Beste bestandsbeheerders voor Mac in 2022

Mac File manager

Er zijn verschillende alternatieve bestandsbeheerders die meer functionaliteit bieden dan de reguliere Finder. Deze applicaties verschillen zowel in de functies van de interface als in hun mogelijkheden, zodat elke gebruiker altijd een app naar zijn smaak kan kiezen. In dit artikel zullen we de meest populaire Macintosh-bestandsbeheeroplossingen bekijken, de belangrijkste redenen benadrukken waarom mensen naar Finder-vervanging zoeken en welke functies de beste bestandsbeheerder voor Mac zou moeten hebben.

Belangrijkste redenen om Finder te vervangen

Wanneer u een lange tijd een computer gebruikt, begint u ongemakkelijke kleine dingen op te merken die uw werk niet echt hinderen, ze verhogen alleen de tijd die eraan wordt besteed aanzienlijk. Hoewel Finder een handige en goed doordachte applicatie is, mist het duidelijk enkele van de functies die concurrerende Mac-bestandsbeheersoftware heeft. Dus wat is de reden voor de constante spot en waarom zijn gebruikers op zoek naar een Finder-vervanging? Laten we proberen het uit te zoeken.

Het punt is dat Finder functionaliteit mist die beschikbaar is in andere bestandsbeheerders en de prestaties zijn verre van perfect:

Het heeft geen tabnavigatie en biedt geen pijnloze manier om bestanden te knippen. Het is soms dramatisch traag. Navigeren door de miljarden open vensters, bij het zoeken door complexe projecten en submappen, kan zelfs de meest hardcore gebruikers in verwarring brengen. Laten we het feit toevoegen dat het creëert. DS_Store-bestanden overal in elke map die u opent.

Zoals je kunt zien, is er geen reden om het als een goede bestandsbeheerder voor Mac te beschouwen. Gelukkig zijn er nog tal van andere apps beschikbaar.

Checklist met onmisbare functies die de beste bestandsbeheerder voor Mac zou moeten hebben

Dus als je het besluit hebt genomen om Finder te veranderen in iets krachtigers, dan is hier een lijst met onmisbare functies waarnaar je moet zoeken in een fatsoenlijke bestandsorganizer-software voor Mac, namelijk:

Moderne en intuïtieve gebruikersinterface Weergave met twee panelen Ondersteuning voor navigatie met tags Aanpasbaarheid Ondersteuning voor pug-ins Betrouwbaarheid Beheer van netwerkopslag Mogelijkheid om met archieven te werken

Uiteraard kan deze lijst verder worden voortgezet. We hebben zojuist de belangrijkste factoren verzameld waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw beste bestandsbeheerder voor Mac. Hieronder vindt u het overzicht van de beste tools voor bestandsbeheer om u te helpen bij het vinden van uw perfecte.

Lijst met de beste bestandsbeheerders voor Mac

Commandant Een

Bestandsbeheer mac

Commander One opent onze lijst met Finder-vervangende apps. Het is een van de beste bestandsbeheerders voor Mac, omdat je hiermee efficiënt met al je bestanden kunt omgaan, met minder gedoe. Met de app kun je met bestanden werken met behulp van twee panelen, zoeken ondersteunen met reguliere expressies, werken met archieven zowel in lees- als in maakmodus, biedt roottoegang en een ingebouwde terminal.

Bovendien biedt deze bestandsbeheerder voor Mac aan om niet alleen lokale bestanden te beheren, maar ook bestanden die zijn opgeslagen op uw cloudopslag of externe servers. Commander One is een uitstekende keuze als u de functionaliteit van Finder wilt uitbreiden en totale controle over uw bestanden wilt krijgen.

Voordelen:

Interface met twee panelen Mogelijkheid om verborgen bestanden weer te geven Wachtrij voor bestandsbewerkingen Handige itemselectie

nadelen:

Hernoemen van meerdere bestanden ontbreekt Mapvergelijking ontbreekt

Heftruck

Vorkheftruck - bestandsbeheer macOS

ForkLift is een betrouwbare en elegante Mac-software voor bestandsbeheer die ook kan werken met FTP, SFTP, WebDAV-servers en cloudopslag. Batch hernoemen, “App Deleter”, archiefcreatie en -beheer, krachtige mapsynchronisatie, evenals de mogelijkheid om grote bestanden te splitsen en samen te voegen, alles ligt in jouw handen.

Onder de rest van de functies vindt u de mogelijkheid om het kopieerproces te controleren en te pauzeren, de mogelijkheid om de laatst geopende mappen te onthouden en aangesloten externe FTP en in het geval van een plotselinge herstart van het systeem, zal ForkLift alles terugzetten naar zijn plaats.

