Beste alternatieven voor Android-bestandsoverdracht van 2022

We will help you find the best app for transferring files from Android to Mac.

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Android File Transfer voor Mac, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om een ​​goede en betrouwbare app te vinden. In dit artikel zullen we enkele van de beste Android File Transfer-alternatieven bekijken, inclusief hun voor- en nadelen. Dit is handig als u Android File Transfer niet kunt repareren. We behandelen alles over betaald en free apps, en beantwoord zelfs enkele van uw meest gestelde vragen over alternatieven voor Android File Transfer.

Laten we het beste alternatief voor Android File Transfer Mac zoeken

Als u op zoek bent naar een alternatief voor Android File Transfer Mac, staan ​​we op het punt de 10 beste beslissingen hier te bekijken. Android-software voor bestandsoverdracht is de beste keuze om mediaback-ups te maken. Blijf lezen om meer te weten te komen over de apps en de voor- en nadelen van elk.

Applicatie 1. MacDroid

MacDroid is een app voor bestandsoverdracht, het beste alternatief voor Android File Transfer voor Mac en helpt je bestanden over te zetten van je Android-apparaat naar je Mac en vice versa. MacDroid werkt via USB en laat je bestanden bekijken, bewerken en overzetten van het ene apparaat naar het andere.

Met deze applicatie kun je je Mac gebruiken als opslagplaats voor je bestanden.

U kunt zowel de interne als externe opslag van uw Android-apparaat als schijf op Mac koppelen en kiezen uit twee modi, ADB-modus (multi-operatie) die is ontworpen voor meer geavanceerde gebruikers, of MTP-modus (single-operatie) die is een snelle en gemakkelijke manier om uw Android-apparaten met Mac te verbinden voor bestandsoverdracht.

Voordelen:

Ondersteunt macOS 10.10 en nieuwer Werkt met alle Android-apparaten Twee bedieningsmodi om uit te kiezen Interne en externe opslag van apparaat bekijken Betaalbaar jaarabonnement

nadelen:

Nee free versie Alleen USB-connectiviteit

App 2. SyncMate

SyncMate is synchronisatiesoftware voor Mac die ook dienst doet als software voor bestandsoverdracht en dat een geweldig alternatief is voor Android File Transfer voor Mac. Met SyncMate kunt u elk iOS- of Android-apparaat snel en gemakkelijk synchroniseren met uw Mac, zodat de gegevens tussen al uw apparaten synchroon blijven.

U heeft op elk moment toegang tot uw bestanden op uw Android-apparaat.

U kunt ook synchroniseren met cloudopslagservices of Microsoft-services. Met SyncMate kunt u alles synchroniseren, van contacten en agenda’s tot foto’s en video’s, ofwel automatisch – u kunt automatische synchronisatie of on-demand instellen.

Voordelen:

Werkt met Android- en iOS-apparaten Snelle synchronisatie Kan automatische synchronisatie instellen Betaalbare eenmalige licentiekosten Houdt gegevens gesynchroniseerd op al uw apparaten, cloudopslagservices, enz.

nadelen:

Kan alleen agenda’s en contacten synchroniseren met de free versie Ondersteunt momenteel geen synchronisatie met iOS 14-apparaten

Applicatie 3. OpenMTP

Degenen die op zoek zijn naar een alternatieve Mac voor Android File Transfer, willen OpenMTP misschien een kans geven. Deze software voor bestandsoverdracht is ontworpen voor macOS- en Android-apparaten en het is free en open-source.

De app is gemakkelijk te gebruiken en de bestandsoverdracht is erg snel.

Het werkt met Samsung-, LG- en HTC-telefoons, hoewel het onstabiel kan zijn met telefoons van sommige andere fabrikanten, zoals OnePlus en Xiaomi. Met hoge overdrachtssnelheden, een eenvoudige, intuïtieve interface en een eenvoudig overdrachtssysteem met slepen en neerzetten, is het gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

Voordelen:

Lay-out met twee panelen voor bestandsoverdracht via slepen en neerzetten Hoge overdrachtssnelheden Donkere modus Raster- en lijstweergave-opties Sneltoetsen voor eenvoudige navigatie

nadelen:

Het kan langer duren om ondersteuning te krijgen als je een probleem hebt Werkt niet met iPhone of iPad

App 4. Handdruk

HandShaker is een free app ontworpen voor Mac die werkt met de meeste Android-apparaten. HandShaker, voorheen SmartFinder genoemd, is een lichtgewicht app met een prachtige interface die gemakkelijk te gebruiken is dankzij het slepen en neerzetten van bestandsoverdrachten. Het ondersteunt batchimport en -export, u kunt verbinding maken via USB of draadloos en u kunt zowel de interne als externe opslag van uw Android-apparaat beheren.

De toepassing heeft veel nadelen, maar nog meer voordelen.

