Au! Xbox Series X-uitbreidings-SSD’s kosten $ 220, zegt Seagate

xboxseriesx tech ext storagealone mkt 1x1 rgb

Als je een nieuwe Microsoft Xbox Series X- of Series S-console koopt, vergeet dan niet om nog eens $ 220 weg te stoppen voor externe opslag. Dat is de prijs die Seagate in rekening brengt voor zijn opslaguitbreidingskaart, een waarschijnlijk noodzakelijke add-on voor optimale prestaties.

Waarom? Terwijl de huidige Xbox One X games kan laden en spelen met een conventionele USB-drive als opslag, kunnen de next-gen Xbox Series S en Series X alleen games spelen die zijn ontworpen voor de Xbox One X vanaf die externe USB-drive. Games die zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor de Xbox Series X, kunnen op de externe USB-drive staan. Maar voor hen moeten ze worden geladen op de interne SSD van de console of een opslaguitbreidingskaart, die dezelfde prestatievoordelen biedt als de interne SSD.

Seagate brengt echter $ 219,99 in rekening voor zijn 1TB opslaguitbreidingskaart, en Microsoft heeft nog geen concurrerende leveranciers geïdentificeerd die kunnen helpen de prijs te verlagen.

De Xbox Series X- en Series S-consoles van Microsoft worden geleverd met een interne, krachtige SSD: 1 terabyte in de Series X en 500 GB in de Series S. Beide profiteren van de Xbox Velocity Architecture: de aangepaste, interne SSD-technologie van Microsoft die 2,4 GB/s ruwe I/O-doorvoer, meer dan 40x de doorvoer van de Xbox One. De externe Seagate-uitbreidingskaart biedt dezelfde mogelijkheid, zei Microsoft donderdag in een blogpost.

“Je kunt rechtstreeks vanaf de opslaguitbreidingskaart spelen en je zult exact dezelfde ervaring en prestaties hebben alsof het spel vanaf de interne SSD draait”, Jason Ronald, directeur Programmabeheer van Microsoft.

Maar wat Microsoft enigszins heeft verdoezeld, is het feit dat, hoewel consumenten hun huidige Xbox One-games op externe schijven opslaan, en die schijven kunnen worden gebruikt voor bestaande games voor de Xbox Series X en Xbox Series S, de nieuwe consoles geen games kunnen spelen geoptimaliseerd voor de Xbox Series X en S van die legacy-schijven. Dat betekent dat een USB-drive prima is voor het draaien van oudere, achterwaarts compatibele games die zijn geschreven voor de oudere One X, maar niet voor de Series X.

“Hoewel je vorige generatie Xbox-titels nog steeds rechtstreeks vanaf je bestaande externe USB 3.1-harde schijven kunnen worden afgespeeld, moeten games die zijn geoptimaliseerd voor Xbox Series S en Xbox Series X worden gespeeld vanaf de aangepaste interne SSD of een Seagate Storage Expansion Card”, aldus Microsoft.

En dat betekent het kopen van een nieuwe, dure Uitbreidingskaart.

Waarom is de kaart van Seagate zo duur? “De Xbox Velocity Architecture is een belangrijke innovatie van onze volgende generatie consoles en levert ongekende snelheid en prestaties, waardoor transformatieve game-ervaringen mogelijk zijn die nooit eerder op consoles mogelijk waren”, aldus Ronald. “Dit niveau van consistente, aanhoudende prestaties vereist geavanceerde componenten die hogere kosten met zich meebrengen dan traditionele harde schijven of SSD’s die vaak in pc’s worden aangetroffen.”

In de afgelopen dagen zijn er anekdotische berichten in omloop gekomen dat kopers per ongeluk de huidige Xbox One X kochten in plaats van de nieuwe X vooraf te bestellen. Hoewel dat misschien wel of niet waar is, is het prijskaartje van Seagate van $ 220 voor een uitbreidingskaart een onverwachte sticker-schok.

0 Shares:
You May Also Like