Ben je klaar om een ​​door Alexa aangedreven robot bij je thuis uit te nodigen?

alexa whisper mode

Stel je voor: je bent aan het werk in je thuiskantoor wanneer je je realiseert dat je opnieuw je AirPods bent kwijtgeraakt. In plaats van op te staan ​​en in de kussens van je bank te snuffelen, kijk je gewoon op en zeg je: “Alexa, kom hier.”

Plichtsgetrouw rolt je Echo Bot (dat is mijn naam ervoor) op en tuurt naar je met een camera ingebed op een “intrekbare paal”, zoals het is beschreven in een recent Business Insider-verhaal waarover SlashGear rapporteert en dat meer dan 800 Amazon-medewerkers claimt werken aan het project als een “topprioriteit”.

“Alexa, vind mijn AirPods”, zeg je, en de Echo Bot draait plichtsgetrouw rond en begint je woonkamer af te speuren naar de verloren oordopjes.

Al snel komt de Bot terug. “Ik heb je AirPods gevonden, Ben”, zegt Alexa, terwijl ze een momentopname toont van de ontbrekende accessoires die op je bank liggen (natuurlijk). “Ook, wil je deelnemen aan je Zoom-meeting van 12 uur”?

Klinkt vergezocht? Nou ja, misschien niet zo veel.

Geruchten over een door Amazon gemaakte robot sudderen nu al jaren, met Bloomberg’s Mark Gurman (een betrouwbare Apple-lekreporter) die ongeveer een keer per jaar een statusrapport ophaalt over Vesta, de vermeende codenaam voor de bot.

Zoals beschreven door Business Insider, is het doel van het Vesta-team om een ​​robot te maken die lijkt op een “Fire Tablet gemonteerd op wielen”, handig voor het houden van videoconferenties terwijl u van kamer naar kamer wandelt.

Ongeveer de grootte van “twee kleine katten” (ik verzin dit niet), volgens het rapport omvat een Vesta-prototype dat “wordt overwogen” een scherm, microfoons en een reeks camera’s.

Nog intrigerender is de mogelijkheid van add-ons zoals temperatuur- en vochtigheidssensoren, terwijl Vesta zelfs (zoals ik hierboven al zei) een intrekbare paal en een camera zou kunnen hebben die “kunnen worden gebruikt om ontbrekende items te vinden, zoals sleutels en portemonnees.” Er wordt ook gedacht aan een “klein compartiment” om objecten te vervoeren, zegt Business Insider.

Vesta klinkt misschien een beetje gek, maar Amazon is nooit bang geweest om buiten de gebaande paden te denken – soms out – als het gaat om Alexa en slimme apparaten voor thuisgebruik.

Wie kan de Echo Look vergeten, een spraakgestuurde camera die je look vastlegde en modeadvies gaf. En vorig jaar onthulde Ring, eigendom van Amazon, de Always Home Cam, een geautomatiseerde drone met camera’s die rondvliegt in je huis, op zoek naar indringers, open ramen, onbeheerde kachelbranders en andere tekenen van gevaar. Ring moet het product nog verzenden.

Dan zijn er de Echo Frames, de Alexa-aangedreven brillen die nu overal verkrijgbaar zijn, en de Echo Loop, een Alexa-ring die Amazon gewoon in een la stopte. Heck, zelfs de meer conventionele Echo Show 10, die net is begonnen met verzenden, heeft een gemotoriseerd scherm dat je kan volgen terwijl je door de kamer beweegt.

Natuurlijk wijst Business Insider erop dat Vesta misschien nooit het daglicht zal zien, of dat het alleen zou kunnen komen om weg te kwijnen in een ‘alleen op uitnodiging’-limo zoals de Echo Frames en Loop deden.

Maar als Vesta zich echt in een “late-prototype”-fase bevindt, kan het uiteindelijk opduiken tijdens een van Amazon’s hardwareparades.

Dus, ben je klaar voor een rollende Alexa?

0 Shares:
You May Also Like