Begrijp het energieverbruik van uw huis zonder de bank te verslaan

emporia vue primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer betaalbaar Gegevens zijn nauwkeurig en in lijn met informatie over energierekeningen Met circuitmonitors kunt u beslissen welke specifieke apparaten u in de gaten wilt houden

nadelen

Omvangrijke hardware verdringt snel de doos Gegevensvisualisaties kunnen beter bruikbaar zijn Niet zo geavanceerd als het duurdere Sense-systeem

Ons oordeel

De Vue is een eenvoudige maar budgetvriendelijke manier om grip te krijgen op het energieverbruik van je huis.

Wilt u weten hoeveel energie uw huis verbruikt? U kunt het energiebedrijf op het woord geloven, of u kunt zelf uw verbruik meten. Met een apparaat als de Emporia Vue kun je dit vrij eenvoudig doen en zonder grote herbedrading.

Net als de Sense Energy Monitor die we begin 2019 hebben beoordeeld, gebruikt de Emporia Vue een paar elektromagnetische stroomsensoren die bovenop de twee elektrische leidingen worden geklikt die uw stroomonderbreker binnenkomen. De sensoren kunnen de totale hoeveelheid wattage detecteren die uw huis van het elektriciteitsnet haalt en deze informatie wordt eenmaal per seconde naar een aangesloten monitor gestuurd.

De monitor geeft die informatie via wifi door aan de servers van Emporia in de cloud en van daaruit naar een app op je smartphone. Zo kunt u het energieverbruik van uw huis in realtime en historisch bekijken.

Wat Sense biedt dat Emporia niet biedt, is een manier om, via machine learning, “de voetafdruk van verschillende apparaten te identificeren” op basis van de manier waarop de apparaten in uw huis stroom verbruiken. Sense kan na verloop van tijd uw koelkast, oven, oven en meer identificeren. Voeg de Vue-uitbreidingsmodule toe en u kunt maximaal acht extra clips toevoegen die op afzonderlijke circuits in uw huis kunnen worden aangesloten en deze rechtstreeks kunnen bewaken, zonder giswerk.

Het systeem van Emporia kost echter veel minder dan dat van Sense: de Emporia Vue-basiseenheid kost slechts $ 50, plus nog eens $ 60 als je ervoor kiest om de acht circuitspecifieke sensoren toe te voegen (je kunt de twee gebundeld kopen voor $ 100). Een 200-amp, driefasige stroomsensor voor lichte commerciële implementaties is ook beschikbaar voor $ 15. Dat is een aanzienlijke besparing, hoe je het ook bekijkt; maar natuurlijk kom je onderweg enkele kanttekeningen tegen.

emporia vue geïnstalleerd

Ten eerste is installatie niet alleen een kwestie van sensoren op bedrading knippen. De Vue zelf moet worden aangedreven om te kunnen werken. Dat betekent dat je je hele elektrische systeem moet afsluiten (de bedieningselementen waarvan ik ontdekte dat ze zich op een heel andere locatie buiten mijn huis bevonden) en draden aansluiten op een ongebruikte stroomonderbreker en op de neutrale busbar. Als je geen ongebruikte stroomonderbreker hebt, wordt er een draadaftakkingsdraad meegeleverd in de doos waarmee je een beetje stroom kunt lenen van een stroomonderbreker die anders in gebruik is.

Het aansluiten van dit alles is niet al te veel moeite, zelfs als je (zoals ik) nog nooit iets in je elektrische paneel hebt gedaan. Emporia’s instructies zijn gemakkelijk te volgen, en het enige probleem dat ik tegenkwam was de antenne voor de Wi-Fi-verbinding van de Vue. Omdat elektrische panelen van metaal zijn en (natuurlijk) vol met elektrische apparatuur, dringen wifi-signalen niet ver buiten de doos door. De antenne moet buiten de doos worden geleid door de kabel door een uitsparing te halen en aan de buitenkant van het paneel te monteren.

emporia vue-app 3

Mijn probleem: mijn stroomonderbreker is verzonken in de muur, wat betekende dat de draad niet alleen door een knock-out maar ook door de gipsplaat moest worden geleid. Voor mijn testen heb ik ervoor gekozen om geen gaten in de muur te boren en in plaats daarvan de Vue te gebruiken met het deksel van de brekerdoos verwijderd tijdens mijn testen.

Het andere hardwareprobleem met de Vue is dat al deze sensoren en draden echt snel optellen en dat ze enorm veel ruimte innemen in de stroomonderbreker. Het kan moeilijk zijn om de basis Vue-eenheid, samen met twee sensoren, stroomadapter en gerelateerde draadloze apparatuur, in de doos te plaatsen. Mijn stroomonderbreker, met zo’n 40 aangesloten circuits en vrijwel niets ongebruikt, zit ongelooflijk vol met bedrading en het vinden van een plek om de Vue op te bergen was niet eenvoudig. Dit werd verergerd toen ik de uitbreidingsmodule en de extra sensoren toevoegde, die niet de kleinste zijn. Ik slaagde erin om ruimte te vinden voor vier van de acht in de doos voordat mijn paneel op een bord spaghetti begon te lijken – en het werd om de paneelafdekking opnieuw te bevestigen. (Emporia verkoopt alternatieve stijlen van clips, maar we hebben deze niet ontvangen voor beoordeling.)

Zodra u de Vue-apparatuur en de bijbehorende mobiele app hebt geïnstalleerd, begint het systeem onmiddellijk met het verzamelen van gegevens. Het primaire Vue-systeem werkt precies zoals geadverteerd, en ik kon mijn stroomverbruik zien stijgen van 500 watt ‘s nachts tot bijna 2000 watt in prime time. U kunt het verbruik opsplitsen van seconde tot jaar, maar de nuttigste weergaven zijn de dagelijkse en uurlijkse verbruiksweergaven, die u een uitgebreider en bruikbaarder inzicht geven in uw stroomverbruik.

emporia vue-app 2.

Als je afzonderlijke circuits hebt ingesteld om te worden gecontroleerd, kun je met het Vue-systeem via dezelfde interface in elk van hen inzoomen. Hoewel het leuk is om bijvoorbeeld het gebruik van het koffiezetapparaat of het entertainmentcentrum in de gaten te houden, voelde ik me niet echt aangetrokken om deze dingen meer dan een of twee keer te controleren, omdat hun patronen niet echt veranderden.

Als er een manier was om al deze informatie bij elkaar te stapelen en het op één scherm te bekijken, zodat ik bijvoorbeeld gemakkelijker kon zien hoeveel de airconditioner als deel van het totale stroomverbruik verbruikte, zou dit nuttiger zijn geweest. Ook vermeldenswaard: de sensor voor het circuit van mijn vaatwasser heeft nooit gegevens geregistreerd, om redenen die ik nooit heb kunnen achterhalen.

De Vue heeft geen verbindingen met andere smart home-systemen of IFTTT, waarvan de laatste handig zou kunnen zijn om u bijvoorbeeld te waarschuwen als het stroomverbruik hoger wordt dan verwacht of piekt wanneer dit niet zou moeten. Aan de andere kant zou Vue dit soort functies in de loop van de tijd rechtstreeks in zijn app kunnen inbrengen, wat het algehele nut alleen maar zou verbeteren.

0 Shares:
You May Also Like