Aura Air review: verruilt luchtvervuiling voor geluidsoverlast

aura air product 06

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Gebruikt een drielaags filter: HEPA, actieve kool en met koperoxide geïmpregneerde katoenen stof Uitgerust met een UV-C-lamp, een technologie waarvan bewezen is dat deze bacteriën en virussen doodt App biedt gedetailleerde rapportage over niveaus van vervuilende stoffen in de lucht De nachtmodus vermindert automatisch het bedrijfsgeluid op uw slaapschema

nadelen

Buitengewoon luid, zelfs wanneer de luchtkwaliteit binnenshuis als “goed” wordt gerapporteerd

Ons oordeel

De Aura Air heeft een sterke technologie erin, maar deze luchtreiniger is zo luid dat het je misschien niet uitmaakt.

De Aura Air-luchtreiniger heeft een beslist andere benadering om uw huislucht te schrobben van verontreinigende stoffen en geuren in de lucht. In tegenstelling tot concurrerende producten die doorgaans op de grond staan, wordt de Aura Air aan uw muur gemonteerd. En in plaats van lucht te filteren door het door de ene kant van een vierkant of rechthoekig filter te trekken en de andere uit te blazen, zuigt de Aura Air lucht aan door een cirkelvormig filter en blaast het in richtingen uit.

Het klinkt als een geweldig idee, en de Aura Air heeft een aantal sterke eigenschappen. Het probleem is dat het luchtvervuiling inruilt voor geluidsoverlast: het is extreem luid, zelfs in de stilste stand.

Een ventilator aan de achterkant van de Aura Air zuigt lucht aan via een inlaat aan de voorkant, waar een voorfilter van polymeergaas grote zwevende deeltjes zoals stof en pollen opvangt. De lucht passeert vervolgens een rond filter – Aura noemt het het Ray-filter – dat uit drie lagen bestaat: een HEPA-filter, een actief koolfilter om geuren te absorberen en een katoenen stoffen filter geïmpregneerd met koperoxide om bacteriën te vernietigen en virussen te neutraliseren, schimmel en schimmel.

aura lucht product 02

Aura zegt dat een ultraviolet-C (UVC) LED in de Aura Air bacteriën, virussen en parasieten doodt die vast komen te zitten in het Ray Filter-filter, en de FDA is het ermee eens dat UVC-licht effectief is voor dit doel, hoewel dit document meldt dat vanaf 1 februari 2021, “zijn er beperkte gepubliceerde gegevens over de golflengte, dosis en duur van UVC-straling die nodig is om het SARS-CoV-2-virus te inactiveren;” dat is het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Ten slotte creëert bipolaire ionisatietechnologie positief en negatief geladen zuurstofionen die verontreinigende stoffen in de lucht kunnen verwijderen. Waar op ionisator gebaseerde luchtreinigers hoge ozonniveaus kunnen produceren, zegt Aura dat het apparaat zeer lage niveaus van dat schadelijke molecuul produceert.

Ik heb het bedrijf gevraagd CADR-nummers (Clean Air Delivery Rate) te verstrekken voor tabak, koken en rook van open haarden; voor stof; en voor pollen, maar een vertegenwoordiger verstrekte slechts een enkele “geschatte” CADR van 203, met de kwalificaties dat “dit nog wordt getest” en dat de “maximale luchtstroom van de unit 350 m3 per uur” is.

De Aura Air-app

aura awair-app

Een verzameling sensoren in de Aura Air bewaakt de luchtkwaliteit in de kamer waarin hij is geïnstalleerd, en de luchtreiniger gebruikt deze informatie om te bepalen hoe hard hij moet werken. Zodra u het apparaat verbindt met uw Wi-Fi-netwerk, wordt deze informatie ook gerapporteerd aan de Aura Air-app op uw mobiele apparaat (de app is beschikbaar voor Android en iOS). De app is over het algemeen goed ontworpen, afgezien van het feit dat er vrijwel geen bruikbare informatie op de startpagina staat. Het toont een miniatuurafbeelding van het luchtfilter met daaronder de resterende levensduur van het Ray Filter. U moet inzoomen op de app om meer nuttige informatie te krijgen.

aura air-app 1

Als u op de miniatuur tikt, wordt een cirkelvormige grafiek weergegeven met de binnen- en buitenluchtkwaliteitsindexen (AQI’s). Indoor AQI is gebaseerd op de niveaus van koolmonoxide (CO), kooldioxide (CO2), PM2,5 (fijnstof in het bereik van 2,5 micron), PM10 (deeltjes in het bereik van 10 micron) en vluchtige organische stoffen (VOC’s) ).

De AQI voor buiten is gebaseerd op de nationale luchtkwaliteitsnormen van de EPA en rapporteert over dezelfde verontreinigende stoffen als de AQI voor binnen, plus de niveaus van stikstofoxide (NO2), ozon (O3) en zwaveldioxide (SO2). Beide indexen schalen van 0 (uitstekend) tot 500 (gevaarlijk). De app geeft nuttige beschrijvingen van deze verontreinigende stoffen, inclusief hun impact op de menselijke gezondheid.

