AXS Audio Earbuds review: geweldig geluid, uitstekende bediening

AXS Audio earbuds inside their charging case

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Neutrale afstemming voor nauwkeurige audioweergave Uitstekende capacitieve aanraakbediening Comfortabel voor lange luistersessies

nadelen

Stengels laten oordopjes ouderwets lijkenPlastic constructie biedt geen premium gevoelGeen EQ-bedieningsopties

Ons oordeel

De AXS Audio-oordopjes zijn ontworpen door een team met duidelijke ideeën over hoe muziek moet klinken, en ze benadrukken een getrouwe reproductie van origineel bronmateriaal boven de versterkte bas en geluidsverwerking die veel concurrenten gebruiken om een ​​meer “meeslepende” ervaring te creëren.

Prijs bij beoordeling

$ 149,00

Beste prijzen vandaag: AXS Audio-oordopjes

Amazone

$ 149,00

Free

Het team achter AXS Audio is een dapper stel. Ze debuteerden met een enkel product in een van de meest competitieve en prijsgevoelige hoeken van de audiomarkt. De AXS Audio Earbuds ruisonderdrukkende oordopjes zijn bestand tegen stevige concurrentie

AXS Audio is opgericht door Rikki Farr, een legende in de live-audiobusiness die misschien het best bekend staat als een van de promotors van het Isle of Wight-muziekfestival uit 1970, wat leidde tot zijn uitstekende tirade op het podium, vastgelegd in de documentaire over het concert. Later richtte hij Electrotec op, een van ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven voor livegeluid en verlichting, en het tourproductiebedrijf International Touring Services (ITS). Iedereen die de afgelopen decennia in de livemuziekbusiness heeft gewerkt, heeft geprofiteerd van zijn rol bij het ontwikkelen van de enorme live PA-systemen waar we tegenwoordig van genieten.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, waar u onze topkeuzes plus diepgaand koopadvies vindt voor iedereen die in deze productcategorie winkelt.

Iedereen die goed is in wiskunde heeft zich al gerealiseerd dat Farr op dit moment een behoorlijk oude man moet zijn. Hij is 84 jaar oud bij de release van deze oordopjes en wordt gecrediteerd met het persoonlijk afstemmen van hun geluid. We mogen allemaal hopen op zo’n fantastisch gehoor op zijn leeftijd, want deze in-ear hoofdtelefoons klinken geweldig.

AXS Audio-oordopjes naast case

James Barber/Gieterij

Farr was eerder betrokken bij het Bluetooth-luidsprekerbedrijf RIVA Audio naast zijn AXS-partner Don North, een luidsprekeringenieur met ervaring bij Harman en Boston Acoustics. Als je kijkt naar de uitstekende recensies die RIVA-luidsprekers verdienden, is het geen grote verrassing dat AXS ook op audiogebied levert.

AXS Audio-oordopjes Bluetooth en batterijduurspecificaties

Wat AXS Audio heeft gedaan, is al zijn inspanningen in geluid stoppen zonder zoveel aandacht te schenken aan hoe deze oordopjes eruitzien. Op het eerste gezicht lijken ze sterk op de AirPods van het tankstation die voor ongeveer $ 20 worden verkocht. Ze zijn zoveel beter dan ze eruit zien, dus laten we ingaan op de details.

De AXS-oordopjes bieden een batterijduur van 10 uur, wat zich uitbreidt tot 38 uur in totaal met het extra vermogen in een volledig opgeladen hoes. De case kan 138 uur worden opgeladen in de standby-modus. AXS ondersteunt zowel draadloos als snel opladen via USB-C.

De oordopjes gebruiken Bluetooth LE 5.2, waarvan AXS belooft dat het high-definition stereo zal leveren voor het afspelen van muziek zonder verlies. Ze bieden actieve ruisonderdrukking met dubbele microfoons die het omgevingsgeluid met 25db verlagen.

Samen met de oordopjes en het hoesje levert AXS een USB-C-oplaadkabel en zes paar hypoallergene oordopjes (twee sets elk in small, medium en large). De oordopjes zijn verkrijgbaar in een satijnzwarte of satijnwitte afwerking.

AXS Audio complete set

James Barber/Gieterij

Aanraakbedieningen op de AXS Audio Earbuds

Afgezien van de audio, zijn de capacitieve aanraakbedieningen het meest indrukwekkende kenmerk van de AXS Audio-oordopjes. Aanraakbedieningen zijn vaak de absoluut slechtste functie van hoofdtelefoons, of het nu in-ear monitors of over-ear-modellen zijn. AXS heeft touchpads op elke oordopjes gemaakt die zowel een andere kleur als een andere textuur hebben dan de rest van de steel. Er is ook een kleine lip aan de onderkant van het touchpad waardoor het nog gemakkelijker te vinden is door aanraking.

Deze touchpads zijn zo goed dat ik niet zal klagen over de afwezigheid van fysieke knoppen; in feite is het aanraakdoel zo gemakkelijk te identificeren op het gevoel dat ik verder ga en zeg dat deze benadering net zo goed is als fysieke knoppen op de oordopjes.

Twee tikken op de oordopjes spelen of pauzeren het huidige nummer. Drie tikken aan de linkerkant gaan naar het vorige nummer, terwijl drie tikken aan de rechterkant naar het volgende nummer gaan. Een druk van twee seconden op het linker oordopje activeert Siri op een iPhone of Google Assistant op een Android-apparaat. Een druk van twee seconden op het rechter touchpad schakelt tussen ANC aan, ANC uit en voice-through-modus. Elk van die instellingen krijgt zijn eigen gesproken prompt.

