Beoordelingen van Bluetooth-luidsprekers: topkeuzes en koopadvies

bluetooth speaker hub 2019new

Bluetooth-luidsprekers waren ooit als jelly beans: ze waren goedkoop, ze zagen er allemaal hetzelfde uit en ze waren altijd van twijfelachtige kwaliteit. Tijden zijn veranderd. Elke grote audiofabrikant heeft tegenwoordig minstens één model op de markt, en de meeste hebben er meerdere. En je zult een aantal ongelooflijke deals vinden van bedrijven waar je misschien nog nooit van had gehoord.

Als je de laatste tijd niet naar een Bluetooth-speaker hebt geluisterd, staat je een zeer aangename verrassing te wachten. Lees verder voor onze topkeuzes.

Dat gezegd hebbende, betekent de vooruitgang van de industrie niet dat elke Bluetooth-luidspreker zijn prijskaartje rechtvaardigt, hoe goedkoop het ook mag zijn. Er drijft nog genoeg drek rond. Maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen de rommel te vermijden en je te wijzen op de beste luidsprekers in de prijsklasse die bij je budget past.

Daartoe hebben we de beste Bluetooth-luidsprekers (en in sommige gevallen tweede) gekozen in zes categorieën: budget, middenklasse (tot $ 300), buiten, boekenplank, high-end (tot $ 750) en – ja, er zijn ultra-high-end Bluetooth-luidsprekers – prijs speelt geen rol. Sommige van onze keuzes kunnen binnen en buiten worden gebruikt, maar we hebben ook onze favorieten genoemd die zijn ontworpen als buitenluidsprekers.

Beste budget Bluetooth-luidspreker

De markt voor Bluetooth-luidsprekers is een moordende business als je in deze prijsklasse komt. Het goede nieuws voor muziekliefhebbers is dat je hier een aantal zeer goede producten kunt vinden. We kunnen niet genoeg goede dingen zeggen over de Tronsmart Element Force SoundPulse, die beschikt over IPX7-weersbestendigheid, ondersteuning voor True Wireless Stereo (zodat je er twee als een stereopaar kunt gebruiken) en absoluut fantastisch geluid (in Extra Bass EQ-modus, dat is). Dat is veel luidspreker voor slechts 60 dollar.

Beste Bluetooth-luidspreker voor buiten

Tweede plaats

Beste midden geprijsde Bluetooth-luidspreker

Op zoek naar hifi-audio met een beperkt budget. Fluance’s Ai61 vervangt de oudere Ai60 als onze topkeuze in middengeprijsde Bluetooth-luidsprekers. Dit zijn boekenplankmodellen die echte stereoprestaties leveren, en ze bieden een groot aantal aansluitmogelijkheden, zowel analoog als digitaal – ze zullen zelfs presteren als een USB-audioapparaat wanneer ze zijn aangesloten op een pc. Onze recensent vergeleek ze gunstig met de Yamaha studiomonitors waarop hij vertrouwt voor professionele mixsessies. Sterk aanbevolen.

Beste high-end Bluetooth-luidspreker

Dit is eigenlijk een audiosysteem dat bestaat uit een paar high-end self-powered speakers en een draadloze hub die elke denkbare audiobron aankan. Bluetooth-ondersteuning is waarschijnlijk de meest alledaagse functie, en je zou het misschien zelfs nooit gebruiken, in plaats daarvan gebruik maken van de Wi-Fi-connectiviteit, of misschien opnemen in een hifi-audiosysteem met meerdere kamers met andere luidsprekers die Google Chromecast of Apple ondersteunen AirPlay 2. Het is zeker niet goedkoop, maar het hoge prijskaartje is gerechtvaardigd.

Dit is de best aangedreven buitenluidspreker die we hebben gehoord sinds Soundcast zijn Outcast-luidspreker bijna 10 jaar geleden introduceerde. Het is gebouwd als een tank; spatwaterdicht, zodat je hem aan het zwembad of op het strand kunt gebruiken; en het levert een uitstekende batterijduur. Maar het belangrijkste is dat het fantastisch klinkt. Duur, maar de moeite waard.

