Bestandsnaamextensies weergeven of verbergen in Windows 10 (stapsgewijze handleiding 2022)

Show file name extensions

De bestandsextensies (zoals .txt en .tif en .jpg) zijn de extensies die het bestandstype identificeren. Bijvoorbeeld, rapport.doc is gemaakt door Microsoft Word en u weet dit vanwege de .doc-extensie. evenzo, silentsong.mp3 kan worden geopend door een toepassing die mp3-bestanden verwerkt, zoals een mediaspeler, VLC of iTunes. En .zip kan worden geopend door een toepassing die zip-bestanden behandelt, zoals WinZip, Winrar, 7-Zip en meer. Welnu, bestandsextensies voor bekende bestandstypen zijn standaard verborgen. Hier in dit bericht hoe u Windows 10 kunt configureren om Bestandsextensies weergeven en verborgen bestanden en mappen.

Wat zijn bestandsextensies?

Een bestandsextensie helpt het besturingssysteem zoals Windows of Linux om te bepalen met welk programma op uw computer het bestand is gekoppeld. Zoals eerder besproken, is de .doc- of Docx-bestandsextensie die is gekoppeld aan Microsoft Word op uw computer, waar het .pdf-bestand is gekoppeld aan Acrobat Reader of PDF-reader. Enkele veelvoorkomende bestandsextensies zijn JPG, PNG, MP4, PDF, MP3, DOC, SVG, INI, DAT, EXE en dll.

Als u een vraag heeft Heeft Folder een extensie? Het antwoord is Nee. Een directory of map heeft geen extensie zoals een bestand.

Windows 10 toont bestandsextensies

Hier verschillende manieren om bestandsextensies en verborgen bestanden en mappen op Windows 10 te tonen.

Bestandsverkenner gebruiken

Open Verkenner met Windows-toets + I. U kunt Verkenner ook openen door te dubbelklikken op het programmapictogram in de taakbalk of door te dubbelklikken op een map. Selecteer het tabblad Weergave (zie afbeelding hieronder). Klik vervolgens op de knop “Bestand naamextensies” aan om bestandsextensies weer te geven. En u kunt het selectievakje uitschakelen om bestandsextensies te verbergen.

U kunt daar ook Verborgen items aanvinken om verborgen bestanden en mappen op Windows 10 pc weer te geven.

Opmerking: deze optie is globaal van toepassing op alle mappen, dus u hoeft deze niet voor elke map die u opent handmatig aan of uit te vinken.

Mapopties gebruiken

Als u eerdere versies van Windows 7 of Vista gebruikt Open mapopties Via Configuratiescherm > Vormgeving en persoonlijke instellingen -> Mapopties (Windows 10-gebruikers hebben bestandsverkenner-opties gevonden). Ook zoeken Windows 10-gebruikers naar Verkenner-opties en selecteren ze het eerste resultaat .Ga naar het tabblad Weergave, onder Geavanceerde instellingen ziet u de optie Verberg extensies voor bekende bestandstypen. Schakel deze optie uit en klik op Toepassen en OK.

Om bestandsextensies in Windows 7 weer te geven, opent u Windows Verkenner en klikt u op de knop Organiseren in de linkerbovenhoek en kiest u vervolgens Map- en zoekopties in het menu.

Klik op het tabblad Weergave, scrol omlaag totdat u het vakje vindt gemarkeerd met Bestandsextensies verbergen voor bekende bestandstypen, schakel dit uit.

Nu zullen uw bestandsnamen nu compleet zijn met de extensies.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like