Er is ook een gebruiksvriendelijke volumeregeling. Een enkele tik op het rechter oordopje verhoogt het volume, terwijl een enkele tik op het linker oordopje het verlaagt. De oordopjes hebben een ingebouwde microfoon, zodat je ze kunt gebruiken voor telefoongesprekken. Een enkele tik op een van beide oordopjes beantwoordt een oproep en een dubbele tik op een van beide hangt op. Als u de oortelefoon twee seconden aanraakt, wordt een inkomende oproep geweigerd.

AXS Audio Earbuds oplaadetui met doos

James Barber/Gieterij

De AXS Audio Earbuds oplaadcassette

De AXS-oplaadcassette is een echte Apple-knock-off, iets groter dan een AirPods Pro-hoes en iets korter dan een standaard AirPods-hoes. Omdat de AirPods-hoesjes uitstekend zijn, is dat niet per se een klop, tenzij je aandringt op een uniek ontwerp en wilt voorkomen dat je Apple ten koste van alles gebruikt. Deze gelijkenis is natuurlijk het meest uitgesproken als je kiest voor wit in plaats van zwart.

De stelen op de AXS Audio-oordopjes weerspiegelen ook de originele AirPods en de duizenden knock-offs die in hun kielzog zijn gevolgd. In de afgelopen tijd hebben de meeste audiofiele hoofdtelefoons ernaar gestreefd zo klein en onopvallend mogelijk te zijn, en stelen zijn steeds moeilijker te vinden op in-ear hoofdtelefoons die meer dan $ 100 kosten.

Gezien de aandacht voor detail als het gaat om audio-afstemming en bedieningselementen, lijkt het waarschijnlijk dat de stuurpennen een bewuste ontwerpbeslissing zijn. Stengels maken het gemakkelijker om oordopjes te hanteren, er een te vinden wanneer je hem laat vallen, en maken over het algemeen het leven gemakkelijker voor iedereen die ook maar een beetje onhandig is. Hoewel de meeste gebruikers de stelen misschien als gedateerd zien, heb ik echt genoten van stelen na een aantal jaren (en een paar dozijn koptelefoons) zonder hen.

AXS Audio Earbuds muzikale uitvoering

Dit zijn zeker oordopjes die bewust zijn afgestemd op iemands smaak. Ze proberen niet alles voor iedereen te zijn en leggen de nadruk op middenfrequenties zonder het hoge eind te verliezen. Bassheads zouden waarschijnlijk ergens anders moeten zoeken, maar er is genoeg bas voor gedetailleerd luisteren dat de mixen op de originele bron weerspiegelt.

Het mooiste aan de AXS Audio-oordopjes is dat ze vrijwel hetzelfde klinken, of je nu ANC gebruikt of niet. Te veel koptelefoons offeren audio op het altaar van stilte en leveren een vervormde ervaring met het ANC ingeschakeld. Dat rare zuigende gevoel dat ANC kan genereren, kan al dan niet echt zijn, maar ruisonderdrukking kan een ongelooflijk vermoeiende ervaring creëren. Ik heb geen ANC-vermoeidheid ervaren met de AXS Audio-oordopjes en ze zijn zo licht dat ze urenlang comfortabel zijn om te dragen.

De afstemming is opmerkelijk neutraal voor oordopjes, alsof de ontwerpers besloten dat ze de ingebeelde gebruiksscenario’s niet zouden compenseren en de muziek gewoon op een zo direct mogelijke manier zouden leveren. Toen ik luisterde naar de uitstekende nieuwe “Westbound Beats”-compilatie op Qobuz, met hedendaagse remixen van funknummers uit de klassieke Westbound Records-catalogi van The 45 Kings, was ik onder de indruk van de discrete scheiding van instrumenten (vooral sax en gitaar) in het middenbereik. De AXS-oordopjes klinken bijzonder goed bij een laag volume en de lichte roll-off in de hoogste frequenties voorkomt dat doordringende gejank dat voorkomt in zoveel op maat gemaakte in-ear hoofdtelefoons.

AXS Audio pompt de bas niet kunstmatig op. Ik test momenteel de 1More EVO draadloze hoofdtelefoon en de Edifier NeoBuds S-hoofdtelefoon en elk heeft verschillende benaderingen van een luider basprofiel dat een veel andere luisterervaring oplevert. De AXS-filosofie is voor een veel neutralere presentatie, die ofwel een enorme sterkte of een relatieve zwakte is, afhankelijk van uw perspectief.

Je krijgt geen app waarmee je de EQ kunt aanpassen. Afgezien van je ANC aan/uit-keuze, krijg je een geluidsprofiel dat overeenkomt met het profiel dat door de oren bij AXS is bedacht. Gelukkig is dat een hele goede als hun aanpak aansluit bij jouw smaak.

AXS is een klein bedrijf dat wordt gerund door mensen die vastbesloten zijn om hun perspectief te delen over hoe muziek zou moeten klinken. Ze hebben geprobeerd een product te leveren dat de beste audiokwaliteit biedt tegen een redelijke prijs en hebben misschien een paar ontwerp- en afwerkingsopties opgeofferd om de nadruk op de audio te houden. Als mijn beschrijving van hun geluidskwaliteit je interesse wekt, biedt AXS een geld-terug-garantie van 30 dagen wanneer je de oordopjes rechtstreeks via de website van het bedrijf bestelt.

0 Shares:
You May Also Like