Bemis Imunsen Smart Tower-luchtreiniger: prijzig, maar niet zo slim

bemis imunsen tower air purifier

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Slank ontwerp biedt flexibiliteit bij plaatsing Hoge doorvoercapaciteitAromatherapie-optie is een handige toevoeging

nadelen

Erg duurMinimale slimme functiesLange, vervelende app-configuratie

Ons oordeel

De torenhoge luchtreiniger van Bemis biedt slechts minimale slimme functies en een vervelend installatieproces, maar hij kan zeker veel vuile lucht doorlaten.

De nieuwste slimme luchtreiniger die op de markt komt, is afkomstig van Bemis, een uitgestrekte fabrikant die alles maakt, van luchtbevochtigers tot toiletbrillen. De Bemis Imunsen Smart Tower-luchtreiniger is precies wat de naam doet vermoeden: een torenhoog, gebroken wit (en enigszins medisch ogend) apparaat van 19 pond dat 29 inch lang is en 10 inch aan elke kant meet.

Lucht wordt aan de basis aan drie zijden aangezogen en direct naar boven afgevoerd via een aantrekkelijk paneel aan de bovenkant. Het verwijderbare bovenpaneel is gemaakt van esdoornhout en gesneden in een bijenkorfpatroon, waardoor het een natuurlijke esthetiek heeft. De unit is ook verkrijgbaar in het zwart, als dat meer bij je inrichting past.

Functies en functionaliteit

Bemis biedt geen CADR-classificaties (Clean Air Delivery Rate) voor de luchtreiniger, maar er staat wel dat het apparaat 265 kubieke voet lucht per minuut kan filteren en een bruikbare oppervlakte van 782 vierkante voet heeft. Het cilindrische meertrapsfilter is toegankelijk via de achterkant van het apparaat. Hier is een HEPA 13-filter het middelpunt, plus een “ontgeuringsfilter” dat naar de stad gaat op VOC’s en andere stinkende gassen. Er wordt gezegd dat filters ongeveer een jaar meegaan en vervangingen kosten een prijzige $ 100 per stuk.

Aan de voorkant van het apparaat biedt een minimalistische led-ondergrond een numerieke indicator van PM2,5-niveaus (fijnstof in het bereik van 2,5 mm), plus een kleuren-led die aangeeft of de luchtcondities goed zijn (groen), gemiddeld ( blauw), of slecht (oranje).

Een reeks knoppen aan de bovenkant van het apparaat geeft u toegang tot veel van de verwachte bedieningselementen, waaronder vier operationele modi: een dynamische automatische modus die het vermogen verandert op basis van het vervuilingsniveau, drie handmatige bedieningsniveaus, een volledige cycloonmodus, en een slaapmodus die automatisch de ventilatorsnelheid verlaagt wanneer het donker wordt, waardoor het scherm wordt gedimd. Merk op dat de slaapmodus strikt lichtgevoelig is; als er licht de kamer binnenkomt, keert het apparaat snel terug naar de automatische modus en gaat het niet terug naar de slaapmodus, zelfs niet als u de lichten weer uitdoet. Het is een slecht doordachte functie, maar een beetje elektrische tape over de lichtsensor kan meer flexibiliteit bieden als je een dagslaper bent of gewoon niet meer LED’s om je heen wilt. Alle modi buiten het laagste bedieningsniveau en slaapmodus zijn behoorlijk luid; cycloonmodus is oorverdovend.

Een laatste kenmerk is de mogelijkheid om een ​​etherische oliecapsule aan het apparaat toe te voegen, wat handig is als je wilt dat de luchtreiniger dubbel dienst doet als aromadiffuser. Dit is niet het gemakkelijkste proces, omdat je het houten paneel van de bovenkant moet trekken (er wordt een speciaal gereedschap meegeleverd) en vervolgens een veiligheidsnet onder dat paneel moet verwijderen met een schroevendraaier. Van daaruit kan een oliecapsule in het binnenste van het apparaat worden gedropt, waarna alles weer in elkaar moet worden gezet. Capsules zijn verkrijgbaar in eucalyptus of lavendel; elk duurt twee tot drie maanden. Een drie-pack capsules kost $ 50.

Slimme mogelijkheden

bemis imunsen toren luchtreiniger app

Het apparaat bevat slimme functies, maar deze zijn extreem eenvoudig en voegen weinig toe aan de ervaring. De Bemis Air-app heeft een langdurig en grof gedocumenteerd installatieproces, waarvoor registratie vereist is, evenals handmatig verbinding maken met het tijdelijke wifi-netwerk van het apparaat (alleen 2,4 GHz), een proces waarbij een netwerkwachtwoord wordt opgezocht dat alleen wordt afgedrukt in de handleiding. (Pro-tip: het is “bemisair”.) De app stikte een keer tijdens de installatie voor mij, maar door hem een ​​tweede keer opnieuw op te starten, was ik er heelhuids doorheen.

Eenmaal in de app zijn de opties beperkt. Het app-scherm herschept de bedieningselementen die beschikbaar zijn op het apparaat zelf en biedt dezelfde kleurgecodeerde PM2.5-informatie. Er is geen historisch logboek voor verontreinigende stoffen, geen planningsmodi en geen verbindingen met ecosystemen van derden zoals Alexa. De enige toevoegingen binnen de app zijn realtime temperatuurmetingen (alleen Celsius), een filterniveaumeter en “bevochtigen” (ook wel de vochtigheid in de kamer genoemd).

Waar het op neerkomt:

Vragen om proeflezen in de Bemis Air-app klinkt misschien een beetje pedant, maar gezien de adviesprijs van $ 800 ($ 100 korting bij de lancering, of je kunt $ 100 besparen door hetzelfde model zonder wifi te krijgen), denk ik niet dat het uit is van lijn. Bovendien kan het een shopper niet worden verweten dat hij meer details wil over de CADR-beoordelingen van Bemis en een diepere reeks slimme functies. Aan de positieve kant pompt het apparaat veel lucht, dus als je een redelijk stijlvolle luchtreiniger nodig hebt voor een vrij grote kamer – en ervan uitgaande dat je niet wordt uitgeschakeld door de prijs – is de Bemis Imunsen Smart Tower-luchtreiniger minstens een blik waard.

0 Shares:
You May Also Like