Automatische updates uitschakelen op Windows 10 (Home-editie)

Met de nieuwste Windows 10 heeft Microsoft ervoor gezorgd dat cumulatieve updates automatisch worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat elke computer de nieuwste beveiligingspatches, prestatie- en stabiliteitsverbeteringen heeft. Maar sommige gebruikers willen niet dat sommige updates onmiddellijk worden geïnstalleerd. Weinig gebruikers melden dat Windows 10 updates automatisch downloadt en installeert, maar ik wil mijn besturingssysteem echt niet bijwerken omdat de automatische update de systeem- en netwerkbronnen in beslag kan nemen. Welnu, het beheren van Windows-updates is enigszins moeilijk in Windows 10, maar je kunt de controle terugkrijgen en automatische updates stoppen met Groepsbeleid en Register.

Windows 10-update permanent uitschakelen

Hier introduceert dit artikel de eenvoudige en gemakkelijke methoden om de Windows 10-update volledig te stoppen., Opmerking: u hoeft ze niet allemaal te proberen; werk je een weg door de lijst totdat je degene vindt die voor jou werkt.

Onthoud dat het zo up-to-date mogelijk houden van uw machine een belangrijk onderdeel is om uzelf online veilig te houden. En daarom raden we niet aan om Windows-updates uit te schakelen. Het installeren van Windows-updates is goed om uw Windows 10 te beveiligen en de nieuwste nieuwe functie, beveiligingsupdates en bugs regelmatig te krijgen

Windows Update-service uitschakelen

Windows Update is in wezen gewoon een andere Windows-service en kan op dezelfde manier als andere services worden uitgeschakeld. Hoewel het uitschakelen van de automatische updateservice alle cumulatieve updates van Windows 10 tijdelijk stopt, zal de service zichzelf na een bepaalde tijd weer inschakelen. Als u de Windows-update voor een bepaalde periode wilt stoppen, schakelt u de Windows Update-service uit volgens de onderstaande stappen.

Start de opdracht Uitvoeren met Windows-logo + R, typ in “services.msc” en druk op Enter. Dit opent de Windows Services-console, Scroll naar beneden en selecteer de Windows Update-service in de lijst Services Klik met de rechtermuisknop op Windows Update en selecteer vervolgens Eigenschappen. Onder het tabblad “Algemeen” en verander het “Opstarttype” in “Uitgeschakeld”Volgende Klik op stop naast de servicestatus, dat is alles klik op toepassen en ok, vanaf nu zal Windows 10 Windows-updates niet controleren en installeren totdat Windows-update wordt uitgevoerd.

Wanneer u automatische updates opnieuw wilt inschakelen, volgt u dezelfde procedure, behalve dat u “Automatisch” selecteert bij het kiezen van het “Opstarttype”.

Windows-updates uitstellen

Als u updates voor een bepaalde periode wilt uitstellen, hoeft u de functie niet permanent uit te schakelen. Windows 10 staat toe pauzeer updates gedurende 35 dagen totdat u klaar bent om ze te installeren. En met de app Instellingen kun je updates pauzeren door de onderstaande stappen te volgen.

Klik op het startmenu en selecteer instellingen, Ga naar Update & beveiliging dan Windows Update, Klik hier aan de rechterkant op de Geavanceerde opties Gebruik de vervolgkeuzelijst onder aan de pagina in de secties “Updates onderbreken” en selecteer het aantal dagen dat u kwaliteitsupdates wilt uitstellen. Nadat u de stappen hebt voltooid, kan uw computer niet downloaden en installeer Windows-updates totdat het schema zijn limiet bereikt.

Schakel Windows-update uit met Groepsbeleid

Gebruik ook de Windows 10 Education-, Pro- of Enterprise-editie om de editor voor lokaal groepsbeleid te gebruiken: automatische updates uitschakelen permanent of kan de Windows Update-instellingen wijzigen om te beslissen wanneer updates moeten worden geïnstalleerd. Welnu, gebruikers van de Windows 10 Home-editie hebben pech met deze manier om Windows 10-updates uit te schakelen. Maar ze kunnen het Windows-register aanpassen (volgende stappen) om Windows-updates permanent uit te schakelen.

Gebruik Windows + R, sneltoets, typ gpedit.msc en klik op ok Hiermee wordt de lokale groepsbeleid-editor geopend. Navigeer hier naar Computerconfiguratie\Beheersjablonen\Windows-componenten\Windows UpdateAan de rechterkant Dubbelklik op het beleid Automatische updates configurerenSelecteer het keuzerondje Uitgeschakeld om het beleid volledig uit te schakelen, klikt u op toepassen en ok, vanaf nu stopt Windows 10 met het automatisch downloaden van updates.

Hier kunt u ook het keuzerondje Inschakelen selecteren om het beleid in te schakelen en automatisch bijwerken te configureren (zie onderstaande afbeelding) en selecteer 2 – Melden voor downloaden en automatisch installeren.

Automatische updates uitschakelen met Register

Als u Windows 10 Home Edition hebt, kunt u het Windows-register aanpassen om de automatische update-installatie op Windows 10 permanent uit te schakelen.

Druk op Windows + R, typ Regedit en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-registereditor geopend, navigeer aan de linkerkant HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsHier Klik met de rechtermuisknop op de Windows (map)-toets, selecteer de Nieuw -> Sleutel optie. En Noem de nieuwe sleutel Windows Update

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de nieuw gemaakte Windows Update sleutel, selecteer Nieuw -> Sleutel Geef de nieuwe sleutel een naam AUKlik nu met de rechtermuisknop op AU selecteer Nieuw en klik op de optie DWORD (32-bits) waarde, Geef de nieuwe sleutel een naam Geen AutoUpdateEn tot slot, Dubbelklik op de nieuw gemaakte sleutel Geen AutoUpdate en verander de waarde van 0 in 1.Sluit alles en start uw pc opnieuw op

U kunt ook de volgende getallen instellen om Windows Update te configureren wanneer u moet downloaden of installeren.

2 — Melden voor downloaden en automatisch installeren.
3 — Automatisch downloaden en melden voor installatie.
4 — Automatisch downloaden en de installatie plannen.
5 — Laat de lokale beheerder instellingen kiezen.

Vanaf nu zou Windows Update moeten stoppen met het automatisch downloaden en installeren van updates op uw apparaat.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like