Bestanden en printers delen tussen twee Windows 10-computers

Wilt u documenten, foto’s, video’s of een printer delen met iemand anders of met een andere computer op hetzelfde netwerk? Oudere visie Windows 7 en 8.1 bieden aan om een ​​thuisgroep te maken en te beheren om deze items te delen met andere computers op hetzelfde netwerk. Maar helaas, met de nieuwste Windows 10, heeft Microsoft de thuisgroepfunctie gepensioneerd en de functie voor delen in de buurt geïntroduceerd die het delen van bestanden en printers eenvoudiger maakt. In dit bericht leiden we u door de stappen om bestanden en printers binnen uw lokale netwerk op Windows 10 te delen.

Bestanden en printers delen op Windows 10

Welnu, met de nieuwste Windows 10 heeft Microsoft de Homegroup-functie stopgezet. In plaats daarvan wil het bedrijf dat u nieuwe functies voor delen gaat gebruiken, zoals Delen, Delen in de buurt, OneDrive en de meer geavanceerde opties voor het delen van bestanden en printers, die vrijwel dezelfde ervaring bieden, maar met behulp van een andere set instructies.

Opmerking: de onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing op het delen van bestanden tussen Windows 10-computers met behulp van de functie Dichtbij delen.

Controleer voordat u begint of u de nieuwste versie van Windows 10 gebruikt, u kunt dit controleren met Winver opdracht.

Delen in de buurt inschakelen op alle computers waarop u bestanden wilt delen

Open Instellingen en klik op Systeem. Selecteer Gedeelde ervaringen. Scroll naar beneden en zoek Dichtbij delen. Zet de schakelaar op Aan. Stel de vervolgkeuzelijst eronder in op Iedereen in de buurt.

Bestanden delen in Windows 10

    Open Verkenner met de sneltoets Windows + EN Open nu de maplocatie met de bestanden die u wilt delen. Selecteer vervolgens een, meerdere of alle bestanden die u met een andere persoon of computer wilt delen. En klik op het tabblad Delen. U kunt ook met de rechtermuisknop op uw selectie klikken en op de Delen optie in het contextmenu.Kies de computer waarmee u het bestand of de foto wilt delen

Op uw bestemmings-pc ziet u een bureaubladmelding met de opties Opslaan en openen, Opslaan en Weigeren. Klik op Opslaan of Opslaan en openen om het bestand op te slaan.

Alle ontvangen bestanden worden standaard opgeslagen in de map Downloads. Maar u kunt het wijzigen door te navigeren naar Instellingen > Systeem > Gedeelde ervaringen en klik vervolgens op de Wijziging knop onder Bestanden opslaan die ik ontvang in de sectie.

Bestanden overbrengen via de cloud

Als u op zoek bent naar gedeelde mappen via het netwerk die dit veroorzaken, kunt u dit doen door het bestand te delen met elke Windows-app die services zoals Dropbox of OneDrive ondersteunt, en vervolgens het bestand op te slaan. U moet dan die service in uw browser openen om het bestand met mensen te delen.

Mappen delen met Verkenner

U kunt ook meerdere bestanden in het lokale netwerk delen met behulp van de opties voor delen van de Verkenner.

Klik met de rechtermuisknop op de map, selecteer de optie Geef ook toegang en klik op de optie Specifieke personen.

Gebruik vervolgens in de wizard “Netwerktoegang” het vervolgkeuzemenu en selecteer de gebruikers die u de map en de inhoud ervan wilt delen en klik op toevoegen.

Selecteer de optie iedereen om de inhoud te delen met iedereen in het netwerk zonder dat u een wachtwoord hoeft in te voeren om toegang te krijgen tot de bestanden. U kunt hier ook individuele bestaande accounts selecteren, de gebruiker moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van het account opgeven om toegang te krijgen tot de bestanden.

Klik nu in de kolom “Toestemmingsniveau” op de knop machtigingen en specificeer de toegangsrechten: waar selecteer Lezen Geeft netwerkgebruikers de mogelijkheid om bestanden weer te geven en te openen, maar ze kunnen geen bestaande bestanden en mappen wijzigen of verwijderen. Ze kunnen ook geen nieuwe mappen of bestanden uploaden of maken. Lezen schrijven Hiermee kunt u nieuwe bestanden en mappen weergeven, openen, wijzigen, verwijderen, uploaden en maken. En u kunt verwijderen selecteren om de opgegeven gebruiker of groep te blokkeren voor toegang tot de map en de inhoud ervan.

Klik ten slotte op de knop Delen om het proces te voltooien. Vervolgens moet u het pad van de gedeelde map noteren.

Om toegang te krijgen tot de gedeelde map:

Op de doelcomputer van waaruit u de map wilt openen.

Druk op Windows + R, typ \\ en het pad voor de gedeelde map (het is bijvoorbeeld \\DESKTOP-OPLFV1K/software) en klik op ok.

Printers delen op Windows 10

Laten we nu eens kijken hoe we een printer op Windows 10 kunnen delen met andere gebruikers op hetzelfde netwerk. Zorg ervoor dat u Printerdeling in Windows 10 inschakelt voordat u begint.

Volg nu de onderstaande stappen om de lokale printer te delen.

Zoek in het startmenu naar het bedieningspaneel en selecteer het eerste resultaat, Klik op hardware en geluid en vervolgens op apparaat en printers. Dit toont alle geïnstalleerde apparaten en printerlijst. Klik met de rechtermuisknop op de printer (die deze met andere mensen of computer wil delen) en selecteer eigenschappen, ga nu naar het tabblad delen en vink deze printer delen aan. Bovendien kunt u daar ook de naam van de gedeelde printer wijzigen.

Klik op toepassen en ok om de stappen te voltooien. Als u klaar bent, is de printer beschikbaar voor netwerkgebruikers terwijl uw computer is ingeschakeld.

Verbinding maken met netwerkprinter

Om clients nu te verbinden met de gedeelde printer op Windows 10, volgt u de onderstaande stappen.

    Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Instellingen-app Klik op Apparaten en vervolgens op Printers en scanners. Klik op de knop Een printer of scanner toevoegen. Selecteer de printer in de lijst om aan het apparaat toe te voegen en volg de instructies op het scherm.

Als de printerdetectie niet werkt, klikt u op de optie De printer die ik wil, staat niet in de lijst. En kies de optie Selecteer een gedeelde printer op naam.

Vervolgens moet u het keuzerondje selecteren om een ​​gedeelde printer op naam te selecteren en het pad van de printerlocatie typen. U kunt ook op de Bladeren om de gedeelde printer te zoeken en te selecteren.

Klik op Volgende en installeer het stuurprogramma (wanneer daarom wordt gevraagd) als u klaar bent, klik op Voltooien. En na het voltooien van de stappen, zou u met succes een afdruktaak naar de netwerkprinter moeten kunnen verzenden.

Dat is alles, ik hoop dat dit bericht helpt bij het delen van bestanden en printer tussen Windows 10-computers. Hulp nodig, voel je vrij om de commentaarsectie te bespreken.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like