Beste DVR voor snoersnijders 2021

Dit is de harde waarheid voor snoersnijders op dit moment: de ideale draadloze DVR bestaat niet.

Hoewel sommige producten beter zijn dan andere, hebben ze allemaal – van Tablo tot TiVo tot HDHomeRun met Plex – minstens één kritieke zwakte. Als u uitgezonden tv-zenders wilt opnemen vanaf een antenne, moet u beslissen welke van die zwakke punten u tolereert.

Het goede nieuws is dat de lage antenne een wedergeboorte beleeft en dat we waarschijnlijk nog meer over-the-air DVR-producten zullen zien. Maar als u nu wilt beginnen met het opnemen van uitzendkanalen, volgt hier een overzicht van waar de huidige producten staan.

[ Further reading: The best media streaming devices ]

De beste OTA DVR voor de meeste snoersnijders

Als je geen vier over-the-air tuners nodig hebt, blijft de Tablo Dual Lite DVR – onze vorige topkeuze in deze categorie – een aantrekkelijke waarde. De Tablo Quad DVR is iets duurder, maar maakt de minste compromissen en van elk product in deze klasse. We hebben een paar nits om uit te kiezen: geïnterlinieerde video kan niet worden afgespeeld met 60 frames per seconde, en er is een beperkt aantal streamingboxen die u kunt gebruiken voor weergave buitenshuis, maar in een veld dat geen de perfecte OTA DVR, de Tablo Quad DVR komt het dichtst in de buurt.

Tweede plaats

Voor degenen die all-in zijn op Amazon-hardware, is de herschikking eenvoudig in te stellen, kost het geen abonnementskosten en kun je met Alexa live-kanalen via spraak starten. Maar omdat deze over-the-air DVR alleen compatibel is met Amazon’s Fire TV-apparaten, is het een niet-starter voor gebruikers van Roku-, Apple TV- of Android TV-spelers.

Beste OTA DVR voor ervaren gebruikers

Kanalen DVR kan lastig zijn in te stellen, omdat u uw eigen mediaserverhardware moet meenemen, en de abonnementskosten van $ 8 per maand zijn duurder dan andere draadloze DVR-oplossingen. Maar voor degenen die tijd en geld investeren, biedt Channels een ongeëvenaard niveau van glans, videokwaliteit en krachtige gebruikersfuncties.

Waar moet u op letten bij een over-the-air DVR

Het evalueren van draadloze DVR-oplossingen is moeilijk, omdat er zoveel factoren zijn die de ervaring kunnen maken of breken. Als u verder wilt onderzoeken, zijn hier enkele factoren waarmee u rekening moet houden:

Functies voor het overslaan van advertenties: Reclame is nog steeds een hoofdbestanddeel van tv-uitzendingen, maar sommige DVR’s bieden hulpmiddelen waarmee u ze kunt overslaan. TiVo is in dit opzicht de beste, met een knop voor automatisch overslaan voor sommige programma’s en een knop voor het overslaan van 30 seconden voor al het andere.

Opties voor plaatsing antenne: Over-the-air DVR is nutteloos als uw antenne geen kanalen kan ontvangen, dus tenzij u een coaxkabel op het dak hebt aangesloten, moet u uw DVR op een plaats opstellen met een goede ontvangst voor binnenantenne. Tablo kan overal in huis werken, HDHomeRun moet worden aangesloten op uw router en TiVo en Channel Master zijn verbonden met uw televisie. Plan dienovereenkomstig.

Gedetailleerde opname-opties: Misschien wilt u slechts een bepaald aantal recente afleveringen behouden of uw opnamen vervangen door versies met een hogere resolutie, indien beschikbaar. Niet alle DVR’s zijn gelijk in de opnamebedieningen die ze bieden. Onze volledige beoordelingen zullen meer details geven.

Live tv time-shifting en inhalen: Wil je pauzeren voor snackpauzes? Wat dacht je ervan om halverwege een programma te kijken, zodat je de commercials kunt overslaan? De meeste DVR-oplossingen ondersteunen dit type time-shifting, maar HDHomeRun en Plex momenteel niet.

Aantal stemmers: Meer tuners betekent meer gelijktijdige opnames of live bezichtigingen. TiVo heeft vier tuners, Tablo heeft opties voor twee en vier tuners, en met HDHomeRun kun je meerdere dual-tuner-eenheden aan elkaar koppelen.

Streamen buitenshuis: Met Tablo en Plex kunt u beide buiten het huis live en opgenomen tv kijken. TiVo vereist een $ 130 TiVo Stream voor toegang tot mobiele apparaten.

Opbergmogelijkheden: Met uitzondering van TiVo Roamio OTA, ondersteunen alle DVR’s die we hebben beoordeeld opslag op externe harde schijven. Tablo is ook begonnen met het bètatesten van een cloudgebaseerde opslagservice, maar we weten nog niet wat het gaat kosten en we hebben het nog niet getest.

Ondersteuning voor het hele huis: Tenzij je van plan bent om alleen op één televisie te kijken, wil je een systeem voor het hele huis, wat inhoudt dat je een netwerktuner (Tablo of HDHomeRun) moet kopen of extenders moet installeren (zoals TiVo’s Mini-eenheden van $ 150).

Integratie van streamingdiensten: Veel van de DVR-producten die we hebben beoordeeld, zijn oplossingen voor het hele huis waartoe u toegang hebt via apps op uw bestaande streaming-apparaten. In deze gevallen hebt u naast over-the-air video toegang tot al uw favoriete streamingdiensten zonder dat u van ingang hoeft te wisselen. TiVo is een opmerkelijke uitzondering. Het ondersteunt enkele grote streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Hulu, maar je hebt nog steeds een aparte streamingbox nodig om toegang te krijgen tot andere, zoals Sling TV en Philo.

OTA DVR-oplossingen nog in ontwikkeling

De over-the-air DVR-ruimte zou in de loop van de tijd competitiever moeten worden. Als u twijfelt over de oplossingen van vandaag, zijn hier enkele toekomstige ontwikkelingen om te overwegen:

ATSC 3.0: Omroepen beginnen een nieuwe tv-standaard voor uitzendingen te testen, ATSC 3.0 genaamd (ook bekend als “Next Gen TV”), die 4K HDR-video, beter surround-geluid, interactieve functies en gemakkelijkere toegang op telefoons en tablets kan ondersteunen. Deze nieuwe standaard is niet compatibel met de meeste van de huidige draadloze DVR-oplossingen, die in plaats daarvan op de huidige ATSC 1.0-standaard vertrouwen.

Toch is het nog vroeg voor ATSC 3.0. Grote omroepnetwerken hebben zich nog niet gecommitteerd aan het ondersteunen van functies zoals 4K, en de FCC vereist dat alle markten ATSC 1.0 ondersteunen tot ten minste februari 2023. Dat betekent dat u nog steeds met vertrouwen de huidige over-the-air DVR-oplossingen kunt kopen, zelfs als ze zijn niet gegarandeerd voor altijd.

Onze OTA DVR-recensies

Nuvyyo Tablo (model met vier stemmers)

Nuvyyo Tablo (model met vier stemmers)

Jared Newman behandelt persoonlijke technologie vanuit zijn afgelegen buitenpost in Cincinnati. Hij publiceert ook twee nieuwsbrieven, Advisorator voor technisch advies en Cord Cutter Weekly voor hulp bij het weggooien van kabel- of satelliet-tv.

0 Shares:
You May Also Like