AXS Audio kondigt nieuwe oordopjes aan die zijn afgestemd door legende Rikki Farr . uit de muziekindustrie

AXS Earbuds with charging case

AXS Audio maakt zijn persoonlijke audiodebuut met zijn AXS-oordopjes van $ 149, nu verkrijgbaar in satijnwit of satijnzwart. In een tijd waarin fabrikanten van oordopjes racen om de kleinste in-ear steentjes te ontwerpen die ze kunnen verzamelen, heeft AXS ervoor gekozen om te gaan met de stelen die in-ear monitoren gemakkelijker te hanteren en te lokaliseren maken.

Rikki Farr maakte zijn eerste internationale indruk als een van de promotors van het Isle of Wight-muziekfestival in 1970, vooral vanwege zijn tirade op het podium, vastgelegd in de documentaire over het evenement. Farr richtte vervolgens Electrotec op, een van ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven voor livegeluid en verlichting, en het productiebedrijf International Touring Services (ITS).

AXS-oordopjes buiten oplaadcassette

AXS-audio

Decennia lang was hij de man achter het livegeluid voor uiteenlopende acts als Led Zeppelin, Pink Floyd, Tom Petty, Bob Marley, Guns N’ Roses en Nirvana. Farr richtte later autoradiobedrijf Diamond Audio op, dat hij in 2002 aan Cerwin Vega verkocht, en luidsprekerbedrijf RIVA Audio.

We moeten allemaal hopen dat ons gehoor op 84-jarige leeftijd goed genoeg is om een ​​nieuwe hoofdtelefoon af te stemmen, maar Farr is enthousiast over de lancering.

“Deze oordopjes combineren de kunst van het produceren van livemuziek met de nieuwste digitale technologie om de meest nauwkeurige muziekreproductie mogelijk te maken. En het was super belangrijk voor mij dat we ze zo betaalbaar mogelijk maken, zodat goede muziek voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar is”, aldus Farr.

De AXS-oordopjes bieden een batterijduur van 10 uur, wat zich uitbreidt tot 38 uur in totaal met het extra vermogen in een volledig opgeladen hoes. De case kan 138 uur worden opgeladen in de standby-modus. AXS ondersteunt zowel draadloos als snel opladen via USB-C.

AXS oordopjes met doos

AXS-audio

De oordopjes gebruiken Bluetooth LE 5.2, waarvan AXS belooft dat het “echte high-definition stereo” zal leveren voor het afspelen van muziek zonder verlies. Ze bieden actieve ruisonderdrukking met dubbele microfoons die het omgevingsgeluid met -25db verlagen.

Samen met de oordopjes en het hoesje levert AXS een USB-C-oplaadkabel en zes paar hypoallergene oordopjes (twee sets elk in small, medium en large).

Farr biedt een grote goedkeuring voor het geluid. “We garanderen dat deze oordopjes de beste muziekkwaliteit en de langste batterijduur hebben. We hebben ze persoonlijk gestemd voor elk afzonderlijk instrument dat we maar konden bedenken, zodat je de saxofoon duidelijk kunt horen van de trompet of van de slaggitaar op welk volume je maar wilt, ‘zei Farr in een release.

We zullen binnenkort een hands-on review van de AXS Audio-oordopjes hebben.

0 Shares:
You May Also Like