AVI-videospeler voor Mac

Best AVI Video Players

Aangezien AVI een eigen indeling van Microsoft is, ondersteunt een standaard macOS-installatie dit niet. Het probleem kan worden opgelost door een videospeler voor Mac te gebruiken, waarvan er genoeg zijn. Een multimedia-app van derden kan worden gedownload als .dmg of gevonden worden in de App Store. Hoe dan ook, je wilt niet zomaar een willekeurige speler – het is verstandig om de beste combinatie van functies te kiezen. De kosten zijn ook een belangrijke factor om te overwegen.

Free AVI Player voor Mac: Elmedia Player

Elmedia Player is zowel beschikbaar via de eigen website als via de App Store en is een krachtige AVI-speler voor macOS, met talloze codecs, perfecte HD-weergave en AirPlay-compatibiliteit. De gebruikersinterface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren. Het beste van alles is dat u de . kunt downloaden en gebruiken free versie – het speelt allemaal dezelfde formaten als PRO.

Elmedia als AVI-speler voor Mac

Maar de upgrade is nog steeds de moeite waard, waardoor video- en audio-afstemming, automatische screenshot-series en streaming mogelijk zijn. Probeer het zelf – met bladwijzers, het exporteren van afspeellijsten en alle afspeelaanpassingen waar u om zou kunnen vragen, zal Elmedia Player zeker een sterke indruk achterlaten.

Topkenmerken:

– Compatibel met de meeste mediaformaten, inclusief AVI

– Streamen met één klik via AirPlay en DLNA

– Opent externe audio en ondertitels met synchronisatie

– Afspeelopties, zoals afspeelsnelheid

– Geavanceerde audio- en videoconfiguratie

Vergunning: free versie beschikbaar, PRO kan worden gekocht voor $ 19,95

Platformen: alleen macOS

Speel gewoon

Speel gewoon is een eenvoudige, goedkope speler, maar hij is praktisch en goed ontworpen. Afspeellijsten, bladwijzers, audiovisualisatie, externe audio, ondertitels en gedetailleerde audio/video-opties zijn allemaal inbegrepen. Speel MOV, WMV, MKV en nog veel meer codecs. Het werkt ook als een Mac-app voor MP4-spelers.

JustPlay ondersteunt AVI op Mac

JustPlay is perfect geschikt voor HD-weergave. Als je ondertitels moet vinden, is er een ingebouwde zoekfunctie. De app onthoudt alle opties die je voor een bepaald bestand hebt gekozen, zoals toegevoegde tracks en de vorige positie op de tijdlijn.

Topkenmerken:

– Ondersteunt bijna elk mediabestand

– Videotuner met kleurcorrectie en helderheid

– 10-bands audio-equalizer met voorinstellingen

– Slaat afspeellijsten en bladwijzers op

Vergunning: kost $ 4,99

Platformen: macOS

Aiseesoft Free Mac AVI-speler

Aiseesoft is een speler die is gericht op het leveren van de meest authentieke HD-video- en audioweergave. Er is niets bijzonders: audio- en video-instellingen, afspeellijsten, trackselectie en screenshots. Het ondersteunt Blu-ray, wat handig is als je een fysieke dvd-collectie hebt.

Aiseesoft Free Mac AVI-speler

Met name, in plaats van de functies te beperken, heeft Aiseesoft Free AVI Player voor Mac beperkt de formaten die u kunt openen in de free versie. Dus als je het alleen voor AVI wilt gebruiken, heb je geen beperkingen. Het is echter vrij duur.

Topkenmerken:

– Blu-ray-compatibiliteit

– Full HD, Ultra HD-weergave

– Lossless audiofunctionaliteit

Vergunning: free proefversie, $ 36,00 voor een levenslange licentie

Platformen: Mac, Windows

Macgo Free AVI-videospeler voor Mac

Macgo biedt het noodzakelijke minimum aan functies die u nodig hebt om van AVI te genieten. Deze speler beweert “alle bekende AVI-beveiligingen te verwijderen” – vermoedelijk betreft dit DRM. Net als andere spelers kan het ondertitels en audio openen en synchroniseren.

Macgo Free AVI-videospeler voor Mac

De Blu-ray-versie van de speler is compatibel met dvd-menu’s, waardoor het bereik van afspeelbare bestanden, dat al groter is dan QuickTime, wordt vergroot.

Topkenmerken:

– AVI-beveiliging verwijderen

– Ondersteuning voor dvd-menu

Vergunning: free

Platformen: Mac, Windows

Movist

Ook al is het beschikbaar voor minder dan $ 5, Movist breekt de mal met zijn innovatieve interface. De schuifpanelen kunnen veel sneller worden gebruikt dan een vervolgkeuzemenu. Maar het is meer dan een geweldig ontwerp – Movist biedt een hoge mate van ondertitelaanpassing, inclusief 3D-ondertitels en letterboxing. Het is zeker handig voor AVI-films, aangezien ondertitels gemakkelijk te vinden zijn.

Movist is een gebruiksvriendelijke filmspeler

Uniek is dat Movist automatisch vullende afspeellijsten biedt, waarbij wordt geprobeerd alle afleveringen in een serie te vinden en toe te voegen. Omdat AVI kan worden gebruikt om tv-programma’s op te slaan, blinkt de functie uit in combinatie met dit formaat.