Beste prijs-is-geen-limiet Bluetooth-luidspreker

De Naim Mu-so 2nd Generation is natuurlijk veel meer dan een Bluetooth-luidspreker. Hij heeft een dual-band wifi-adapter aan boord, zodat je hem kunt gebruiken in een multiroom-audiosysteem met andere Naim-componenten, elke luidspreker die Apple’s AirPlay 2-technologie ondersteunt, of iets dat compatibel is met Chromecast. Het kan muziek afspelen op elk aangesloten USB-opslagapparaat en het kan verbinding maken met elke UPnP-server in uw netwerk. Het is ook Roon Ready. Ten slotte ondersteunt het Spotify Connect en kun je muziek streamen van Tidal zonder de Naim-app te verlaten. Oh, en het is in staat om muziek met een hoge resolutie te decoderen, gecodeerd tot 32-bits resolutie en met bemonsteringsfrequenties tot wel 384 kHz. Dat alles en het klinkt geweldig.

Het soundbar-achtige ontwerp van Naim’s Mu-so Bluetooth-speaker is niet voor iedereen weggelegd. Als je elegant ontworpen high-end luidsprekers wilt waarmee je verbinding kunt maken via Bluetooth (en ook veel bekabelde manieren), dan hebben Shinola (en zijn ontwerppartner, studiomonitorbouwer Barefoot Sound) wat je zoekt. Deze luidsprekers, eenvoudigweg Shinola Bookshelf Speakers genoemd, klinken net zo mooi als ze eruitzien.

Functies waarnaar u moet zoeken in een Bluetooth-luidspreker

Ben je er niet van overtuigd dat de keuzes die we hierboven hebben vermeld precies goed voor je zijn? Deze gids helpt u de feiten, cijfers en specificaties te doorzoeken om te bepalen welke luidspreker het beste aan uw behoeften voldoet. Uw eerste beslissing zal zijn om te kiezen tussen mobiele en stationaire vormfactoren. De meeste Bluetooth-luidsprekers zijn draagbaar omdat ze worden gekoppeld aan mobiele telefoons, maar steeds meer fabrikanten introduceren modellen die zijn ontworpen om binnenshuis te blijven.

Als u een draagbaar model kiest, krijgt u in sommige opzichten het beste van twee werelden, maar een stationaire luidspreker past beter bij de inrichting van uw huis. En hoewel we een aantal behoorlijk spectaculaire draagbare Bluetooth-luidsprekers hebben gehoord, is de kans groter dat een plug-inmodel het geluid produceert dat u zoekt als getrouwheid prioriteit één in uw boek is.

Dit zijn de functies die u in een Bluetooth-luidspreker wilt evalueren:

Applicatie ondersteuning: Companion-apps kunnen een luidspreker veel extra functies bieden die niet mogelijk zouden zijn met alleen fysieke knoppen op de luidspreker zelf. Met de app kan meer dan één persoon de DJ zijn, waardoor nummers in de rij staan ​​om op de luidspreker af te spelen. Met een app kun je aangepaste EQ-curven maken voor verschillende muziekstijlen, wekalarmen maken of de luidspreker op afstand in- en uitschakelen.

aptX-ondersteuning: Bluetooth-audio moet worden ingedrukt om over de ether te kunnen streamen, en de standaardcodec gebruikt lossy-compressie die een deel van de muzikale gegevens weggooit. De aptX-codec van Qualcomm is verliesvrij, dus geen enkel muzikaal detail gaat verloren tijdens het proces. Maar aptX moet aan beide uiteinden van de stream aanwezig zijn, in het afspeelapparaat en in de luidspreker. De meeste Android-apparaten ondersteunen aptX, maar Apple-apparaten niet.

aptX HD-ondersteuning: Deze versie van Qualcomm’s codec ondersteunt audiobestanden met een hoge resolutie, maar is momenteel zelfs in de allerbeste Bluetooth-luidsprekers moeilijk te vinden. Net als bij zijn broer of zus, moet de codec zowel op de audiobron als op de luidspreker worden ondersteund om te kunnen werken.

Batterij: Naast natuurgetrouwheid is de belangrijkste eigenschap van een draagbare luidspreker hoe lang hij meegaat als hij niet op het stopcontact is aangesloten. Je zou verwachten dat een batterij 10 tot 20 uur meegaat, maar onthoud dat hoe groter de batterij, hoe zwaarder de luidspreker zal zijn.

