Bereid uw pc voor op de Windows 10 oktober 2020-update versie 20H2

De update van oktober 2020 van Windows 10, ook wel versie 20H2 genoemd, zal binnen enkele weken bijna worden uitgerold met een aantal nieuwe functieszoals door de cloud aangedreven klembordgeschiedenis die synchroniseert tussen uw apparaten, een langverwacht donker thema voor File Explorer, Your Phone-app waarmee tekst vanaf uw pc mogelijk is, nieuwe Snip & Sketch-tool waarmee u gemakkelijker een screenshot kunt maken, automatische videohelderheid Functie die de videohelderheid automatisch aanpast aan het omgevingslicht, SwiftKey-toetsenbord dat u nauwkeurigere autocorrecties en voorspellingen geeft door uw schrijfstijl te leren en meer.

Ook werkt Microsoft aan bestaande functies, zoals Microsoft Edge, die enorme verbeteringen krijgt, waaronder oude teksteditor (Notepad), Skype-app, Gamebar enz. En Microsoft heeft enorm veel werk gestoken om ervoor te zorgen dat Windows 10-updates soepel verlopen. Maar soms ondervinden gebruikers problemen tijdens het upgradeproces, de installatie van de Windows-update zit urenlang vast, Windows werkt niet goed na een recente upgrade, krijgt een andere foutcode of pc blijft hangen op het zwarte scherm bij het opstarten, gegevensverlies “documentenmap was verdwenen” na een upgrade naar de Update oktober 2020 etc. Hier dit bericht delen we een paar dingen om van tevoren goed te doen Bereid uw pc voor op de Windows 10 2020 2020-update. En maak het upgradeproces soepeler en foutloos.

Wat moet ik doen voordat ik upgrade naar de update van Windows 10 oktober 2020?

In deze handleiding lopen we door: een back-up maken van uw belangrijke gegevens, inclusief digitale licentie, herstelmedia maken en software en hardware uitschakelen die de upgrade kunnen belemmeren. Gebruik deze handleiding als referentie voor wat u moet doen om ervoor te zorgen dat de Windows 10-update probleemloos verloopt.

Zorg ervoor dat de laatste cumulatieve update op de pc is geïnstalleerd

De nieuwste cumulatieve update van Windows 10 maakt nu reclame voor de Windows 10-update voor gebruikers die mogelijk geïnteresseerd zijn om early adopters te worden. In Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update ziet u een bericht met de tekst ‘Goed nieuws! De Windows 10 versie 20H2 is onderweg. Wil je er als een van de eersten bij zijn?” Ja, laat me zien hoe” link om deel te nemen aan de upgrade. Als je de link niet ziet, zorg er dan voor dat je de laatste openbare updates hebt geïnstalleerd.

U kunt de nieuwste updates controleren en installeren via instellingen -> update en beveiliging -> windows update -> controleren op updates.

Maak een back-up van uw belangrijke gegevens voordat u upgradet naar Windows 10

Het is altijd een goed idee om een ​​back-up van uw gegevens te maken voordat u een grote OS-update installeert. Het is meer nodig als uw pc oud is en problemen had met de vorige updates. U kunt uw foto’s of belangrijke bestanden uploaden naar andere harde schijven, cloudservice (OneDrive) of externe schijf.

Microsoft heeft een back-uptool voor Windows 10 ontwikkeld waarmee u uw belangrijke gegevens op een externe harde schijf kunt opslaan. Het kan worden gevonden door naar Instellingen> Update en beveiliging> Back-up te gaan.

Heb vrije schijfruimte om updates te downloaden en te installeren

Zorg ervoor dat je voldoende schijfruimte op je C:\-schijf hebt om de update toe te passen, vooral als je een SSD met een lage capaciteit als hoofdschijf gebruikt. Dit is een beetje een gokspel aangezien Microsoft niet precies heeft gezegd hoeveel schijfruimte er nodig is voor de update van Windows 10 oktober 2020. Zorg dat je minimaal 10 tot 15 GB vrije schijfruimte hebt.

Het verwijderen van ongewenste games en programma’s is een manier om opslagruimte vrij te maken als je bijna leeg raakt. Verder kun je opslagruimte vrijmaken met het hulpprogramma Schijfopruiming dat is ingebouwd in Windows 10. Typ gewoon “Schijf opruiming” in zoeken, of klik met de rechtermuisknop op uw C:\-station en selecteer Eigenschappen > Algemeen > Schijfopruiming. Het hulpprogramma Schijfopruiming ontdoet uw systeem van tijdelijke bestanden, dumpt uw ​​Prullenbak en verwijdert optioneel andere bestanden, zoals geheugendumps van systeemfouten. Afhankelijk van uw systeem kunt u mogelijk meerdere gigabytes aan ruimte vrijmaken.

