Avast wordt niet geopend in Windows 10 (3 oplossingen om toe te passen)

Avast antivirus is een van de meest populaire gratis antivirusprogramma’s die u helpen uw computer te beschermen tegen virussen en malware. Het biedt ook verschillende diensten, zoals webcam- en antiphishing-bescherming, veilige wachtwoordkluis, scannen op internetbedreigingen en meer. Maar soms merk je misschien, Avast wil niet openen of niet reageren. Als Avast niet wordt geopend op uw Windows 10, is er mogelijk een incompatibiliteitsprobleem met uw pc of is de Avast-installatie mogelijk beschadigd of werkt de Avast Antivirus-service niet goed. Er zijn verschillende methoden die mensen hebben gebruikt om van dit probleem af te komen. Hier in dit artikel hebben we de methoden opgesomd die het meest nuttig waren.

Avast opent niet in Windows 10

Voordat u oplossingen uitvoert, moeten we eerst de computer opnieuw opstarten. Deze actie vernieuwt het computersysteem en verwijdert corrupte tijdelijke gegevens die dit probleem kunnen veroorzaken.

Start de Avast Antivirus-service opnieuw

Als Avast niet opent, kan het zijn dat de Avast Antivirus-service verhindert dat het programma correct opstart. Start de service opnieuw volgens de onderstaande stappen en controleer of het probleem hiermee is opgelost.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok De Windows Services-console wordt geopend, scrol omlaag en zoek Avast Antivirus-service. Klik met de rechtermuisknop op Avast Antivirus-service selecteer eigenschappen, controleer de servicestatus om te zien of er Gestart staat en selecteer Stop om te voorkomen dat het wordt uitgevoerd. Stel de optie Opstarttype in op Automatisch en bevestig het dialoogvenster dat verschijnt. Klik nu opnieuw op Start om de Avast-service te activeren.

Repareer de Avast Antivirus

Er is een kans dat de installatie van Avast door veel verschillende dingen beschadigd is geraakt en ervoor zorgt dat avast Windows 10 niet kan openen. Als u Avast herstelt, worden programmabestanden hersteld of vervangen die mogelijk ontbreken, verouderd of beschadigd zijn, en wordt de softwareconfiguratie opnieuw ingesteld.

Druk op Windows-toets + R, typ Controlepaneel en druk op de ok-toets. Zorg ervoor dat in het configuratiescherm bekijken per categorie is geselecteerd, klik onder programma’s op een programma verwijderen, hier in het venster Programma’s en functies scrol omlaag om Avast gratis antivirus te vinden, klik erop, selecteer verwijderen in het vervolgkeuzemenu, In het rechterdeelvenster van het verwijderingsvenster zijn er verschillende opties om te kiezen uit Update, Repair, Modify en uninstall. Klik op het reparatietabblad en klik op ja wanneer u om bevestiging vraagt, wacht tot het proces is voltooid Nadat het avast-reparatieproces is voltooid, klikt u op gereed sluit alles af en start je computer opnieuw op.

Voer een schone installatie uit

Als het probleem aanhoudt, verwijdert u alle bestanden die aan Avast zijn gekoppeld volledig van uw pc met behulp van Avast Uninstall Utility.

    Sluit alle apps of antivirusprogramma’s die op uw pc worden uitgevoerd en download vervolgens het hulpprogramma Avast Uninstall Utility. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade Avast Uninstall Utility-bestand en selecteer Als administrator uitvoeren. In het dialoogvenster Avast Antivirus Clear wordt gevraagd om opnieuw op te starten in de veilige modus, selecteer Ja.
    Selecteer de locatie van de Avast-programmabestanden en de producteditie die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens: Verwijderen.

    Zodra het verwijderingsproces is voltooid, Herstart computer om de verwijdering te voltooien.
    Installeer Avast nu opnieuw en probeer het programma opnieuw op uw pc te openen.

Soms wordt u met dit probleem geconfronteerd wanneer u verouderde vensters gebruikt. De verouderde Windows-versie kan ervoor zorgen dat andere apps en software niet correct werken. Ga naar Instelling>Update & Beveiliging> Windows-updates>Controleren op updates.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like