Oplaadopties: Als uw luidspreker een batterij heeft, moet deze worden opgeladen. Luidsprekers die hun batterijen opladen via een USB-poort zijn handiger dan modellen die een AC-adapter nodig hebben, maar grotere batterijen bieden die optie mogelijk niet. Bij sommige luidsprekers kunt u ook een USB-kabel aansluiten om op hun batterij te tikken om uw smartphone op te laden.

DSP: Met een ingebouwde digitale signaalprocessor (DSP) kunt u elektronisch wijzigen hoe de luidspreker wordt aangestuurd om onder andere de plaatsing van de luidsprekers of de akoestische eigenschappen van uw kamer te compenseren.

Montagemogelijkheden en accessoires: Een draagbare speaker moet makkelijk mee te nemen zijn. Terwijl sommige Bluetooth-luidsprekers op hun formaat rekenen om ze gemakkelijk vast te pakken, bieden andere een lanyard, karabijnhaak of een schouderriem. Nog handiger is het als de fabrikant gestandaardiseerde stopcontacten en accessoires levert om de speaker aan een object, zoals het stuur van je fiets, te bevestigen.

Sommige draagbare Bluetooth-luidsprekers zijn klein genoeg om ze in uw hand te kunnen grijpen, maar ze hebben schroefdraadbevestigingen zodat u ze kunt bevestigen

Luidspreker: Sommige Bluetooth-luidsprekers hebben ingebouwde microfoons waarmee u de luidspreker samen met uw smartphone als luidsprekertelefoon kunt gebruiken. De geluidskwaliteit zal veel beter zijn dan wat je van je telefoon krijgt, en je zult in staat zijn om het volume veel hoger te zetten. Dit kan erg handig zijn voor conference calls.

Stereo-koppeling: Bij sommige luidsprekers kunt u een stereopaar links/rechts maken met twee luidsprekers (dit werkt natuurlijk het beste als de twee luidsprekers identiek zijn).

Weatherization: Draagbare Bluetooth-luidsprekers kunnen binnen en buiten worden gebruikt, dus de beste modellen bieden enige bescherming tegen de elementen. In het ideale geval laat de fabrikant u weten hoeveel bescherming u kunt verwachten door een IP-markering (International Protection) te verstrekken. Het eerste cijfer beoordeelt de bescherming van de behuizing tegen deeltjes (bijv. stof) en het tweede cijfer geeft de bescherming tegen vloeistoffen aan.

Een IP64-code geeft bijvoorbeeld aan dat de luidspreker volledig beschermd is tegen stof (6) en tegen spatwater (4). Hoe hoger de cijfers, hoe meer bescherming u kunt bieden. Als een van beide cijfers wordt vervangen door een X, bijvoorbeeld IPX4, geeft de code aan dat de luidspreker niet is geclassificeerd voor bescherming tegen deeltjes (dit betekent niet noodzakelijk dat deze is beschermd tegen dingen zoals stof, alleen dat de fabrikant de bescherming niet beoordeelt).

Wifi: De duurdere Bluetooth-luidsprekers bieden ook de mogelijkheid om verbinding te maken met uw Wi-Fi-netwerk, zodat u muziek kunt streamen vanaf een NAS-box. Wi-Fi-streams bieden een hogere betrouwbaarheid dan Bluetooth, zelfs als de luidspreker de aptX-codec ondersteunt. Een luidspreker die zorgt voor een bedrade netwerkverbinding is des te veelzijdiger.

Draadloos bereik: Het bereik van een Bluetooth-luidspreker hangt af van de vermogensklasse van de radio, en het kan sterk variëren en wordt beïnvloed door de omgeving waarin het wordt gebruikt. Een klasse 1-radio biedt een bereik van ongeveer 100 meter, maar het aantal muren tussen de Bluetooth-bron en de luidspreker en het soort materiaal in die muren hebben een aanzienlijke invloed op het bereik. Het is veel gemakkelijker voor radiogolven om door gipsplaat te gaan dan bijvoorbeeld metselwerk. Objecten in het signaalpad, zoals grote metalen apparaten, zullen dat bereik nog verder verkleinen.

Meer van onze Bluetooth speaker reviews

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like