Als u in de app naar links veegt, krijgt u banale aanbevelingen voor gezondheidsonderhoud in zes categorieën (algemeen, allergieën, hart, gras, stof en graminales – de laatste is de volgorde van bloeiende grassen).

In de categorie ‘algemeen’, bijvoorbeeld, suggereert de app dat ‘afzien van blootstelling aan zwaar verkeer, rook, drukke wegen en vervuilende fabrieken het beste is voor uw gezondheid op de lange termijn’. De ‘hart’-aanbeveling is een herhaling van dit advies en voegt er alleen aan toe dat u ‘ervoor moet zorgen dat persoonlijke medicatie direct beschikbaar is en indien nodig medisch advies inwint’. Klikken op “allergenen” leverde een beknopte “Geen info”, “gras” gaf een lijngrafiek van vijf elementen met het label “zeer hoog”, “stof” toonde een vergelijkbare grafiek met het label “zeer laag” en “germinales” zei eenvoudigweg “uit seizoen.”

Nog een veeg naar links levert veel meer nuttige informatie op van de eigen sensoren van de Aura Air: nauwkeurige niveaus van de verontreinigende stoffen in de lucht waaruit de AQI-indexen voor binnen en buiten bestaan. U kunt op elk van deze buitenstatistieken tikken om een ​​nauwkeurige meting te krijgen, maar als u dit doet met de binnenstatistieken, wordt de meting slechts een seconde of twee weergegeven voordat u terugschakelt naar VOC-niveaus. Ik vermoed dat dit een bug in de app is, maar het is niet bijzonder vervelend.

aura luchtfront

Een laatste veeg naar links levert een zeer eenvoudige en vreemd georganiseerde wekelijkse weersvoorspelling op. Kijkend naar het op een donderdagmiddag, de voorspelling begon met het weer van dinsdag en eindigde met het weer van maandag (alleen de voorspelde hoge en lage temperaturen worden gerapporteerd).

De Aura Air kan in vier standen werken: stil, laag, hoog en automatisch. Ik heb voor het grootste deel van deze review de automatische instelling gebruikt, die automatisch van bedrijfsmodus verandert volgens de geregistreerde indoor AQI. Omdat het apparaat zo luid is, heb ik ook de nachtmodus ingeschakeld. Stel de tijden in waarop je normaal gesproken naar bed gaat en wakker wordt en de Aura Air zal de LED-indicator uitschakelen en zo stil mogelijk werken – wat niet zo stil is.

Ik gebruikte de Audiobel app op mijn iPhone 12 om het omgevingsgeluidsniveau te meten. Ik gebruikte mijn hoofdslaapkamer van 350 vierkante meter als testruimte (de Aura Air is geschikt voor een maximale kamergrootte van 600 vierkante voet). Audiobel rapporteerde een omgevingsgeluidsniveau van 1,20 meter van de muur waar het apparaat zou werken als 39 dB.

aura luchtstraalfilter

Met de luchtreiniger in de automatische modus en de luchtkwaliteit als “goed” (met name een AQI van 100 op de 500-puntsschaal, waarbij lagere cijfers beter zijn), namen de geluidsniveaus toe tot 48 dB. Het werd nog luider toen ik het handmatig op hoog zette: 53dB. Ik haalde de stekker uit het stopcontact en wachtte tot de volgende dag om een ​​Coway Airmega 250-luchtreiniger in de kamer te brengen en deze op dezelfde locatie op de vloer te plaatsen (we zullen binnenkort een bespreking van Coway’s nieuwe product hebben).

aura air app-instellingen

De Airmega heeft geen app, maar wel sensoren aan boord die de luchtkwaliteit meten en de ventilatorsnelheid dienovereenkomstig regelen. Toen ik het geluidsniveau van de Airmega 250 meette in de automatische modus, registreerde de meter slechts 39,3 dB – bijna geen verandering ten opzichte van het omgevingsniveau. Ik moest mijn hand over de ventilatieopening houden om te bevestigen dat hij nog liep. Toen ik mijn geluidsniveaumetingen aan Aura rapporteerde, antwoordde een bedrijfsvertegenwoordiger dat ze “volkomen normaal waren en voldoen aan alle geluidsvoorschriften/normen.”

Waar het op neerkomt:

De Aura Air is een effectieve luchtreiniger met bewezen technologie voor het vernietigen van bacteriën en virussen die mogelijk in de lucht van uw huis aanwezig zijn. Aan de andere kant kan het buitengewoon luid zijn als het over die taak gaat. En hoewel het op zichzelf al een aantrekkelijk industrieel ontwerp heeft, is het bijna onmogelijk om op te gaan in de inrichting van uw huis; plus, er is de kwestie van het bungelende netsnoer om mee om te gaan (het is vermeldenswaard dat de meeste foto’s op Aura’s website helemaal geen snoer laten zien).

0 Shares:
You May Also Like