sommige gevallen audio-inhoud – dus u hebt niet de uitgebreide opslagruimte nodig die u zou willen bij een digitale audiospeler, een tablet of zelfs een smartphone. Dat gezegd hebbende, wil je een heleboel boeken, tijdschriften en andere publicaties kunnen opslaan als je geen toegang hebt tot internet. Een e-reader met drie of vier gigabyte interne opslag kan duizenden nieuwe publicaties bevatten. U zult ook merken dat sommige apparaten worden geleverd met uitbreidbare opslag, wat erg handig kan zijn als uw leesgewoonten het doorlezen van grote PDF-bestanden of het luisteren naar audioboeken omvatten.

Gebruikerservaring Een aantal factoren is van invloed op de gebruikerservaring van een e-reader. Resolutie is het belangrijkste – hoe hoger hoe beter, om gekartelde randen op letters te elimineren. Ondersteuning voor variabele lettergrootte, zodat u de tekst optimaal voor uw gezichtsvermogen kunt maken. Een instelbare achtergrondverlichting, zodat je hem kunt inbellen voor de kamer waarin je je bevindt of het apparaat automatisch de juiste balans laat vinden tussen optimale helderheid en batterijduur. Een gebruikersinterface waarmee u gemakkelijk door het boek kunt navigeren, pagina’s kunt omslaan, nieuwe boeken kunt kopen, aantekeningen kunt maken en passages kunt delen met vrienden.

Onze e-reader beoordelingen

We hebben acht e-readerrecensies voor dit verhaal verzameld en we zullen nieuwe producten aan de lijst toevoegen zodra ze beschikbaar komen (en modellen verwijderen wanneer ze het einde van hun levensduur bereiken). Een opmerking over de prijzen van de Amazon e-readers: je kunt de advertenties van Amazon van het vergrendelingsscherm van een Kindle verwijderen voordat of nadat je deze hebt besteld. Het kost je hoe dan ook $ 20. De 3G-optie moet natuurlijk worden opgegeven wanneer u het product bestelt, deze kan na levering niet worden toegevoegd. Dat voegt $ 70 toe aan het prijskaartje.

0 Shares:
You May Also Like