Astell&Kern biedt een USB-C DAC voor mobiele high-res audio

usb dac life2

Astell&Kern produceert enkele van onze favoriete digitale audiospelers met hoge resolutie en nu brengt het bedrijf een high-end mobiele digitale audio-omzetter/versterker-combinatie op de markt.

Zoals de naam al aangeeft, bestaat de USB-C Dual DAC-kabel uit een USB-C-kabel die wordt aangesloten op een smartphone, tablet en laptop. Deze is aangesloten op een kleine DAC die het afspelen van audio met hoge resolutie ondersteunt, inclusief DSD256 en andere soorten digitale audiostreams met een resolutie tot 32 bits en bemonsteringsfrequenties tot wel 384 kHz. Een 3,5 mm-connector aan de andere kant van de DAC is voorzien voor een hoofdtelefoonaansluiting.

Het kleine audioapparaat meet slechts 17 x 50 x 10,3 mm (BxLxH) en de behuizing is gemaakt van een gepolijste zinklegering.

Er zit een paar Cirrus Logic CS43198 MasterHIFi DAC’s in, één voor het linkerkanaal en één voor het rechter in een stereopaar. Dual-DAC-ontwerpen zouden overspraak tussen de twee kanalen verminderen en de stereoscheiding vergroten, hoewel we twijfelen of de extra kosten een evenredige toename van de audiokwaliteit opleveren in vergelijking met het meer gebruikelijke single-DAC-ontwerp .

De USB-C Dual DAC-kabel is uitgerust met dezelfde condensatoren die A&K gebruikt voor zijn digitale audiospelers met hoge resolutie. Een ingebouwde analoge versterker belooft hoofdtelefoons met hoge impedantie aan te sturen met een uitgangsniveau van 2Vrms (Condition No Load).

usb dac 54

De vieraderige kabel van de DAC is vervaardigd met aramidevezel om deze te beschermen tegen externe ruis. A&K zegt dat het verzilverd koper om de centrale streng van de kabel wikkelt, met een andere laag koper in een spiraalvormige opstelling. “De toevoeging van koperdraad draagt ​​bij aan een helder en rijk ruimtelijk geluid”, zegt het bedrijf, “terwijl er een afzonderlijke afschermingsbehandeling op de kabel wordt toegepast om vervorming en digitale en analoge signaalruis van het afspeelapparaat te blokkeren.”

A&K zegt dat het geen gelijkwaardig apparaat kan bouwen voor iOS-producten zoals de iPhone of iPad. De reden: Apple beperkt de hoeveelheid stroom die door de Lightning-connectoren op die apparaten kan worden gestuurd, en het is niet genoeg om een ​​dual-DAC-apparaat als dit van stroom te voorzien.

De Astell & Kern USB-C Dual DAC-kabel kost $ 149 wanneer deze in april in de uitverkoop gaat.

Hoe zal de nieuwe dual-DAC van A&K zich verhouden tot de vergelijkbare, maar single-DAC Bolt DAC/AMP van Helm Audio ($ 99)? We laten het u weten zodra we een beoordelingseenheid hebben beoordeeld.

0 Shares:
You May Also Like