Beoordeling Meross Smart WiFi Plug: te ruw aan de randen

meross indoor smart plug single

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Elk van de twee stopcontacten kan onafhankelijk worden bediend Solide ondersteuning voor spraakassistenten en andere slimme thuisplatformsSnelle installatie in HomeKit

nadelen

Aanzienlijke moeite om de eigen app van Meross de plug te laten zien Beperkt tot werken op 2,4 GHz wifi-netwerken Niet het meest aantrekkelijke industriële ontwerp

Ons oordeel

Deze slimme stekker werkt veel beter met Apple HomeKit dan de eigen app van Meross, maar die laatste is nodig voor een aantal belangrijke functies.

In mijn recente recensie vond ik de outdoor Wi-Fi smart plug van Meross een betaalbare en behoorlijk capabele toevoeging aan je slimme huis. De versie van die plug laat echter te wensen over.

De twee apparaten zijn relatief vergelijkbaar in functie op papier. Ze ondersteunen allebei een breed scala aan smart home-hubs van derden, waaronder HomeKit, Alexa, Google Assistant, SmartThings en IFTTT. Het binnenmodel van de stekker is redelijk breed (4,5 inch breed), maar dat is uit noodzaak, want het biedt twee driepolige stopcontacten, met een maximale belasting van 10 ampère per stopcontact. De stekkers zijn onafhankelijk te bedienen, zowel via de hardwareknoppen tussen de twee stopcontacten als via de app op uw mobiele apparaat.

iOS-gebruikers die proberen deze wifi-stekker (alleen 2,4 GHz) in de mobiele app van Meross in te stellen, worden snel omgeleid naar de iOS Home-app en HomeKit om het proces te voltooien. (Er verschijnt een flinke HomeKit-sticker op de bovenkant van de plug, misschien niet de meest elegante plaatsing.) Ik had geen problemen met de installatie en na een korte minuut kon ik de pluggen toewijzen aan kamers, scènes en automatiseringsschema’s, en kan elk stopcontact handmatig in- of uitschakelen met een snelle veegbeweging.

Meross smart home-app

Als je alleen met de plug in de iOS Home-app wilt werken, klinkt dit misschien allemaal prima. Maar als je de officiële Meross-app wilt gebruiken (die nodig is voor zaken als firmware-updates, het uitschakelen van de ingebouwde LED’s en verbinding maken met stemassistenten), wordt het een beetje lastig. Het Meross-protocol vereist dat u de installatie in iOS Home voltooit en vervolgens terugkeert naar de Meross-app om het apparaat daar ook toe te voegen. Toen ik terugging naar de Meross-app, was de stekker nergens te vinden, en zelfs een fabrieksreset – gevolgd door het hele installatieproces opnieuw te doorlopen – loste het probleem niet op.

Meross stuurde een two-pack voor deze recensie, die voor ongeveer $ 32 op Amazon wordt verkocht; ze zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar voor ongeveer $ 19 per stuk. Omdat ik er twee had, probeerde ik het proces nog twee keer met de tweede plug, opnieuw zonder geluk om het in de Meross-app te laten verschijnen (hoewel het ook werkte in iOS Home).

Ik sprak met het bedrijf via e-mail over het probleem en de suggestie omvatte een complexe reeks stappen, waaronder alles opnieuw opstarten, uit- en weer inloggen bij iCloud en proberen het aantal apparaten op het 2,4 GHz wifi-kanaal te verminderen. Ik heb dit allemaal geprobeerd, ik heb nog een paar dagen met de plug gewerkt om te proberen hem te laten verschijnen, en net toen ik op het punt stond op te geven, verscheen plotseling de plug in de Meross-app zoals het hoorde.

meross binnenstekker twee pak

De laatste paar stappen van het installatieproces bleken een beetje buggy te zijn – met een configuratiescherm dat bevroor – maar uiteindelijk kwam alles door en kon ik de plug via de Meross-app bedienen en verbinden met Alexa. Wat was de oplossing die ervoor zorgde dat al deze systemen eindelijk gingen samenwerken? Ik kon geen gok wagen.

De slimme binnenstekker van Meross is een beetje duurder dan andere generieke slimme stekkers met twee stopcontacten op de markt (waarvan sommige zelfs energiemonitoring bevatten), maar het is minder duur dan veel van de grotere merken in dit kruid. HomeKit-ondersteuning is een leuke toevoeging, maar het bedrijf moet werken aan het soepeler maken van het installatieproces als het een brede aanbeveling wil verdienen.

0 Shares:
You May Also Like