Batterij van Windows 11 Laptop snel leeg? 7 manieren om de levensduur van de batterij te verbeteren

Microsoft voert voortdurend upgrades uit en voegt nieuwe functies toe die het beheer van de levensduur van de batterij vereenvoudigen en die de levensduur van de batterij in het algemeen aanzienlijk lijken te verbeteren. Sommige gebruikers melden echter, Windows 11 batterij leeg probleem na het upgraden van de batterij van hun besturingssysteem of Windows 11-laptop, zelfs na het afsluiten. Als het gaat om problemen met het leeglopen van de batterij, zijn de helderheid van het scherm en het laden van te veel achtergrond-apps degenen die veel batterijvermogen verbruiken. Wederom een ​​complexe taak waarbij hardwareverwerking betrokken is, maar ook de levensduur van de batterij. De batterijbesparing inschakelen, de helderheid van het scherm verminderen of het energiebeheerschema aanpassen zijn enkele veelvoorkomende oplossingen om problemen met het leeglopen van de laptopbatterij op Windows 11 op te lossen.

Windows 11 Batterij loopt leeg

Als de batterij van uw laptop snel leeg raakt, volgen hier enkele zeer eenvoudige instellingen die u kunnen helpen meer energie te krijgen. Zorg ervoor dat uw laptop is losgekoppeld en op de batterij werkt. Als het is aangesloten op een voedingsbron, hebt u geen toegang tot sommige van de hieronder beschreven batterij-instellingen.

Schermhelderheid verminderen

Het beeldscherm is een van de meest energieverslindende componenten van uw laptop, dit is de helderheid. En door de helderheid van het scherm te verminderen, wordt de batterij-efficiëntie aanzienlijk verbeterd.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, ga naar Systeem en vervolgens Beeldscherm. Gebruik onder Beeldscherm de schuifregelaar naast Helderheid om de helderheid van het apparaat aan te passen.

Een andere manier om het stroomverbruik van het beeldscherm te verminderen, is door het vaker uit te schakelen.

Open Instellingen met Windows-toets + ISelecteer Systeem en vervolgens Stroom & batterij, en Scherm en slaapHier selecteert u hoe lang het besturingssysteem en het scherm wachten in een inactieve,

Windows 11 bijwerken

Een verouderd besturingssysteem zorgt niet alleen voor beveiligingslekken, maar kan ook systeemproblemen introduceren die uw batterij snel leegmaken. En door de nieuwste Windows-updates te installeren, worden beveiligingslekken geüpdatet, de prestaties verbeterd en de software efficiënter gemaakt, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.

Controleren op updates op Windows 11:

Open instellingen met Windows-toets + I,Klik in het linkerdeelvenster van de pagina Instellingen op Windows-update,Klik op Controleren op updates, om het downloaden en installeren van de nieuwste Windows 11-updates van de Microsoft-server toe te staan,Als er updates beschikbaar zijn, download en installeer gebruiken, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen.

Batterijbesparing inschakelen

Net als het vorige besturingssysteem heeft de nieuwste Windows 11 ook een eigen batterijbesparingsmodus om de systeembronnen te verlagen en de levensduur van de batterij te maximaliseren. Schakel batterijbesparing in om automatisch de helderheid van het scherm aan te passen, meldingen en achtergrondactiviteit te beperken en de levensduur van de batterij van uw laptop te verlengen. Er is ook een optie om deze functie automatisch in te schakelen wanneer uw batterij een bepaald percentage bereikt.

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen, ga naar systeem en vervolgens naar voeding en batterij, klik op de schakelknop onder Batterijbesparing om het handmatig in te schakelen.

Als u batterijbesparing automatisch wilt inschakelen, kiest u het gewenste batterijpercentage in het vervolgkeuzemenu van Batterijbesparing automatisch inschakelen bij.

Stop sommige apps die op de achtergrond draaien

Nogmaals, als u te veel apps op de achtergrond uitvoert, kan de batterij van uw laptop snel leeglopen. Voorkomen dat sommige apps op de achtergrond worden uitgevoerd, is een uitstekende manier om de levensduur van de batterij van uw laptop op Windows 11 te verbeteren.

Open instellingen met Windows-toets + IGo naar systeem en vervolgens naar voeding en batterij, Zoek en breid het batterijgebruik uit, dit geeft aan welke apps mogelijk meer batterij verbruiken op de achtergrond.

Voor apps waarmee u de achtergrondactiviteit kunt beheren, selecteert u het pictogram Drie verticale stippen en vervolgens Achtergrondactiviteit beheren. Wijzig op de instellingenpagina van de app de instelling onder Deze app op de achtergrond laten draaien.

Voer de probleemoplosser voor stroom uit

Als de levensduur van de batterij van uw laptop nog steeds slecht is en u de oorzaak niet kunt achterhalen, kan het probleem mogelijk worden geïdentificeerd door de Windows 11 Power Troubleshooter te gebruiken.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, Ga naar systeem en klik vervolgens op Problemen oplossen, Kies andere opties voor probleemoplossers. Dit geeft een lijst met beschikbare probleemoplossers weer

Zoek en selecteer de energieoptie en klik vervolgens op het starten van het probleemoplossingsproces. Laat Windows mogelijke oplossingen zoeken en voorstellen die kunnen helpen.

Optimaliseer het energieschema

verander het beste energie-efficiëntie-energieplan ook de levensduur van de batterij van uw Windows 11-apparaat verbeteren, volg de onderstaande stappen om uw standaard energie-modus te wijzigen in het beste energie-efficiëntieplan:

Druk op de Windows-toets + I om Instellingen te openen, klik op het systeem en ga vervolgens naar Energie en batterij. Kies in de energiemodus Beste energie-efficiëntie.

Instellingen voor video afspelen optimaliseren

Als uw laptop regelmatig wordt gebruikt voor het streamen van video’s of films, moet u bovendien de instellingen voor het afspelen van video’s instrueren om meer gewicht te geven aan de levensduur van de batterij.

Ga naar Instellingen met Windows-toets + IGo to Apps in de linker menubalk en selecteer Video afspelen Ga nu naar het gedeelte Batterij-opties en selecteer Optimaliseren voor levensduur van de batterij Schakel ook Video afspelen met een lagere resolutie in wanneer de batterij werkt.

Controleer de temperatuur van je laptop als deze oververhit raakt, dat vertraagt ​​niet alleen je laptop, maar ook de batterij snel leeg. Daarom is het onder controle houden van de temperatuur een van de beste manieren om de levensduur van de batterij in uw Windows 11-machine te verbeteren.

Nogmaals, als dit niet nodig is, schakel dan de achtergrondverlichting van het toetsenbord uit, waardoor ook de batterij leeg raakt.

Toch loopt de batterij van de laptop snel leeg, het is maar beter dat u deze vervangt door een nieuwe om de levensduur van de batterij te verbeteren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like