Astell&Kern AK UW100 review: verrassend betaalbare high-end in-ear hoofdtelefoon

AK UW100 in charging case

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Ongelooflijk geluid Eenvoudig te bedienen aanraakbediening Bijna perfecte isolatie van ruis

nadelen

Egalisatiesoftware voegt niet veel toe Zeer groot, waarschijnlijk groot voor mensen met kleine oren

Ons oordeel

Astell&Kern heeft een welverdiende reputatie voor het bouwen van audiofiele hoogwaardige digitale audiospelers met een hoge resolutie. Nu heeft het verrassend betaalbare in-ear monitors die het waard zijn om te combineren met die dure apparatuur.

Prijs bij beoordeling

$299.00

Beste prijzen vandaag

Astell&Kern heeft een uitstekende reputatie in de audiofiele wereld, dus je moet bedenken dat ze de beslissing zorgvuldig hebben overwogen voordat ze de naam A&K op een draadloze in-ear hoofdtelefoon zetten die geprijsd is voor een bredere markt. De AK UW100 maakt gebruik van technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de hifi-apparatuur van het bedrijf en kwalificeert zich zeker als een product dat de naam Astell&Kern verdient.

Het bouwen van hoogwaardige in-ear hoofdtelefoons is een hele uitdaging. Natuurlijk zijn er tal van goedkope oordopjes die een Bluetooth-verbinding behouden en er zijn ook tal van luisteraars die het verschil niet kunnen zien of het niets kan schelen.

Wanneer een fabrikant iets beters nastreeft, struikelen ze meestal over de digitaal-naar-analoogomzetter (DAC). De meeste kiezen voor DAC’s met een laag stroomverbruik om de levensduur van de batterij te maximaliseren, maar die afweging beperkt de audiokwaliteit die ze kunnen leveren ernstig.

Astell&Kern is van mening dat het het probleem heeft opgelost door gebruik te maken van versterker- en audiocircuittechnologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor zijn digitale audiospelers. De AK UW100 gebruikt een Asahi Kasei AKM AK4332 32-bit DAC om een ​​veel betere audio-ervaring te leveren dan de concurrentie.

De AK UW100 gebruikt ook Knowles gebalanceerde armatuurdrivers in plaats van de dynamische drivers die gewoonlijk worden gebruikt voor standaard in-ear hoofdtelefoons. Gebalanceerde armatuurdrivers staan ​​bekend om hun nauwkeurige muziekweergave en ze zijn een veelvoorkomend kenmerk in professionele in-ear podiummonitoren.

Vrouwelijk model met AK UW100

Astell&Kern

Ontwerp

Elk oordopje heeft een vijfhoekig gezicht waarbij de luidsprekerpaal uit de onderkant van het oordopje steekt. Het zijn geen kleine apparaten, maar ze zitten comfortabel in het oor met de juiste oordopjes. Gebruikers met zeer kleine oren vinden ze misschien te omvangrijk, maar AK UW100-oortelefoons bieden een onderscheidend uiterlijk dat in lijn is met de andere apparatuur die Astell&Kern produceert.

Omgaan met lawaai

Astell&Kern prijst zijn passieve geluidsisolatie (PNI) aan als een verbetering ten opzichte van de actieve ruisonderdrukking (ANC) die vrijwel elke andere draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking gebruikt. Het bedrijf zegt dat het beter is in het blokkeren van ruis in het midden- en hoge bereik, terwijl ANC zich concentreert op lage frequenties en al het andere negeert.

In de praktijk levert PNI een effectieve ruisonderdrukkende ervaring zonder het trommelvlieszuigen en muziekvervorming die zelfs de meest gewaardeerde ANC-oordopjes en -hoofdtelefoons gemeen hebben. Ik hoorde geen geluiden van buitenaf en de muziek klonk alsof er helemaal geen verwerking was. Dit is een belangrijke prestatie. Met deze hoofdtelefoon wordt geluidsisolatie fysiek bereikt in plaats van elektronisch, dus er is geen aan- of uitstaat. Maar als u toch wilt horen wat er om u heen gebeurt, kunt u een van de vier vier niveaus van omgevingsgeluid inschakelen.

AK UW100 oordopjes en etui

Astell&Kern

Bediening

Ik heb gemerkt dat koptelefoons met aanraakbediening irritant kieskeurig kunnen zijn en erg moeilijk te beheersen. Dat is niet het geval met de AK UW100 – de aanraakbedieningen hier zijn beter dan elke andere hoofdtelefoon die ik heb getest.

De ingenieurs van A&K gebruikten de vijfhoekige vorm van de oordopjes om een ​​geweldige oplossing te ontwikkelen. Vijf platte panelen op het oppervlak die samenkomen in een verhoogd punt op de oordopjes. Dat punt is de locatie waarop een gebruiker tikt om de AK UW100-oortelefoons te bedienen.

