AT&T TV is een briljant idee verpakt in verschrikkelijke prijzen

atttv4029 evergreen sports ui dp guide d4

Na zeven maanden pilottesten is AT&T TV nu landelijk beschikbaar en ik kom steeds terug op één vraag:

Het grote idee van AT&T TV is om een ​​vertrouwde tv-ervaring te bieden, maar dan via internet in plaats van via kabel of satelliet. Klanten krijgen een streaming-settopbox van AT&T die vooraf is geladen met de AT&T TV-service, en het wordt geleverd met een afstandsbediening die veel ideeën van kabelboxen leent. Doordat de AT&T TV box draait op Google’s Android TV besturingssysteem, ondersteunt hij ook andere streaming apps, zoals Netflix en Disney+.

Helaas bracht AT&T TV ook enkele van de redenen met zich mee waarom mensen in de eerste plaats afscheid hebben genomen van kabel- en satelliettelevisie, waaronder langetermijncontracten, stiekeme vergoedingen en drastische prijsstijgingen. Als gevolg hiervan zal in plaats daarvan bijna niemand aantrekkelijk zijn voor wat een toegangspoort tot het snijden van snoeren voor miljoenen had kunnen zijn.

AT&T TV uitgelegd

Voor alle duidelijkheid: AT&T TV is hetzelfde als AT&T TV Now (voorheen bekend als DirecTV Now). Met AT&T TV Now neem je je eigen streamingapparaat mee – of het nu een Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Chromecast of Samsung Smart TV is – en meld je je vervolgens aan voor service bij AT&T en betaal je naar gebruik.

AT&T TV komt dichter bij het kabel- en satelliet-playbook. In plaats van je eigen hardware mee te nemen, biedt AT&T een gratis doos met service en verkoopt extra exemplaren voor $ 120 per stuk, met de mogelijkheid om ze af te betalen in termijnen van $ 10 per maand. Hoewel je andere apparaten zoals Fire TV en Apple TV met de service kunt gebruiken, maken de AT&T TV-website en aanmeldingsstroom dit niet duidelijk. (De service omvat 500 uur DVR-opslag in de cloud, dus opnames worden hoe dan ook over verschillende apparaten overgedragen.)

att tv box

Wat nog belangrijker is, is dat AT&T TV de oude truc van satelliettelevisie gebruikt om een ​​contract van twee jaar te eisen met een stevige prijsstijging in het midden. Dus terwijl geadverteerde prijzen beginnen bij $ 50 per maand, springt die prijs na het eerste jaar naar $ 93 per maand. Als u besluit om midden in een contract te vertrekken, betaalt u $ 15 voor elke resterende maand.

Je kunt de volledige AT&T TV-kanaalvergelijking zien op de website van het bedrijf, maar hier is hoe de prijzen uiteenvallen:

Entertainment: $ 50 per maand voor een jaar, daarna $ 93 per maand Keuze: $ 55 per maand voor een jaar, daarna $ 110 per maand Xtra: $ 65 per maand voor een jaar, daarna $ 124 per maand Ultiem: $ 70 per maand voor een jaar, daarna $ 135 per maand

AT&T TV’s Choice-, Xtra- en Ultimate-abonnementen omvatten ook regionale sporttarieven tot $ 8,50 per maand. En hoewel u een deel van deze kosten kunt dragen door internetservice te bundelen – $ 10 korting per maand met AT&T draadloos en $ 20 korting met U-Verse gigabit-internet waar beschikbaar – gaan die rekeningtegoeden ook weg na het eerste jaar.

Inmiddels zie je waarschijnlijk het probleem: in vergelijking met andere live tv-streamingservices zoals YouTube TV ($ 50 per maand) en Hulu + Live TV ($ 55 per maand), is AT&T TV veel duurder dan de contractueel verplichte tweejarige service punt uit. Hoewel het over het algemeen een grotere selectie aan kanalen heeft, neemt de aantrekkingskracht van al die extra kanalen af ​​naarmate de beste shows volledig buiten de tv-bundel vallen.

Verkwist potentieel

Ondanks mijn nee-zeggen, geloof ik dat er een markt bestaat voor een soort alles-in-één oplossing voor het snijden van snoeren. Ik heb van veel lezers gehoord die geld willen besparen door hun betaaltelevisiedienst stop te zetten, maar niet willen afzien van het comfort van de kabel. Wanneer ze de tv aanzetten, willen ze dat het laatste kanaal dat ze aan het bekijken waren op het scherm verschijnt. Ze willen afstandsbedieningen met speciale knoppen voor de tv-gids, zenderoproep en DVR. Sommigen van hen willen zelfs een numeriek toetsenblok, zodat ze kanaalnummers uit het geheugen kunnen invoeren. Het belangrijkste is dat ze willen dat alles direct uit de doos werkt.

atttv4029 evergreen sport ui dp apps d2

AT&T TV beweert die dingen te bieden, daarom is de prijsstructuur des te frustrerender. Als AT&T wat ruggengraat had en bereid zou zijn om zijn service agressiever te prijzen, zou het de miljoenen mensen kunnen vangen die willen afslanken van kabel zonder de ervaring op te offeren die ze al kennen. AT&T zou zelfs zijn hardware kunnen gebruiken om die klanten te verkopen op de aanstaande HBO Max, waarvan het bedrijf nu gelooft dat het de toekomst is van zijn tv-activiteiten.

In plaats daarvan zegt AT&T dat het helemaal niet gericht is op snoersnijders. Zoals een woordvoerder deze week aan Matthew Keys vertelde, is het echte doel om mensen van de kabel- of satellietdienst af te halen.

Maar als mensen geen plannen maken om het snoer door te snijden, komt dat waarschijnlijk omdat ze tevreden zijn met de service die ze hebben en het niet erg vinden om er een premie voor te betalen. Ofwel dat, of ze krijgen niet snel genoeg internet voor streaming. Het zal moeilijk zijn om die klanten een heel ander systeem te laten omarmen dat afhankelijk is van internetstreaming en niet veel geld bespaart.

Ik denk nog steeds dat diensten zoals YouTube TV en Hulu + Live TV verstandig zouden zijn om hun eigen streaming-apparaten aan te bieden, apparaten die erop gericht zijn de overstap zo eenvoudig en kosteneffectief mogelijk te maken voor mensen die al tientallen jaren kabel-tv gebruiken. Ik denk ook dat veel mensen bij kabel zullen blijven, omdat het ondanks de kosten gemakkelijker is dan over te stappen op iets nieuws.

AT&T TV zit in het midden en biedt noch de betrouwbaarheid van kabel, noch de besparingen en flexibiliteit van het doorknippen van kabels. Dus waarom bestaat het? Misschien is het alleen voor mensen die de kleine lettertjes niet lezen voordat ze een contract voor twee jaar ondertekenen.

0 Shares:
You May Also Like