De overdrachtssnelheden zijn echter vrij laag en er is beperkte ondersteuning beschikbaar als u problemen ondervindt bij het gebruik van de software. Merk op dat dit geen Android File Transfer-alternatief is voor Mac OS 10.6, omdat het alleen werkt met OS X 10.9 of hoger.

Voordelen:

Werkt met de meeste Android-apparaten Overdrachten via slepen en neerzetten USB- of draadloze connectiviteit Werkt met macOS X 10.9 of hoger Batch-import en -export

nadelen:

Soms mislukt het werk Overdrachtssnelheden zijn vrij traag Ondersteuning is beperkt

Applicatie 5. Dr.Fone

Dr.Fone is software voor bestandsoverdracht voor alle besturingssystemen en dat is ook een uitstekend alternatief voor Android File Transfer Mac. Het werkt met alle Android-versies en stelt u in staat een breed scala aan gegevens over te dragen tussen uw Android-telefoon en Mac – u kunt zelfs gegevens tussen twee mobiele apparaten overbrengen.

De app is zeer betrouwbaar, maar als er problemen zijn, hebben ze een zeer snelle e-mailondersteuning.

Dr. Fone is heel gemakkelijk te gebruiken en hoewel er geen free versie (behalve de demoversie), is deze ook redelijk geprijsd. Je kunt het gebruiken om je Android-apparaat(en) op je computer te beheren, en zelfs om iTunes over te zetten naar Android, of als back-uphersteltool. Als je vastloopt, is er e-mailondersteuning en ze beloven je binnen 24 uur contact met je op te nemen.

Voordelen:

Betaalbaar en gebruiksvriendelijk Werkt met Windows, Mac, iOS en Android Back-uphersteltool Snelle e-mailondersteuning Veilig en zeker

nadelen:

Nee free versie Gegevensherstelfunctie kan soms niet alle bestanden herstellen

App 6. Back-up van Samsung-berichten

Samsung Messages Backup is software voor Windows en Mac die wordt genoemd als een Android File Transfer Mac-alternatief Reddit. Hiermee kunt u met één klik een back-up maken van bestanden. Naast toegang tot de interne opslag van uw telefoon, kan het ook externe opslag zoals een SD-kaart scannen, en u kunt voorbeelden van bestanden op uw Mac bekijken en ze een voor een selecteren.

De app werkt ook goed voor Windows.

Samsung Messages Backup werkt met macOS X 10.7 en hoger en Windows 10/8/7/Vista/XP. Het werkt ook met een breed scala aan Android-telefoons, waaronder Samsung, Sony, Motorola, LG, Huawei en meer. U kunt de software downloaden voor: free maar u moet een licentie kopen om toegang te krijgen tot alle functies.

Voordelen:

Bekijk de interne en externe opslag van het apparaat Compatibel met de meeste Android-telefoons Beheer SMS op Mac Voorbeeldfunctie Back-up van bestanden met één klik

nadelen:

Volgens sommige beoordelingen kan het moeilijk zijn om de installatie ongedaan te maken. Moet een licentie kopen om toegang te krijgen tot alle functies

App 7. Wondershare TunesGo

Wondershare TunesGo is software voor bestandsbeheer voor Mac en Windows die werkt met zowel iOS- als Android-apparaten en een uitstekend alternatief voor Android-bestandsoverdracht is. Wondershare TunesGo is compatibel met iOS 13, Android 10 en macOS 11.2. U kunt bijna elk type bestand overzetten en back-uppen, van contacten tot foto’s, muziek en meer.

Een van de beste apps op onze lijst, het enige nadeel is dat er geen is free versie.

De software ondersteunt een breed scala aan bestandstypen en laat je zelfs bestanden overzetten tussen Android- of iOS-apparaten en iTunes, plus het ondersteunt overdrachten van telefoon naar telefoon of telefoon naar tablet. Wondershare TunesGo heeft ook een krachtige bestandsverkenner en wordt geleverd met free levenslange updates, één-op-één ondersteuning en een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Voordelen:

Eén op één ondersteuning
Free levenslange updates Ondersteunt overdracht van telefoon naar telefoon Ondersteunt overdracht van Android naar iTunes en vice versa

nadelen:

Nee free versie Duur in vergelijking met sommige andere software

App 8. MobiKin-assistent voor Android

MobiKin Assistant voor Android is een alternatief voor Android File Transfer voor Mac dat werkt met macOS X 10.9 en hoger. Er is een free proefversie of u kunt de software kopen voor $ 29,95. MobiKin Assistant voor Android werkt met de meeste Android-telefoons en heeft een intuïtieve interface zonder advertenties.

Bestandsoverdracht is nogal traag, maar als zich een probleem voordoet, zal ondersteuning u snel helpen.