Voordelen:

Sequentiële batch hernoemen van bestanden Ondersteuning voor synchronisatie van mappen Bestanden op afstand bewerken

nadelen:

Geen functie voor het berekenen van het hash-bestand Beperkte keuzelijst van programma’s voor het vergelijken van bestanden/mappen Er kunnen fouten optreden bij het omgaan met een groot aantal mappen bij het kopiëren vanaf FTP

zenden

Verzenden - macos bestandsbeheer

Transmit is een product met een lange geschiedenis. Deze bestandsbeheersoftware voor Mac biedt efficiënt werken met bestanden die zijn opgeslagen op externe servers en cloudopslag. Weergavemodi voor zowel lokale als externe bestanden, snel bladeren door bestanden met Quicklook, gegevensoverdrachtbeheer, synchronisatiewizard, lokale directorylijst en meer zijn te vinden in deze Mac-app voor bestandsorganisator.

Het is ook vermeldenswaard dat Transmit een hoogwaardige en stabiele app is met een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface met regelmatige updates en verbeteringen.

Voordelen:

Mogelijkheid om gegevens over te dragen tussen externe schijven en servers Ondersteuning voor de meeste grote servers en schijven Mapsynchronisatie

nadelen:

Prijs van de app Menubalk app ontbreekt

Padvinder

Path Finder - bestandsbrowser mac

Een andere bestandsbeheerder voor Mac op onze lijst is Path Finder van Cocoatech. Het staat bekend om zijn “interface-overeenkomst” met de reguliere beheerder van macOS. Het is vermeldenswaard dat dankzij deze eigenaardigheid de gebruiker soepel kan overschakelen naar het gebruik van Path Finder en zonder zijn gewoonten te veranderen.

Net als Finder kun je met de app schijven branden, maar toont meer talent op dit gebied. Ondersteunt het branden van cd’s en dvd’s in hybride, HFS+, ISO 9660, Joilet en zelfs audio-cd-formaten. Voor degenen die de Finder-mogelijkheden missen, zal Path Finder zeker een zeer nuttige vervanging zijn.

Voordelen:

Breed scala aan interface-instellingen Ingebouwd Allume StuffIt-mechanisme Voorbeeldvenster met informatie

nadelen:

De hoge prijs van de app Overladen met onnodige features en functies

HoudahSpot

HoudahSpot - bestandsverkenner op mac

HoudahSpot van Houdah Software is een zeer aanpasbare Mac-software voor bestandsorganisatie en een zoekservice voor bestanden die samenwerkt met Spotlight om u te helpen items op uw Mac te vinden. Wat HoudahSpot onderscheidt van Spotlight, is de krachtige filtertechnologie die Spotlight-resultaten kan doorzoeken en veel meer gerichte resultaten kan opleveren die waarschijnlijker zullen leiden tot het daadwerkelijk vinden van het bestand dat u zoekt.

Voordelen:

Sorteer en filter resultaten op datum Zoeken in bestanden, mappen, toegewezen netwerkstations en zelfs in een e-mailtoepassing

nadelen:

Kan systeembestanden niet doorzoeken Mogelijkheid om alleen door Spotlight geïndexeerde bestanden te vinden

Behendige commandant

Nimble Commander - Mac-bestandsbrowser

Nimble Commander kan eenvoudig de native Macintosh-bestandsbeheerder Finder vervangen in termen van functionaliteit en gemak. De app is de meest ascetische en bevat niets overbodigs: geen knoppen, behalve het standaard menu “Delen” en mappenboom. Alle acties worden uitsluitend vanaf het toetsenbord uitgevoerd.

Er is echter ook muisondersteuning: Shift + klikken selecteert bestanden, scrollen is verantwoordelijk voor het doorlopen van de lijst. De functie hernoemen van groepen bevat verschillende maskers en is handig bij het werken met grote hoeveelheden gegevens. Daarnaast maakt de app het mogelijk om de hash-sommen van bestanden te controleren.

Voordelen:

Mogelijkheid om verbinding te maken met externe FTP- en SFTP-servers Mogelijkheid om symbolische en harde links te maken 30-dagen proefversie

nadelen:

Doelgroep – gevorderde gebruikers

Fman

Fman - bestandsverkenner voor mac

Fman is een zeer eenvoudige bestandsbeheerder met twee vensters voor Mac-, Linux- en Windows-besturingssystemen. Het is een zeer kleine applicatie die niet veel middelen vereist. Fman is handig als u een trage computer of een lage schijfcapaciteit heeft.

Je kunt het gebruiken om mappen te verkennen, bestanden te kopiëren of te verplaatsen, externe apparaten te koppelen en bestandsgerelateerde taken veel efficiënter uit te voeren dan met andere vergelijkbare Mac-bestandsbeheerders. Daarnaast kun je met de zoekbalk bovenaan snel toegang krijgen tot alles wat je nodig hebt.

