Beoordeling van Square DX-serie wifi-dimmer: kwaliteit en prijs van aannemer

square d x series family

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Robuust hardware-ontwerpEnergiemonitoring inbegrepen, zij het eenvoudig Innovatieve en mooie afdekplaatopties

nadelen

We vonden het moeilijk te installeren Knoppen zijn erg stijf Premium prijskaartje

Ons oordeel

Deze innovatieve slimme schakelaar heeft geen hub nodig, maar is duur en we vonden het moeilijk om te installeren.

Schneider Electric betreedt de markt voor slimme verlichting met een reeks in-wall wifi-schakelaars, dimmers en stopcontacten met het merk Square D. Deze wifi-apparaten worden op de markt gebracht als de X-serie en maken alleen verbinding met 2,4 GHz wifi-netwerken. Het bedrijf zegt dat het begin 2022 Z-Wave-versies van deze serie zal verzenden.

We reviewen hier de X Series Wi-Fi Dimmer; in het bijzonder modelnummer SQR226U1 die belastingen tot 600 watt ondersteunt. Schneider lijkt dit product op aannemers te richten, aangezien het wordt geleverd in een extra groene doos met alleen broadsheet-installatie-instructies, bedradingsschema’s en veiligheidswaarschuwingen. Als u een beginneling bent die enige mate van houvast nodig heeft tijdens de installatie – Schneider Electric raadt aan een erkende elektricien in te huren als u niet bekend bent met het proces – dan is dit niet de overstap voor u.

Afdekplaten worden apart verkocht – daarover later meer. Aan de positieve kant kan deze schakelaar worden gebruikt voor zowel enkelpolige als driewegtoepassingen, en dat laatste scenario is niet afhankelijk van een Square D-companionschakelaar – u kunt elke driewegschakelaar hergebruiken die zich al aan het andere uiteinde van de stroomkring.

De dimmer zelf bestaat uit twee knoppen die werken als een meer gebruikelijke tuimelschakelaar: een korte druk op de bovenste knop zet een aangesloten lamp aan en een korte druk op de onderste knop zet hem uit. Als u de onderste knop ingedrukt houdt, wordt het licht gedimd, terwijl u hetzelfde doet met de bovenste knop om het helderder te maken. De dimmer onthoudt de laatste helderheidsinstelling wanneer de schakelaar wordt uitgeschakeld en keert terug naar die status wanneer deze weer wordt ingeschakeld.

vierkante dx serie dimmer schakelaar

Houd er echter rekening mee dat er, in tegenstelling tot sommige andere inbouwdimmers, hier geen kalibratiesysteem is. Dit kan leiden tot problematisch dimmen bij sommige soorten lampen, met name oudere LED’s. Ook zijn de knoppen behoorlijk stijf en kunnen ze aanzienlijk meer druk vergen om te activeren dan concurrerende schakelaars. Dit kan een probleem zijn voor sommige gebruikers, waaronder senioren en jonge kinderen.

Connectiviteit vindt plaats via schroefklemmen met drukplaten aan de zijkanten en push-aansluitingen aan de achterkant. Ik heb beide bedradingsmethoden geprobeerd en vond de push-verbindingen aan de losse kant; de draden kwamen soms tevoorschijn terwijl ik de schakelaar terug in de muur duwde. De drukplaten zijn ondertussen bijna onmogelijk los te maken, waardoor ik de draden rechtstreeks op de schroefklemmen moest aansluiten.

vierkante dx serie dimmer terug

Er is niet veel speling onder deze schroeven, wat dit proces moeilijk maakte. Vierkant D bevat geen pigtails of draadmoeren, dus ik moest die van mezelf leveren om de schakelaar aan te sluiten op zowel de neutrale draad (wat vereist is) als de aardingsdraad, die beide met dezelfde draden in mijn doos waren gebundeld. Dit voegde complexiteit toe aan mijn installatie.

square d wijzer app 2

Eenmaal geïnstalleerd en vastgezet in de muur, wendde ik me tot de Wiser Home mobiele app van Square D. Als u bij deze stap wilt instellen, moet u ofwel een QR-code scannen die op een sticker in de doos staat, of handmatig een complexe alfanumerieke SSID en wachtwoordcode van in totaal 32 tekens typen. ; zonder deze kan het systeem geen verbinding maken met uw Wi-Fi-netwerk.

Het opstarten van de Wiser Home-app was een tijdrovende aangelegenheid, onderbroken door frequente verbroken verbindingen met het netwerk of het apparaat, met veel “Onbekende fout” -berichten die in de app opduiken. Ik heb ongeveer 45 minuten gesleuteld voordat het apparaat volledig was aangesloten, en daarna liet de app me weten dat ergens in het volgende uur een firmware-update op de achtergrond zou worden geïnstalleerd, waardoor sommige functies een tijdje offline zouden zijn.

De app zelf is aantrekkelijk, het primaire scherm inclusief weersomstandigheden, huidige zonsopgang- en zonsondergangstijden (handig voor het planningssysteem) en snelle toegang tot handmatige bedieningselementen. U kunt de helderheidsniveaus niet regelen vanaf het primaire scherm, maar u kunt de schakelaar hier wel aan- en uitzetten. Je moet naar het detailscherm gaan voor meer fijnmazige controle, waaronder een eenvoudige schuifregelaar om de helderheid in te stellen.

Er zijn twee extra functies beschikbaar in de app: een capabel planningssysteem – met ondersteuning voor de bovengenoemde zonsopgang- en zonsondergangopties – en een eenvoudig energiebewakingssysteem, hoewel dit laatste beperkt is tot het leveren van alleen het realtime stroomverbruik en de totale energie verbruikt in de afgelopen 24 uur. U hebt andere Wiser Energy-hardware in uw huis nodig als u meer details wilt dan dat (Schneider Electric heeft een realtime energiemonitor die onder andere in het paneel van uw stroomonderbreker werkt). Vreemd genoeg wordt het stroomverbruik tot op de duizendste van een watt gemeten, wat overdreven lijkt als het om details gaat. Basisfuncties voor stembesturing zijn beschikbaar via verbindingen met Alexa- en Google Home-apparaten.

vierkante dx-serie dimmer-schakelaarzijde:

Over de afdekplaat: Zoals eerder vermeld, wordt er geen dimmer meegeleverd, maar je kunt elke hoes in rockerstijl gebruiken (bijvoorbeeld een Decora-plaat). Schneider biedt zijn eigen “schroefloze” afdekplaten (en deksel , voor meervoudige dozen). Dit zijn tweedelige apparaten waarbij u een achterplaat op de schakelaar schroeft en vervolgens een blootliggende afdekplaat vastklikt die de schroeven verbergt. Andere fabrikanten maken deze ook, en elk van hen zou moeten werken. Schneider’s Square D XD-serie afdekplaten zijn luxer en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, maar ze zijn nog niet beschikbaar voor verkoop en het bedrijf heeft er geen voor deze beoordeling verstrekt.

De adviesprijs van $ 50 van de Square DX-serie wifi-dimmer is in lijn of iets hoger dan vergelijkbare producten van concurrerende premiummerken: GE Lighting, Leviton en Lutron bijvoorbeeld. Maar vergelijkbare producten van merken als Jasco, TP-Link en Treatlife kosten aanzienlijk minder. Een meer gepolijste app en de beschikbaarheid van de afdekplaten uit de XD-serie kunnen de waardepropositie van dit product in de toekomst misschien verbeteren, maar het apparaat zal fysiek niet eenvoudiger te installeren zijn, en dat maakt dit product vandaag de dag moeilijk aan te bevelen.

0 Shares:
You May Also Like