Als u de nieuwste Windows 10 versie 2004 gebruikt, controleer dan hoe u Storage Sense gebruikt om automatisch ruimte vrij te maken in Windows 10

Noteer softwarelicenties

Het toepassen van de Windows 10 oktober 2020-update zou pijnloos moeten zijn, maar soms kan er in het ergste geval iets catastrofaal mis gaan tijdens de upgrade, waardoor uw systeem zo in de war raakt dat het niet meer opstart. In dat geval wilt u Windows opnieuw installeren en helemaal opnieuw beginnen – oomph!

Dat zou niet moeten gebeuren, maar als dat wel het geval is, kunt u uzelf een solide basis geven door alle toepasselijke softwarelicenties bij de hand te hebben. Het gratis KeyFinder-programma van Magic Jelly Bean zoekt uw Windows-licentie en vele andere sleutels op. Schrijf eventuele sleutels op die u nodig heeft als u opnieuw begint, of maak een foto met uw smartphone.

Randapparatuur en externe USB-apparaten uitschakelen

Als u een offline upgrade uitvoert met USB-media. Veelgebruikte USB-opslagapparaten zoals externe harde schijven kunnen de installatie ook in de war brengen, dus als u deze hebt aangesloten, koppel ze dan los. Hetzelfde geldt voor randapparatuur zoals je printer, webcam, microfoon, scanner of andere onnodige gadgets die eraan vast zitten. De beste aanbeveling is om een ​​eenvoudige configuratie te hebben, niet meer dan een toetsenbord en muis. Dit zou Windows helpen het systeem bij te werken zonder te proberen de stuurprogramma’s voor deze apparaten bij te werken.

Als je een SD-kaartlezer hebt, verwijder je media voordat je gaat upgraden. U kunt uw SD-kaartlezer ook als extra maatregel verwijderen. Druk op Windows-toets + X > Apparaatbeheer > Apparaten met geheugentechnologie. Klik met de rechtermuisknop op SD-controllers en klik vervolgens op verwijderen. Als er meer dan één zijn, klik dan met de rechtermuisknop op elk en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken.

Zodra uw pc is bijgewerkt, kunt u uw randapparatuur opnieuw aansluiten en Windows de stuurprogramma’s voor u laten zoeken, of u kunt deze downloaden van de site van de fabrikant als u problemen ondervindt.

Uw antivirusprogramma uitschakelen/verwijderen

Agin-beveiligingssoftware blijft een van de meest voorkomende oorzaken van problemen tijdens grote upgrades van het besturingssysteem. Het doet tenslotte wat het moet doen: wijzigingen in uw systeemconfiguratie blokkeren. Antivirussoftware zal soms een onverwachte update detecteren en aannemen dat een grote wijziging aan systeembestanden een lopende aanval kan zijn. Hetzelfde geldt voor software zoals uw firewall. Om valse positieven te voorkomen, raadt Microsoft gewoonlijk aan om de antivirus software voor het upgraden; je zou je geluk kunnen beproeven en kijken of het werkt. Als dit niet het geval is, weet u waarschijnlijk de reden waarom. Ik zou willen aanbevelen om de antivirusbescherming gewoon te verwijderen en nadat de upgrade is voltooid, kunt u uw antivirusprogramma altijd opnieuw installeren.

Beeldschermadapters bijwerken of uitschakelen

Zorg ervoor dat al uw hardware up-to-date is met de nieuwste stuurprogramma’s en firmware. In sommige gevallen kunnen er zelfs stuurprogramma-updates zijn die functionaliteit toevoegen of verbeteren in de Windows 10-upgrade. Bij grote updates, zoals deze, kan het zelfs een goed idee zijn om eerst de nieuwste versie van uw netwerkstuurprogramma’s te downloaden. Soms kan een grote systeemupdate ervoor zorgen dat u geen netwerkverbinding heeft en geen manier om een ​​nieuwe set stuurprogramma’s te krijgen. Beter nog, download eerst al uw stuurprogramma’s in het zelfstandige formaat!