Hiermee kunt u zowel de interne als externe opslag van uw telefoon beheren, bestanden verwijderen en kopiëren en voorbeelden van bestanden op uw computer bekijken. Er is ook een back-up- en herstelfunctie met één klik en de optie om sms te verzenden en te beantwoorden op Mac.

Voordelen:

Free proef- en voorbeeldfunctie Back-up en herstel met één klik Sms verzenden en beantwoorden op Mac Verbinden via USB of Wi-Fi

nadelen:

Er zijn een paar verschillende versies, dus zorg ervoor dat u de juiste downloadt. Ondersteunt niet alle bestandstypen en kan traag zijn

App 9. Syncios

Syncios is een app die het beste alternatief is voor de optie Android File Transfer voor Mac. Dit is een free tool voor back-up en bestandsoverdracht voor Mac die u kunt gebruiken met uw Android-telefoon. Het ondersteunt back-up met één klik naar Mac en laat je ook gegevens tussen telefoons overbrengen. Naast ondersteuning voor alle Android-apparaten, werkt het ook met iOS-apparaten en ondersteunt het een breed scala aan telefoonmerken.

Een van de beste applicaties op deze lijst, het enige nadeel werkt niet goed met grote bestanden.

U kunt Syncios gebruiken om bijna elk bestandstype tussen apparaten over te zetten en zelfs iTunes-back-ups uit te pakken naar Android-apparaten. Het is helemaal free te gebruiken en gemakkelijk aan de slag te gaan en werkt met macOS X 10.9.0 en hoger.

Voordelen:

Free te gebruiken, eenvoudig en intuïtief Werkt met alle Android- en iOS-apparaten Ondersteunt een breed scala aan telefoonmerken Ondersteunt telefoon-naar-telefoon overdracht iTunes-back-ups naar Android extraheren

nadelen:

Sommige gebruikers hebben gemeld dat het geen extreem grote bestanden zal overzetten/back-uppen

App 10. Coolmuster Android Assistant voor Mac

Coolmuster Android Assistant voor Mac is een alles-in-één Android-bestandsbeheerder en Android File Transfer-alternatief dat werkt met macOS X 10.9 of hoger. Het ondersteunt back-up en herstel met één klik en stelt u in staat om individuele bestanden te selecteren om te exporteren en importeren. U kunt ook Android-bestanden bekijken, bewerken, verwijderen en toevoegen op Mac.

De verbinding via wifi is mogelijk niet stabiel en geeft soms zijn eigen weg.

Coolmuster werkt met bijna alle Android-telefoons en -tablets en is vrij eenvoudig te gebruiken. Er is een free demo-modus om de software uit te proberen, waarna u voor $ 29,95 een eenjarige licentie voor één Mac kunt kopen.

Voordelen:

Free demo Betaalbare licentievergoeding Preview-functie Aansluiten via USB of Wi-Fi Snelle bestandsoverdracht en back-up met één klik

nadelen:

Wi-Fi-verbinding kan onstabiel zijn Slechts één type licentie met jaarlijkse betaling Lastig om in eerste instantie in te stellen omdat u USB-foutopsporing moet inschakelen

Conclusie

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over enkele van de verschillende Android File Transfer-alternatieven voor Mac. Als u overweegt een van deze alternatieve apps voor Android File Transfer aan te schaffen, raden we u aan indien mogelijk eerst een demo- of proefversie te proberen en ervoor te zorgen dat u online beoordelingen bekijkt voordat u een beslissing neemt, omdat dit vaak nuttig zal zijn.

Controleer ook of u weet hoeveel de software kost. Sommige programma’s op onze lijst zijn: freeanderen hebben een eenmalige licentievergoeding en anderen rekenen een maandelijks of jaarlijks abonnement.

FAQ

Android File Transfer kan onbetrouwbaar zijn en werkt niet met Mac, maar er zijn betere alternatieve apps. We hebben tien van de beste alternatieven in ons artikel hierboven vermeld, inclusief betaalde en free programma’s.

Naar onze mening is MacDroid het beste alternatief voor Android File Transfer voor Mac. Het werkt met Mac en alle Android-apparaten, is betaalbaar en intuïtief in gebruik en zet bestanden snel over. Er zijn ook twee bedieningsmodi om uit te kiezen, afhankelijk van uw ervaringsniveau.

Het is gemakkelijk om bestanden over te zetten van Android naar Mac. De eenvoudigste manier is om alternatieve software van Android File Transfer te gebruiken, waarmee u snel en gemakkelijk bestanden kunt overzetten. U kunt een van de programma’s uit onze lijst kiezen.

Het overzetten van bestanden van Android naar pc is eenvoudig omdat deze twee elkaar standaard ondersteunen. U kunt software zoals Android File Transfer gebruiken of bestanden overbrengen via Bluetooth, een USB-kabel of een hele reeks andere methoden.

0 Shares:
You May Also Like