Aqara Camera Hub G3 review: een beveiligingscamera, smarthome-hub in één

aqara camera hub g3

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

HD+ video Pannen en kantelen op afstandAI-herkenningIngebouwde Aqara smart home hub

nadelen

Werkt alleen rechtstreeks met Aqara smart home gear Vertraging videobediening

Ons oordeel

De Aqara G3-camera kan HD-video streamen en kan uw huis goed in de gaten houden met kunstmatige intelligentie-triggers, maar hij is alleen compatibel met andere Aqara-apparatuur.

Laat je niet misleiden door de puntige oren en het grillige uiterlijk van de Aqara Camera Hub G3. Het ziet er misschien uit als een vluchteling uit een Miyazaki-film, maar het is een serieuze slimme thuiscamera die een kamer kan bewaken met video- en kunstmatige intelligentie-triggers.

Met 5,6 x 3,5 x 2,5 inch (HxBxD, inclusief de iconische oren), is de G3 meer dan twee keer zo groot als de binnencamera van Cove. Toch is de G3 gemakkelijk te verbergen op een boekenplank, desktop of op een statief.

Een stapje hoger dan de G2H-camera van Aqara, de G3 controleert bijna alle vakjes voor een slimme thuiscamera. De G3 is gebaseerd op een sensor van 2304 x 1296 pixels en legt video met een hogere resolutie vast dan de HD-standaard, en het gezichtsveld van 110 graden kan een hele kamer in beslag nemen. De weergave kan bijna 360 graden horizontaal worden gepand en 30 graden omhoog of 15 graden omlaag worden gekanteld. In tegenstelling tot de Wyze Cam Pan mist de G3 een zoomlens om dichter bij een detail te komen.

Er is ook geen beveiligingsconsole om de video te bekijken. In plaats daarvan moest ik de Aqara Home-app gebruiken. De camera maakt verbinding via een 2,4- of 5GHz wifi-netwerk en kan worden gestreamd naar een door Alexa of Google Assistant aangedreven smartdisplay.

aqara camera hub g3 privacymodus

Terwijl het actief is, brandt het LED-lampje van de camera rood. Wat privacy nodig? Het komische gezicht van de G3 kan worden omgevouwen om de cameralens te bedekken en een paar wimpers te onthullen. Het opent ook een sleuf voor het opslaan van video op een microSD-kaart die zo groot kan zijn als 128 GB, maar je moet er een voorzien.

De G3 maakt gebruik van kunstmatige intelligentie die verder gaat dan het streamen van video. De camera kan een persoon of huisdier volgen en reageren op vijf handgebaren, zoals het uitschakelen van de lichten.

In de Aqara Camera Hub G3

voeg een aqara camera hub g3 toe

Naast de camera, videoprocessor en dual-band wifi-circuits, heeft de G3 een Neural Processing Unit (NPU) voor het AI-werk. De ingebouwde Zigbee-hub kan tot 128 apparaten consolideren, hoewel deze alleen rechtstreeks verbinding maakt met Aqara-apparaten. Dit kan worden uitgebreid naar andere items door Alexa, Google Assistant en HomeKit te gebruiken om gebeurtenissen te activeren.

De infraroodontvanger van de camera kan worden gebruikt met een IR-afstandsbediening. Het heeft een microfoon aan de voorkant en een luidspreker aan de achterkant die deel uitmaakt van de installatieroutine van de camera, maar de camera uitbreidt tot een intercom. Het is perfect om naar een huilende baby in een kinderkamer te luisteren en een rustgevend bericht terug te sturen.

Met $ 110 kost de G3 meer dan het dubbele van de kosten van Cove’s $ 40 Indoor Camera of Blink’s $ 35 Mini-camera. Omdat het zijn instellingen, opdrachten en video lokaal opslaat, brengt de G3 geen maandelijkse abonnementskosten in rekening. De clips kunnen worden bekeken in de Aqara Home-app over het hele huis of de hele wereld.

De Aqara Camera Hub G3 instellen

De G3 online aan de slag krijgen door de meegeleverde USB-adapter aan te sluiten. In tegenstelling tot de TP-Link Kasa KC300S2 werkt hij niet op batterijen. Er zijn versies van de Aqara Home-app voor iOS- en Android-systemen.

Ik gebruikte mijn iPhone 12 en de Aqara Home-app om een ​​account aan te maken en tikte vervolgens op ‘accessoire toevoegen’. Ik koos de G3 uit de lijst.

Vervolgens drukte ik op de knop van de G3 totdat deze reageerde met “Klaar om verbinding te maken”. Nadat ik het wifi-netwerk van mijn huis had gekozen en het wachtwoord had toegevoegd, gebruikte ik de camera van de G3 om de QR-code op te nemen die op het scherm van de telefoon verscheen.

Nadat ik de kamer een naam had gegeven, koppelde ik de camera aan mijn HomeKit-account. Het installeren duurde minder dan vijf minuten.

De Aqara Home-app gebruiken

bind de aqara camera hub g3 aan homekit

De Aqara Home-app is mooi ontworpen met verticaal georiënteerde schermen, hoewel het volledige scherm horizontaal is. Vooraan en in het midden bevindt zich de bedieningspagina van de camera waarmee ik de camera naar boven of beneden en naar rechts of links kan richten en de lensdop kan sluiten. Ik kon de opname starten of pauzeren.

In het gedeelte Geavanceerd kan de camera mensen of huisdieren volgen en de Cruise-functie activeren om een ​​kamer te scannen. Afspelen is voor het bekijken van schermafbeeldingen of video’s die op de SD-kaart zijn opgeslagen. De tijdlijninterface biedt snelle toegang tot elke reeks.

De Aqara Camera Hub G3 in de echte wereld

Het vermogen om ook een Zigbee-hub te zijn, maakt de G3 veelzijdig en ik heb met succes een Aqara-bewegingssensor toegevoegd. Hoewel de video nauwkeurig is, is er een vervelende vertraging van anderhalve seconde bij het bewegen van de camerakop – net lang genoeg om fijne aanpassingen lastig te maken. Bovendien kan de actie van de camera bij het volgen van een persoon achterblijven bij de beweging.

Als je in een HomeKit-huis woont en video wilt toevoegen die door verschillende acties kan worden geactiveerd, is de G3-camera van Aqara voldoende, maar deze werkt niet met standaard Zigbee-hubs of -apparaten.

0 Shares:
You May Also Like