Een enkele tik op het linker oordopje activeert de ambient luistermodus en een enkele tik aan de rechterkant zou het afspelen moeten pauzeren en herstarten. Je kunt muziek ook pauzeren door een van de oordopjes uit je oor te halen. Dit lijkt een voor de hand liggende oplossing, maar geef A&K de eer voor het verwijderen van een van de meest frustrerende pijnpunten voor iedereen die worstelt met Bluetooth-oortelefoons.

De AK UW100 gebruikt Qualcomm’s QCC5141 Bluetooth-chipset en ondersteunt de nieuwste Bluetooth-standaard: 5.2. Ondersteuning voor de aptX Adaptive codec belooft 24-bit streaming met compatibele apparaten. De codec belooft ook de latentie te verminderen.

Volledig opgeladen oordopjes bieden 6 uur afspeeltijd en tot 24 uur als de case volledig is opgeladen. Dat is niet zo lang als andere populaire oordopjes, maar het is een indrukwekkend aantal als je bedenkt hoeveel beter de DAC van de AK UW100 is. In een mum van tijd geeft een oplaadbeurt van 10 minuten je 1 uur afspeeltijd. De case laadt op met een USB-C-kabel of draadloos opladen. De oordopjes worden geleverd met oordopjes in vijf maten.

mannelijk model met AK UW100

Astell&Kern

Telefoongesprekken

Astell&Kern heeft twee microfoons in elke oordop en maakt gebruik van spraaktechnologie van Alango die akoestische echo-onderdrukking en ruisonderdrukkingstechnologieën biedt om de gesprekskwaliteit te verbeteren.

U kunt de AK UW100-oortelefoons aan meerdere apparaten tegelijk koppelen en met multipoint-technologie kunt u een film op uw tablet bekijken, maar naadloos oproepen naar uw telefoon beantwoorden wanneer beide zijn aangesloten op de oortelefoons.

Astell&Kern heeft een AK TWS-app ontwikkeld die beschikbaar is in zowel de iOS- als Google Play-winkels. De app geeft een exact batterijniveau voor elk oordopje, stelt je in staat om de Ambient-modus in en uit te schakelen en het niveau ervan in te stellen. Er is ook een equalizer en je kunt de tikinstellingen vanuit de app aanpassen.

Afspelen

Afgezien van de standaardmodus, biedt de in-app-equalizer basnadrukmodus, hoge nadrukmodus, vocale nadrukmodus en gamemodus. Deze oordopjes zijn zo perfect afgesteld dat ik niet echt een reden kon bedenken om een ​​van de andere equalizer-instellingen te gebruiken.

De AK UW100 biedt een indrukwekkende hoeveelheid bas doordat de bas altijd aanwezig is, maar nooit te veel benadrukt. Deze zullen niet geschikt zijn voor iedereen die nog steeds verliefd is op de originele Beats-stemming, maar ze zijn veelzijdig genoeg om te schitteren met bijna elk muziekgenre.

AK UW100 buiten oplaadkoffer

Astell&Kern

Of het nu Max Richter’s Sleep-album was, Moneybagg Yo & BIG30’s hiphop-single “GO!” of Roni Size & Reprazent’s klassieke drum ‘n’ bass-album New Forms, bood de AK UW100 een dreunend laag bij het afspelen van muziek die veel oordopjes gewoon aankunnen.

Er is een indrukwekkende hoeveelheid detail wanneer je je wendt tot een breed scala aan gitaarmuziek, zoals het album van Prince’s Originals, Radiohead’s The Bends, Slayer’s Reign in Blood of Angel Olsen’s My Woman. De ontwerpers zijn erin geslaagd een goede plek te vinden waardoor deze een fantastische keuze zijn voor iedereen met een brede muzieksmaak of zelfs iemand die toegewijd is aan een enkel genre.

Opsommen

De Astell&Kern AK UW100 echte draadloze Bluetooth-oortelefoons zijn een indrukwekkende combinatie van technologie en smaak. De uitgebalanceerde armatuurdrivers en hoogwaardige DAC dragen zeker bij aan de uitstekende kwaliteit van deze hoofdtelefoon, maar het zijn uiteindelijk de oren van de mensen die de AK UW100 hebben afgesteld die de eer verdienen om deze zo’n uitzonderlijke keuze te maken. Ze zijn echt speciaal.

Vanaf maandag 28 maart kun je de Astell&Kern AK UW100 pre-orderen. De oortelefoons zijn vanaf 11 april verkrijgbaar bij geautoriseerde A&K-dealers.

0 Shares:
You May Also Like