Ashdown Engineering lanceert nieuwe Meters koptelefoon op CES

linx speaker black 3

Ashdown Engineering is een Brits audiobedrijf dat vooral bekend staat om het bouwen van professionele audioapparatuur, waaronder de basgitaarversterkers die worden gebruikt door artiesten als U2 en Foo Fighters. Het bedrijf stapte in 2021 over op persoonlijke audio met zijn Meters-over-ear-koptelefoons in 2021 en lanceert een reeks nieuwe consumentgerichte producten op CES in 2022, waaronder zijn eerste in-ear-koptelefoon.

Meter Linx

De Ashdown Meters Linx ($ 175) zijn echte draadloze hoofdtelefoons die kunnen worden gekoppeld aan een paar desktopluidsprekers, ook wel Linx ($ 116) genoemd. De hoofdtelefoon en luidsprekers kunnen ook als set worden gekocht (hierboven afgebeeld) voor $ 289.

De Linx-oordopjes maken verbinding via Bluetooth 5.0 en worden geleverd met een oplaadetui met de kenmerkende verlichte VU-meter van Ashdown die in realtime op de muziek reageert. De in-ear hoofdtelefoon is voorzien van lithium-ionbatterijen en kan 6 uur spelen op een lading met nog eens 24 uur oplaadvermogen vanuit de case.

linx oordopjes zwart

De Linx gebruikt een op maat ontworpen gebalanceerd anker in combinatie met een dynamische driver van 7 mm. Ze gebruiken dezelfde Qualcomm aptX Adaptive codec als de Meters OVC-1-B-Connect, Ashdown’s vlaggenschip over-ear Bluetooth-hoofdtelefoon.

Aanraakbedieningen op de linker- en rechteroordopjes stellen de gebruiker in staat afspelen/pauzeren, volume omhoog/omlaag en nummer over te slaan. Een ingebouwde bewegingssensor detecteert of de oordopjes in gebruik zijn, waardoor de batterij langer meegaat.

De Linx-speakers maken automatisch verbinding wanneer de koptelefoon in hun hoesje wordt geplaatst. De speakers hebben een bereik van 10 meter (ongeveer 33 voet) en drie uur afspeeltijd op een lading. Zowel de Linx in-ear hoofdtelefoon als speakers hebben een IPX5 waterdichtheid.

Meter Novu-M-Ear

novu m ears telefoonkabels

Ashdown’s Meters Novu-M-Ear bedrade hoofdtelefoon ($ 29) maakt gebruik van 10 mm-drivers van 32 Ohm in hun lichtmetalen behuizingen. Het bedrijf zegt dat ze zijn ontworpen om bas te benadrukken zonder in te boeten aan heldere hoge tonen en gedetailleerde middentonen. Ze worden geleverd met een knoopvrije 1,2 meter (ongeveer 4 voet) die is voorzien van een verstelbare leren gesp om te voorkomen dat deze de gebruiker in de weg zit. Een in-line microfoon met een druk-om-te-spreken-knop is voorzien voor het beantwoorden en beëindigen van gesprekken. Er is ook een hardcase met ritssluiting voor opslag.

De fabrikant toont op CES ook drie sets over-ear koptelefoons.

Meters OV-1-B-Connect Pro

ov 1 b pro grijs b

De Meters OV-1-B-Connect Pro-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking ($ 360) belooft draadloze 24-bits high-definition audioprestaties, dankzij Qualcomm’s aptX HD Bluetooth-technologie. Elke oorschelp is ook voorzien van de kenmerkende werkende VU-meters van Ashdown die in realtime op het muzieksignaal reageren.

De hoofdtelefoon heeft een dome-driver van 50 mm en een impedantie van 32 ohm. De gevoeligheid wordt geschat op 94db/w/m. De Meters Connect smartphone-app is voorzien van vijfbands parametrische equalizer, zodat de luisteraar de ervaring kan afstemmen op de muziekstijl en persoonlijke voorkeuren.

Levensduur van de batterij is 16 uur voor luisteren en stand-by van 22 uur. De hoofdtelefoon wordt geleverd met een beschermende harde hoes en een kabel van 1,5 meter met een in-line microfoon. De Meters OV-1-B-Connect Pro zijn nu verkrijgbaar in zwarte of antracietkleurige afwerkingen.

Meter Novu-1

meter november 1

De Meters Novu-1 ($ 89) is een bedrade, gesloten hoofdtelefoon die volgens Ashdown is ontworpen om tegen een stootje te kunnen in een pro-audio-omgeving. Ze zijn voorzien van gemakkelijk vervangbare kabels en oorkussens.

Het bedrijf prijst de nauwkeurige geluidsweergave van de hoofdtelefoon in een studio-omgeving. Ze beschikken over 50 mm-drivers met een audiofrequentiebandbreedte van 16-20.000 Hz en een maximaal ingangsvermogen van 200 mW.

Ze worden geleverd met een afneembare kabel van 3 meter met een 1/8-inch stekker plus een 1/4-inch adapter. Afbeeldingen van Ashdown’s kenmerkende VU-meters zijn op de zijkant van elke oorschelp gedrukt.

Meters OV-1-B Jamaica Soundsystem Artist Edition

ov 1 b jamaica geluidssysteem 2

Ten slotte werkte Ashdown samen met het platenlabel Trojan Jamaica om een ​​aangepaste Jamaica Soundsystem-editie te maken van zijn gesloten OV-1-B-hoofdtelefoon. Muzikanten Zak Starkey en Sharna “Sshh” Liguz zijn partners van het label, opgericht in 2019 en nu de thuisbasis van klassieke artiesten als Toots and the Maytals, Big Youth, Freddie McGregor en U-Roy.

De Jamaica Soundsystem-koptelefoon ($ 330) is een speciale editie die beperkt is tot een productierun van slechts 500 eenheden. Ze bevatten alle functies van de standaard Meters OV-1-B-hoofdtelefoons. Elke oorschelp heeft verlichte, werkende VU-meters ingebouwd. Met de Meters Connect smartphone-app kunnen gebruikers de kleur en helderheid van de meterverlichting regelen.

Er is een zwart-en-gouden ontwerp voor deze editie. Jamaica Soundsystem is gedrukt op de linker oorschelp en een Trojan Jamaica-logo naast de hoofdband. De rechterkant is voorzien van een Meters-logo.

De hoofdtelefoon heeft automatische ruisonderdrukking en tikknoppen voor het regelen van het volume, het overslaan van nummers en het beantwoorden van oproepen. Ze hebben een batterijduur van 16 uur. Er zijn 40 mm drivers, een impedantie van 32 Ohm @ 1Khz en een frequentierespons van 20Hz-20kHz.

0 Shares:
You May Also Like