Avantek DB-21 review: een plug-and-play deurbel, zonder franje inbegrepen

avantek wireless doorbell

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uiterst betaalbaarInclusief twee zenders Talloze beltoonoptiesKan erg luid worden

nadelen

Korte zendertikken klinken mogelijk niet de chime IP55 weersbestendigheid is nauwelijks voldoende voor gebruik buitenshuis Geen slimme functies

Ons oordeel

Dit no-nonsense draadloze systeem kan in enkele seconden worden opgezet; het is een gemakkelijke oplossing voor een kapotte deurbel.

Deurbel kapot? Als je het zonder video of smart home-integratie kunt stellen, heeft Avantek een superbetaalbaar – en veel eenvoudiger – alternatief: een deurbel op batterijen waarmee je snel en gemakkelijk elk bezoekersmeldingssysteem draadloos kunt gebruiken.

De DB-21-kit – Avantek heeft tientallen producten in deze ruimte – bestaat uit drie componenten. De deurbelontvanger is een slanke, zwarte doos, 3,5 inch vierkant. Het bevat het belsysteem en kan overal in huis op een stopcontact worden aangesloten. Er worden twee zenders meegeleverd, zodat u op verschillende deuren deurbellen kunt hebben die naar dezelfde ontvanger rinkelen; elk is een slanke tablet die niet veel groter is dan een Zippo-aansteker. Deze kunnen met schroeven of plakband aan de muur worden bevestigd; beide opties zijn inbegrepen. Terwijl AC de ontvanger van stroom voorziet, gebruiken de zenders elk een knoopcelbatterij. Avantek zegt dat een cel tot drie jaar meegaat.

De installatie kan niet eenvoudiger. Sluit de ontvanger aan, activeer de voorgeïnstalleerde zenderbatterijen door een plastic lipje eruit te trekken en je bent klaar om te gaan. Avantek geeft instructies voor het koppelen van de zenders aan de ontvanger – ze werken op de 422,92 MHz RF-band – maar de mijne waren vooraf uit de doos gekoppeld en vereisten geen verdere configuratie. Vanaf daar drukt u gewoon op de knop op de zender en de ontvanger gaat over.

avantek draadloze deurbelkit

Het volume van de bel is instelbaar via een knop aan de zijkant van de ontvanger – tot 115 dB, volgens het bedrijf, en je kunt op een andere knop drukken om te kiezen uit een fenomenaal totaal van 52 beltonen die elke bekende gong en muziekstijl omvatten die je maar kunt bedenken. Op maximaal volume is het apparaat inderdaad erg luid, hoewel je de ontvanger centraal in zeer grote huizen wilt plaatsen. Er gaat ook een LED-indicator branden op zowel de zender als de ontvanger wanneer er wordt aangebeld.

Let wel, de DB-21 is beslist beperkt. Het heeft geen echte slimme functies: het maakt geen gebruik van Wi-Fi of zelfs Bluetooth, en de IP55-weersbestendigheid van de zenders is een absoluut minimum voor gebruik buitenshuis. Ze zijn voldoende beschermd tegen stof om storingen te voorkomen, maar ze zijn alleen beschermd tegen water dat uit een slang wordt gespoten. Ze voelen gewoon niet bijzonder hard aan, om eerlijk te zijn.

Positief is dat het apparaat een maximaal bereik heeft van tussen de 1.000 en 1.300 voet (afhankelijk van waar je de specificatie leest), wat ongeveer een kwart mijl is. Bij mijn testen was ik slechts gemiddeld ongeveer 500 voet, maar dat was door voldoende interferentie in de vorm van gebladerte en andere huizen. Als u een deurbel moet monteren aan het einde van de lange, met cipressen omzoomde oprit die leidt naar uw vorstelijke zomerhuis, dan zal de DB-21 zeker in het plaatje passen.

Mijn enige echte klacht met de DB-21 is dat je de knop ongeveer een halve seconde ingedrukt moet houden om het signaal naar de ontvanger te sturen. Dat klinkt misschien niet als een probleem, maar als je snel op de deurbelknop tikt en deze weer loslaat, gaat de LED branden – alsof het commando is ontvangen – maar wordt deze niet daadwerkelijk doorgestuurd naar de ontvanger. Omdat de zender zelf geen geluid maakt, is het waarschijnlijk dat sommige bezoekers de knop niet lang genoeg ingedrukt houden om de bel te laten rinkelen.

Voor maar liefst $ 27 (en vaak minder, omdat kortingsbonnen vaak beschikbaar zijn), is dit een investering met een beslist laag risico als u op zoek bent naar een goedkope en gemakkelijke deurbeloplossing. Het is absoluut een veel beter product dan de concurrerende Swann Home Doorbell Kit, die niet op een stopcontact kan worden aangesloten en 3 AA-batterijen nodig heeft voor de ontvanger die constant leeg raken. Dat gezegd hebbende, als je iets wilt dat je smartphone waarschuwt of meerdere belsignalen in huis laat klinken wanneer bezoekers arriveren, moet je upgraden naar iets geavanceerder (en duurder).

0 Shares:
You May Also Like