Bent u in de war door de knipperende lampjes op uw Amazon Echo-apparaat? Dit is wat ze bedoelen

amazon echo orange light alexa 2

Een van de meest verwarrende momenten nadat ik mijn eerste Amazon Echo Dot kreeg, was toen de lichtring geel begon te pulseren, wat aangaf… nou, wat precies?

Echo-apparaten zoals de standaard EchoRemove niet-productlink, de Echo Dot, de Echo Plus en (in sommige gevallen) de Echo Show kunnen knipperende indicatielampjes in zeven verschillende kleuren weergeven, en ze kunnen behoorlijk verwarrend zijn (zelfs verergerend ) als u niet weet wat ze betekenen, of hoe u ze kunt laten stoppen.

Gelukkig is het ontcijferen van de knipperende lampjes op je Echo-apparaat eenvoudig, en als je de code eenmaal kent, kunnen de lampjes je waarschuwen wanneer er iets mis is met je Echo, je laten weten wanneer je binnenkomende berichten hebt, je waarschuwen wanneer Alexa luistert, en meer .

Pulserend geel licht

amazon echo geel licht alexa

Laten we beginnen met het licht dat me het meest verwarde toen ik mijn eerste Echo kreeg (de immer populaire Echo Dot). Meestal vergezeld van een vrolijk “bum, bum!” waarschuwingstoon, laat het knipperende gele lampje je weten wanneer Alexa een melding voor je heeft, of als je een herinnering hebt gemist.

Een van de meest voorkomende keren dat je het gele lampje ziet, is wanneer Alexa je wil vertellen dat een pakket van Amazon is afgeleverd, of wanneer Amazon op het punt staat een “Abonneren en opslaan”-item te verzenden.

Zeg gewoon “Alexa, vertel me mijn meldingen” om je Alexa-waarschuwingen te horen, en het gele lampje zal verdwijnen zodra Alexa ze voor je heeft voorgelezen. Als je al je meldingen wilt verwijderen zonder ze te horen, zeg je gewoon: “Alexa, verwijder al mijn meldingen.”

Continu rood licht

amazon echo rood licht alexa

Hier is nog een veelvoorkomend en verwarrend Echo-indicatielampje: het mysterieuze ononderbroken rode licht. De meest waarschijnlijke boosdoener van het rode lampje is dat iemand op de mute- en/of camera-uit-knop van de microfoon heeft gedrukt. Druk nogmaals op de mic mute-knop en het rode lampje zou moeten verdwijnen.

Zie je het rode lampje, maar heeft niemand op de mute-knop van de microfoon gedrukt? Als dat zo is, betekent het juiste lampje dat er een fout is opgetreden, zoals een haperende wifi-verbinding of problemen met Alexa.

Blauw licht met ronddraaiend lichtblauw segment

amazon echo blauw licht alexa

Deze is vrij eenvoudig. Telkens wanneer je met Alexa praat, verschijnt er een blauw licht met een lichtblauw segment dat in de richting wijst waarin ze luistert. Je ziet ook het blauwe licht wanneer Alexa bezig is met het verwerken van wat je zojuist hebt gezegd. Als er geen blauw licht is, luistert Alexa niet (of heeft ze je niet gehoord).

Draaiend oranje licht

amazon echo oranje licht alexa 2

Wanneer u voor het eerst een gloednieuwe Echo-luidspreker of -scherm aansluit, laat het draaiende oranje lampje u weten dat het Echo-apparaat zich in de instelmodus bevindt.

Als je het draaiende oranje lampje ziet en je Echo voor de eerste keer instelt, betekent dit dat het apparaat verbinding probeert te maken met internet, wat aangeeft dat er mogelijk een internetstoring is.

Pulserend of draaiend groen licht

amazon echo groen licht alexa

Een pulserend groen licht betekent dat u een inkomende oproep op uw Echo-apparaat hebt. Vraag Alexa gewoon om de oproep te beantwoorden of zeg “Alexa, negeer” om de beller te ghosten.

Als het groene lampje draait in plaats van pulseert, betekent dit dat iemand zojuist een “Drop In” op uw Echo-apparaat heeft gedaan of dat uw Echo net een oproep is begonnen (ofwel omdat u haar hebt gevraagd iemand te bellen of omdat ze u verkeerd heeft verstaan). Zeg ‘Hang op’ om de inloop of het gesprek te beëindigen.

Paars licht

amazon echo paars licht alexa

Als u uw Echo-luidspreker in de “niet storen” -modus plaatst (die inkomende oproepen en meldingen blokkeert, maar geen timers of alarmen), zal een paars lampje kort knipperen, terwijl een constant paars lampje brandt terwijl u voor de eerste keer een echo instelt betekent dat er iets mis is gegaan tijdens het wifi-installatieproces.

Draaiend wit licht

amazon echo wit licht alexa

Heb je Alexa Guard aangezet voordat je het huis verliet? Als dat zo is, is dat de reden dat er een wit ronddraaiend lampje op uw Echo-luidspreker brandt. Schakel Alexa Guard gewoon uit om het witte licht te laten verdwijnen.

De enige andere keer dat u een tijdje licht op uw Echo-apparaat ziet, is wanneer u het volume aanpast.

0 Shares:
You May Also Like