Voordelen:

Implementatie van plug-ins op basis van de Python-programmeertaal Ctrl / Cmd + P – garandeert overgang naar elke directory Minimalistische interface

nadelen:

Fman is jong en de functionaliteit is nog zwak. Veel veelvoorkomende dingen ontbreken

XtraFinder

XtraFinder - bestandsverkenner mac

XtraFinder is geen vervanging voor de native macOS-bestandsbeheerder, maar een add-on voor de reguliere Finder, die werkgemak toevoegt en de mogelijkheid biedt om het bestandsbeheerproces naar eigen goeddunken aan te passen. De aanwezigheid van XtraFinder heeft geen invloed op de algehele werksnelheid, maar er zijn meer dan genoeg nieuwe handige functies.

Ten eerste hoef je niet een heleboel vensters in Finder te openen, omdat je tabbladen hebt die vergelijkbaar zijn met die in browsers. Ten tweede kunt u de dual-pane-modus, het “sticky” -venster in- / uitschakelen en sneltoetsen instellen voor verschillende acties.

Voordelen:

De app wordt actief bijgewerkt Ingebouwde terminal Mogelijkheid om eerst mappen weer te geven Ondersteunt alle Mac OS-versies terug naar 10.6

nadelen:

Kan verborgen bestanden niet weergeven Ondersteunt geen Mac ARM

TotalFinder

TotalFinder - Mac-bestandsverkenner

We presenteren onder uw aandacht de populaire plug-in van BinaryAge – TotalFinder. De plug-in is een uitstekende oplossing voor het moderniseren van de bestaande Mac-bestandsbeheerder Finder. Misschien wel een van de handigste innovaties die door TotalFinder zijn geïmplementeerd, is een tabbladsysteem dat vergelijkbaar is met het systeem dat wordt gebruikt in de populaire Google Chrome-webbrowser Visor (kan worden aangeroepen via een aanpasbare snelkoppeling).

De plug-in wordt aanbevolen aan alle gebruikers, zonder uitzondering, die gewend zijn aan de eenvoud van Finder, maar die een aantal leuke functionele innovaties willen krijgen.

Voordelen:

Mogelijkheid om verborgen systeembestanden weer te geven Mogelijkheid om bestanden te sorteren met de optie “Mappen altijd bovenaan” Finder kan op het scherm verschijnen door op de sneltoetsen te drukken

nadelen:

Helaas is de plug-in niet compatibel met M1

CRAX-commandant

CRAX - macintosh bestandsbeheer

CRAX Commander is een redelijk handig alternatief voor Mac-bestandsverkenner met twee kolommen. Wat het onderscheidt van de rest van de Mac-software voor bestandsbeheer, zijn de ruime mogelijkheden om de interface aan te passen. De gebruiker kan de achtergrondkleur, lettergrootte kiezen, alle knoppen op het werkpaneel kunnen worden verplaatst, verwijderd en nieuwe worden toegevoegd.

De bestandsbeheerder ondersteunt de functie slepen en neerzetten, kan bestanden op de achtergrond kopiëren en verplaatsen. Navigatie en applicatiebeheer zijn behoorlijk competent georganiseerd. Bovendien kunt u sneltoetsen opnieuw configureren voor comfortabeler werken met de bestandsbeheerder.

Voordelen:

Bestanden kopiëren en overbrengen Mogelijkheid om te werken met ZIP, RAR, 7-ZIP, GZIP, BZIP2, AR-archieven Verbinding met externe gegevensopslag via SSH, SFTP, FTP, SMB, AFP

nadelen:

Prestatieproblemen bij het werken met FTP Geen kopiëren zonder berekening van de grootte

Conclusie

Bestandsbeheer is zo belangrijk op een computer dat gebruikers altijd een eenvoudige en gebruiksvriendelijke Mac-bestandsbeheerder of Mac-bestandsbrowser willen. Soms is het echter erg belangrijk om een ​​multifunctionele en aanpasbare bestandsbeheerder te hebben om zowel eenvoudige taken als complexe bewerkingen uit te voeren. Of je nu de voorkeur geeft aan een lichtgewicht bestandsorganizer voor Mac met minder functies of een zware bestandsverkenner voor Mac met veel functies en mogelijkheden, het hangt allemaal af van hoe je je systeem beheert.

FAQ

Ja, er is een native bestandsbeheerder op Mac.

U kunt de Finder openen door op het bijbehorende pictogram in uw Dock te klikken.

De native Mac-software voor bestandsbeheer heet Finder.

Als u alle bestanden op Mac wilt bekijken, kunt u dit doen met behulp van Finder of een Mac-oplossing voor bestandsbeheer van derden. U kunt uw beste uit onze lijst kiezen.

Om toegang te krijgen tot het bestandssysteem op Mac, moet je Finder > Beeld > Weergaveopties tonen openen en een vinkje plaatsen naast Systeem- of Bibliotheekmap tonen.

0 Shares:
You May Also Like