Begrijp het verschil tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro OS

Als u van plan bent een nieuwe Windows 10-computer voor uzelf aan te schaffen, moet u er rekening mee houden dat er twee soorten Microsoft-software op de markt verkrijgbaar zijn: Windows 10 Home en Windows 10 Pro. Afhankelijk van uw vereisten, moet u het juiste besturingssysteemmodel voor uzelf selecteren. Als u een computersysteem krijgt voor uw basisbehoeften in huis, dan: Windows 10 Thuis is prima voor jou, maar als je op zoek bent naar een monsterlijk besturingssysteem voor zakelijk gebruik, neem dan nooit genoegen met minder dan Windows 10 Pro. Als u echter niet kunt kiezen tussen zowel Windows 10 Home- als Windows 10 Pro-edities, raden we u aan een vergelijking te maken tussen beide softwaretypen. Voor uw gemak hebben we er al een vergelijking voor u gemaakt.

Vergelijk Windows 10 Home versus Pro

Windows 10 Home en Windows 10 Pro hebben veel functies gemeen, maar slechts enkele functies zoals BitLocker, Update for Business, Remote Desktop en Assigned Access worden alleen door Windows 10 Pro ondersteund. Bovendien is Windows 10 Pro veiliger en kan het apparaat ook verbinding maken met een domein, wat niet mogelijk is met een Windows 10 Home-apparaat. Over het algemeen biedt Windows 10 Pro meer meer functies dan zijn Home-tegenhanger, en daarom is het duurder. Of we kunnen zeggen dat Windows 10 Home niets kan dat Pro niet kan. In feite zijn ze grotendeels hetzelfde besturingssysteem.

Kenmerken van Windows 10 Home

Dit besturingssysteem wordt geleverd met een scala aan ongelooflijke functies die u zeer productief zullen maken, zoals:

    Dit besturingssysteem heeft een verbeterd, overzichtelijk startmenu. Het wordt aangedreven door alle functies van de populaire Windows 8-functies. Met deze software krijgt de gebruiker de volwaardige versie van het digitale stemassistentiesysteem Cortana dat eerder alleen beschikbaar was voor Windows-telefoons. De nieuwe Battery Saver-functie van Windows 10 Home maakt uw systeem energiezuiniger door de achtergrondactiviteiten op de gadgets te verminderen. Thuisgebruikers hebben toegang tot alle nieuwe Virtual Desktop en Snap assist-opties met maximaal vier apps op tegelijkertijd.Bovendien kunt u de Continuum-functie gebruiken, waarmee u snel kunt overschakelen van desktop- naar tabletmodus of omgekeerd.

Kenmerken van Windows 10 Pro

Voor de kantoorgebruikers heeft Windows 10 Pro, naast alle Home-functies, tal van interessante functies die veel gebruikers tijd zullen besparen, zoals:

    De Pro-versie heeft elegante connectiviteits- en privacyfuncties. De geavanceerde Assigned Access 8.1 biedt gebruikers een uitgebreide vergrendeling voor gebruikersaccounts om te voorkomen dat ze specifieke apps gebruiken. Aan de andere kant is BitLocker een van de krachtigste schijfversleutelingssystemen voor Windows 10 Pro gebruikers waarmee gebruikers de gegevens van hun externe USB-drives kunnen coderen voor een extra beschermingslaag. Deze software biedt u ook tal van naadloze connectiviteitstools. Windows 10 Home en Pro kunnen Remote Desktop Connection-sessies starten, maar alleen pc’s met Windows 10 Pro kunnen op afstand worden bestuurd.Virtualisatie is een ander voordeel van Windows 10 ProWindows Group Beleidsfunctie alleen beperkt tot professionele gebruikers waarmee beheerders kunnen beperken wat gebruikers kunnen doen met behulp van een gecentraliseerde set rollen. Dit omvat beveiligingselementen zoals wachtwoordcomplexiteit, of ze toegang hebben tot netwerkbronnen of applicaties kunnen installeren.