Uw beeldschermadapter kan ook een upgradeblokker zijn. Dit komt vaak voor wanneer u tijdens de installatie een zwart scherm ziet, waarna de installatie automatisch wordt teruggedraaid. Het is bekend dat het helpt om het stuurprogramma van uw videokaart te verwijderen. Als u meerdere beeldschermen hebt aangesloten, laat er dan slechts één aangesloten voor de duur van de installatie. In sommige gevallen kan het ook helpen om het stuurprogramma van de videokaart bij te werken naar de nieuwste versie. Om een ​​videokaartstuurprogramma te verwijderen, drukt u op de Windows-toets + X > Apparaatbeheer > Beeldschermadapters. Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma van uw videokaart en klik vervolgens op verwijderen.

Maak verbinding met een UPS, zorg ervoor dat de batterij is opgeladen en de pc is aangesloten

Normaal gesproken duurt het downloaden van Windows 10 meer dan 20 minuten om te downloaden (dit hangt af van uw internetsnelheid) en tien tot twintig minuten om het installatieproces te voltooien. Zorg er dus voor dat de batterij van uw laptop werkt en is opgeladen, en als u een desktop upgradet, sluit deze dan aan op een UPS. Er is niets rampzaliger dan een onderbroken Windows-update.

Verbinding met internet verbreken bij gebruik van een ISO

Als u van plan bent de ISO-media te gebruiken om te upgraden, verbreek dan de internetverbinding tijdens de installatie. Er zijn meerdere manieren om dit te doen: u kunt de Ethernet-kabel handmatig loskoppelen, of als u bent verbonden met een draadloos netwerk, kunt u Wi-Fi handmatig uitschakelen door de Wireless-schakelaar op uw laptop uit te schakelen. Een eenvoudigere manier om dit te doen, is door Action Center te openen (druk op de Windows-toets + A) en vervolgens op Vliegtuigmodus. Hiermee worden alle netwerktechnologieën uitgeschakeld. Ga verder met de upgrade.

Als u bijwerkt via Windows Update wanneer de download 100% bereikt, verbreek dan de verbinding met het internet-LAN ​​(Ethernet) of Wi-Fi en ga verder met de installatie.

Voer deze opdrachten uit om problemen met systeemintegriteit op te lossen

De opdracht Deployment Image Servicing and Management (DISM) is een handig diagnostisch hulpmiddel voor het oplossen van problemen met bestandsintegriteit die een succesvolle installatie in de weg kunnen staan. Gebruikers kunnen de volgende opdrachten uitvoeren als onderdeel van hun voorbereidingsroutine voordat ze de upgrade starten.

Druk op Windows-toets + X, klik op Command Prompt (Admin) en typ vervolgens elke opdracht en druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord. Dism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Een andere opdracht die u moet uitvoeren, is de opruimdriver. Druk op Windows-toets + X, klik op Command Prompt (Admin) en typ de volgende opdracht en druk op Enter op uw toetsenbord.

rundll32.exe pnpclean.dll,RunDLL_PnpClean /DRIVERS /MAXCLEAN

Voer ook het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit dat controleert op ontbrekende, beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, zal het hulpprogramma ze herstellen vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache

Start uw computer opnieuw op wanneer u klaar bent. Dit zou moeten helpen bij de beruchte mislukte of niet-reagerende installatie tijdens de migratie van het stuurprogramma.

Als de Windows-upgrade vastloopt bij het downloaden

Je hebt alles voorbereid en je merkt misschien dat het downloadproces van de update lange tijd op een specifiek punt blijft hangen. Zorg er daarom voor dat uw internetverbinding correct werkt, wacht nog even om het downloadproces te voltooien. Als je merkt dat er nog steeds geen verbeteringen zijn, open dan gewoon Windows-services (druk op Windows + R, typ services.msc), klik met de rechtermuisknop op BITS en Windows-updateservice en stop. Open c:\windows\ Hernoem hier de softwaredistributiemap. Open opnieuw Windows-services en start de service opnieuw die u eerder hebt gestopt.

Open nu Windows-instellingen -> update en beveiliging -> probleemoplosser -> klik op Windows-update en voer de probleemoplosser voor updates uit. Volg de instructies op het scherm en laat Windows controleren en repareren als er een basisprobleem is dat het probleem veroorzaakt.

Start daarna Windows opnieuw en controleer op updates via Instellingen -> Update & Beveiliging -> Windows Update -> Controleren op updates.

Ik ben er zeker van dat het volgen van deze stappen uw Windows 10 oktober 2020 Update-upgrade soepeler en foutloos zal worden. Heb je nog steeds hulp nodig, krijg je te maken met fouten tijdens het upgradeproces van Windows 10, voel je vrij om de opmerkingen hieronder te bespreken. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like