Beginner in bedrading? Jasco’s idiot-proof schakelaar heeft je gedekt

ge enbrighten zigbee

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

SimpleWire-technologie vereenvoudigt effectief installatieproblemenSlank profiel kan sommige gebruikers helpen met ruimtebeheer in de elektriciteitskastVlotte installatie en geen operationele problemen

nadelen

Geen voorplaat (of jumper voor neutrale draadverbinding) is inbegrepen.Broadsheet-gebruikershandleiding zal ervoor zorgen dat uw ogen glazig worden Vereist een smart home-hub van een derde partij met een Zigbee-radio

Ons oordeel

Geen twijfel mogelijk: Jasco’s Enbrighten dimmer maakt schakelaarbedrading eenvoudiger.

Jasco’s nieuwe Enbrighten-in-wall Zigbee slimme lichtregeling neemt een deel van het giswerk uit huisbedrading weg, een ervaring die voor niet-ingewijden ontmoedigend kan zijn. Trek de bestaande dimmer of schakelaar uit de doos en je zult waarschijnlijk een wirwar van gekleurde, maar verder niet-gelabelde draden tegenkomen die weinig logisch zijn. Terwijl de zwarte draad de “lijn” -draad is (degene die elektriciteit naar de schakelaar brengt), en de rode draad de “laad” -draad is (degene die elektriciteit naar het lichtarmatuur draagt), is de kans dat u dat ontdekt de lijn- en belastingsdraden zijn zwart.

Draai de lijn om en laad de draden en de schakelaar werkt niet. Een spanningstester zal je vertellen welke draad welke is, maar aangezien de meeste mensen geen van die tools hebben, vallen ze terug op vallen en opstaan: 50/50 is geen slechte kans, toch? Sluit een van Jasco’s Enbrighten-inbouwdimmer of -schakelaars aan en Jasco’s SimpleWire-technologie detecteert automatisch welke draad lijn is en welke belast is, waardoor die terminals uitwisselbaar worden.

jasco enbrighten simplewire

Je moet nog steeds de aardingsdraad (meestal groen of kaal) en neutraal (bijna altijd wit) aansluiten op de juiste aansluitingen – en de schakelaar werkt niet zonder een neutrale draad – maar de SimpleWire-technologie werkte perfect in mijn tests. Ik verbond de lijn en laadde draden op een enkelpolig circuit in beide richtingen en de Enbrighten-dimmer miste geen beat. Het bedraden van een drieweg- of vierwegcircuit is iets ingewikkelder, omdat u een Enbrighten-begeleidende schakelaar aan de andere kant(en) en de “traveler”-draad(en) (blauw, maar niet altijd) nodig hebt ze kunnen niet worden uitgewisseld met de lijn of belasting. Deze begeleidende schakelaars, die kunnen worden gebruikt met zowel Enbrighten Zigbee- als Enbrighten Z-Wave-schakelaars, zijn iets goedkoper dan de hoofdschakelaar (ongeveer $ 20 op Amazon), omdat ze geen radio’s aan boord hebben.

jasco enbrighten-app 3

De andere boeiende nieuwe functie hier is Jasco’s QuickFit-ontwerp, dat een afgeronde elektronicabehuizing heeft die 20 procent minder diep is. Als je ooit een slimme schakelaar hebt geïnstalleerd, weet je hoe lastig het kan zijn om de schakelaar en alle draden weer op hun plaats vast te zetten, vooral als er meer dan één schakelaar in de doos zit, vanwege de grootte van de hardware. Helaas heeft een reductie van 20 procent niet veel geholpen bij het ruimtebeheer bij de installatie, maar alle kleine beetjes helpen, en ik waardeer de moeite.

Jasco probeert ook om extra bedrading binnen het stopcontact tot een minimum te beperken. Er zijn geen staartjes ingebouwd in de hardware; je steekt de draden recht in de gaten aan de achterkant van de schakelaar en draait ze vervolgens vast met schroeven aan de zijkanten.

Als u echter een schakelaar vervangt die niet afhankelijk was van een neutrale draad, moet u waarschijnlijk een jumperdraad maken die u in de bundel (meestal) witte neutrale draden aan de achterkant van de doos kunt binden om dingen laten werken. Aangezien er geen jumperdraad en geen draadmoeren in de doos zitten – en trouwens geen voorplaat – kan een pre-installatiereis naar de ijzerhandel in orde zijn.

Je hebt een slimme thuishub nodig, bijvoorbeeld een Amazon Echo of Echo Show met een Zigbee-radio, en de bijbehorende mobiele app om Enbrighten-dimmers en -schakelaars te bedienen. En hoewel de Enbrighten-lijn nog niet gecertificeerd is met Samsung’s SmartThings-hub, kon ik hem op dat apparaat aansluiten door simpelweg de QR-code op de hardware zelf te scannen. Ik heb helemaal geen problemen ondervonden tijdens de installatie. Daarna kon ik het aangesloten licht dimmen, timers en schema’s instellen en het gebruik van de schakelaar volgen. Je kunt ook spraakopdrachten van Amazon Alexa of Google Assistant gebruiken. De acties waren responsief en het dimmen verliep soepel. Ik ondervond geen problemen bij regelmatig gebruik van de dimmer.

jasco enbrighten 1

Jasco’s Enbrighten In-Wall Zigbee Smart Dimmer kost $ 35, dus het is niet de Zigbee-dimmer die je kunt kopen. Maar het is concurrerend met de meeste vergelijkbare producten, en de toegevoegde functies verdienen het een solide aanbeveling. Als je geen dimmogelijkheden nodig hebt, kun je dezelfde functies in een aan/uit-schakelaar krijgen voor $ 2 minder.

0 Shares:
You May Also Like