Topkenmerken:

– Uitgebreide ondertitelconfiguratie

– Afspeellijst automatisch invullen en exporteren

– Unieke, robuuste interface

Vergunning: $ 4,99 in de App Store

Platformen: macOS

Cisdem-videospeler

Cisdem is een minimalistische speler die desalniettemin probleemloos 4K- en 8K AVI-video’s afspeelt. Het bevat afspeellijstfunctionaliteit en de afspeelknoppen kunnen worden losgekoppeld en afzonderlijk worden gebruikt – dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het luisteren naar muziek.

Cisdem-videospeler voor Mac

Met de volledig geüpgradede versie kun je een groot aantal formaten converteren naar MP3, MP4 en andere standaard mediacodecs. Handig als je je bibliotheek wilt converteren naar beter toegankelijke bestanden, maar het is niet zo goed als een speciale converter.

Topkenmerken:

– Speelt vele formaten af

– Conversie van mediabestanden

Vergunning: free$ 9,99 voor een volledige levenslange licentie

Platformen: Alleen Mac

Totaal videospeler

Hoewel het vrij gemiddeld is, Totaal videospeler brengt wel nieuwe dingen op tafel. In tegenstelling tot veel andere spelers kan het kapotte of onvolledige mediabestanden openen – wat vooral relevant is, aangezien AVI vaak problemen heeft met de beeldverhouding.

Totaal videospeler

De Total Video Player ondersteunt Retina voor maximale soepelheid, het kan UHD-films afspelen, terugspoelen en het kan automatisch ondertitels openen die zich in dezelfde map als uw AVI-video bevinden.

Topkenmerken:

– Opent beschadigde bestanden

– Automatische ondertiteling

Vergunning: free om te proberen, $ 29,99 voor de levenslange licentie (maakt Blu-ray-ondersteuning mogelijk)

Platformen: macOS

Laatste videospeler

Laatste videospeler laat alle opties weg die je in de bovengenoemde spelers zou kunnen vinden, behalve afspeellijsten. Audiotracks kunnen niet worden gewijzigd. Het enige dat u kunt doen, is video’s één voor één openen. Het is in wezen een AVI-speler voor Mac, en niets meer.

Laatste videospeler is een free AVI-speler

Het brengt echter iets nieuws op tafel. Final Video Player beschikt over “multi-play kerneltechnologie”, een type hardwareversnelling dat de belasting van high-definition video’s op uw CPU verlicht.

Topkenmerken:

– Multi-core afspelen

Vergunning: free

Platformen: macOS

IINA

IINA streeft ernaar de macOS-ervaring na te bootsen – het ondersteunt alle functies die je op een MacBook zou vinden: Retina, Touch Bar, Gebaren, Picture-in-Picture en Dark Mode. Het plaatsen van de tijdlijn bovenaan het spelersvenster is ook een gewaagde zet.

IINA moderne mediaspeler voor macOS

Als VLC-concurrent kan IINA AVI en elk ander bestand afspelen dat compatibel is met FFmpeg. De gebruikersinterface is aanpasbaar, wat betekent dat u deze kunt aanpassen aan uw behoeften. Het heeft ook een plug-in-framework, wat betekent dat de speler verder kan worden verbeterd door zijn gebruikers.

Topkenmerken:

– Alle MacBook-functies worden ondersteund

– Aanpasbare, innovatieve gebruikersinterface

– Een veelbelovend plug-in systeem

Vergunning: helemaal free

Platformen: alleen macOS

Plex

Plex is een streamingplatform, maar het kan ook uw AVI-bestanden aan. Je hebt wel een account nodig om het te gebruiken, maar het voordeel is dat je de Plex-bibliotheek kunt gebruiken, die krachtig en handig is voor het sorteren en verzamelen van media. Het is beperkter in vergelijking met toegewijde spelers, zoals VLC of IINA.

Plex

Er zijn bijvoorbeeld geen opties voor afspeelsnelheid. Over het algemeen kan Plex beter worden gebruikt voor streaming, in plaats van het te gebruiken als een free AVI-speler voor Mac.

Topkenmerken:

– Bibliotheek met scannen en sorteren

– Netwerksynchronisatie

Vergunning: free$ 4,99 per maand voor Plex Pass

Platformen: macOS, Windows, iOS, Android

Wat is een AVI?

AVI spelers hebben de nodige codecs om “Audio Video Interleave”-bestanden te openen. Het formaat is ontwikkeld door Microsoft. Er is zowel officiële decoderingssoftware als externe decoderingssoftware beschikbaar voor deze bestanden. Omdat het een wijdverbreid mediatype is, kunnen de meeste moderne externe spelers AVI openen zonder plug-ins. AVI is een van de oudere formaten, dus het mist enkele functies die je zou vinden in MP4 of MKV.

Wat is een AVI-bestandsformaat

Pluspunten nadelen
Wijdverbreide codec die gemakkelijk te spelen is Compressie is minder efficiënt dan nieuwere formaten
Hoge kwaliteit haalbaar; aanbevolen voor hoofdbestanden Lossy-indeling met artefacten die verschijnen bij hoge compressieniveaus
Handig voor dvd-codering Metadata is beperkt; interactiviteit is afwezig
Standaard ondersteund op Windows Er kunnen problemen met de beeldverhouding optreden

Conclusie

Over het algemeen is er veel keuze als het gaat om AVI-spelers. Om deze reden is het mogelijk om geweldige spelers te krijgen met complete functiesets. Bepaal welke het beste bij u past en geniet van uw films.

0 Shares:
You May Also Like