Windows 10 Home vs pro verschillen

Welnu, beide software maken deel uit van de ene familie en hebben tal van vergelijkbare functies, zoals Cortana-assistentie, Windows App Store, Windows Ink, Windows Hello en nog veel meer. Maar afgezien van deze paar overeenkomsten, zijn beide versies van het besturingssysteem totaal verschillend van elkaar. De ene is ontworpen om basisfuncties uit te voeren, terwijl de andere is ontworpen om een ​​aantal complexe problemen aan te pakken. Er zijn maar weinig componenten die Home en Pro onderscheiden, zoals –

    Windows 10 Pro is ontworpen om zeer wetenschappelijke en wiskundige bewerkingen uit te voeren. Daarom heeft het een hyper V-systeem, terwijl Home geen geavanceerde functies bevat. In de Pro-versie wordt extra aandacht besteed aan beveiligings- en privacyfuncties. Daarom is BitLocker geïnstalleerd in het die alle USB-drives versleutelt voor extra veiligheid. De Home-versie heeft echter niet de ondersteuning van deze versleutelde beveiligingsservice. Als u Microsoft Windows 10 Pro gebruikt, kunt u eenvoudig een update krijgen voor de Microsoft Business-services. Maar voor thuisgebruikers is deze upgrade niet mogelijk. Pro geeft eenvoudig toegang tot Remote Desktop, zodat gebruikers snel verbinding kunnen maken met hun team dat op afstand werkt. Maar helaas kunnen Windows 10 Home-gebruikers niet profiteren van Remote Desktop. Assigned Access is nog een andere krachtige beveiligingsoplossing die door Microsoft is toegevoegd aan Windows 10 Pro voor de toegankelijkheid van gebruikersaccounts om het gebruik van specifieke apps te beperken. Windows Home-gebruikers hebben echter niet het voorrecht om deze beveiligingsfunctie te gebruiken. De Pro-versie heeft tal van beveiligings- en beschermingsfuncties. Windows Information Protection is een zeer nuttige software voor gegevensbescherming die alleen beschikbaar is op Windows 10 Pro. WIP is een zeer interessant hulpmiddel dat bescherming biedt tegen mogelijke gegevenslekken wanneer onervaren werknemers de vertrouwelijke gegevens van het bedrijf verwerken. Pro-gebruikers kunnen het beheersysteem voor mobiele apparaten gebruiken dat hen een alternatieve methode biedt om processen te beheren met behulp van cloudgebaseerd beheer. En thuisgebruikers missen deze functie. Een ander voordeel dat Windows Pro-gebruikers hebben ten opzichte van thuisgebruikers, is dat ze apps in bulk kunnen vinden, beheren en distribueren naar alle Windows-apparaten met behulp van de Microsoft Store voor bedrijven. Er zijn tal van geavanceerde updates voor bedrijven geïntroduceerd door Microsoft die toegang kan bieden tot de nieuwste Microsoft-technologieën. Maar deze updates zijn alleen voor de Pro-gebruikers. Pro-medewerkers kunnen een enkele login gebruiken voor Windows 10, Office 365 en andere Microsoft-services, waardoor aanmeldingen en wachtwoorden gemakkelijker te beheren zijn. Deze gedeelde login werkt echter alleen op pc’s die draaien op Windows 10 Pro. Alleen Windows 10 Pro ondersteunt lidmaatschap (of het maken) van een domein, waarmee pc’s kunnen worden toegevoegd aan een bedrijfsnetwerk. Met Windows 10 Home kunt u dit niet doen en wordt u gepusht om een ​​Microsoft-account te gebruiken in plaats van een lokaal gebruikersaccount. Dit betekent dat op elke laptop of pc die u op het werk wilt gebruiken en toegang wilt krijgen tot bestanden op servers, vrijwel zeker Windows 10 Pro moet worden uitgevoerd.

Het is duidelijk zichtbaar dat Windows 10 Pro enkele extra functies heeft dan Windows 10 Home om het nuttiger te maken voor zakelijke gebruikers. Dus als u een betere Windows 10-versie van beide probeert te vinden, dan zult u falen, omdat beide even nuttige software zijn – het hangt gewoon af van de vereisten van de gebruikers. U moet uw prioriteiten recht houden voordat u een keuze maakt tussen Windows 10 Pro en Windows 10 Home. De uiteindelijke beslissing is alleen aan jou.

Windows 10 Home upgraden naar Windows 10 Pro

U kunt uw huidige Windows 10 controleren met winnaar opdracht. Welnu, als u momenteel Windows 10 home-editor gebruikt en

Druk op de Windows + I-sneltoets om Instellingen te openen. Kies Update en beveiliging en klik vervolgens op Activering. Klik op Ga naar winkel. U wordt nu naar de Store-vermelding voor Windows 10 Pro gebracht.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like