Apple’s HomePod mini krijgt nieuwe kleuren, maar dat is alles

apple homepod mini colors

Als je zat te wachten op groot nieuws over de HomePod mini tijdens Apple’s “Unleashed”-evenement op maandag, wat je kreeg waren … nieuwe kleuren. Drie ervan, om precies te zijn.

Vanaf november kun je de nieuwe HomePod mini (nou ja, hij is eigenlijk niet meer nieuw) ophalen in nog drie smaken: geel, oranje en blauw. De HomePod mini is momenteel verkrijgbaar in wit en spacegrijs.

Wat betreft nieuwe functionaliteit voor de HomePod mini, was dat vrijwel beperkt tot Apple Music Voice Plan, de Siri-only-laag van Apple Music die slechts $ 4,99 per maand kost. Het nieuwe, goedkopere Siri-abonnement is toegankelijk op elk apparaat met Siri, inclusief de HomePod mini en de nieuwe, derde generatie AirPods.

Bijna precies een jaar geleden onthuld, heeft de HomePod mini van $ 99 slechts een paar nieuwe functies gezien sinds zijn debuut. Je kunt nu een HomePod mini selecteren als de standaardluidspreker voor je Apple TV 4K, en binnenkort – hopelijk – ondersteunt de HomePod mini Apple Music Lossless en ruimtelijke audio.

Maar behalve dat, heeft de HomePod mini de laatste tijd niet veel nieuws gemaakt, hoewel er achter de schermen HomePod-koppen zijn geweest.

Er is bijvoorbeeld een bericht dat Apple onlangs een van de oorspronkelijke HomePod-ingenieurs opnieuw heeft ingehuurd, wat een goed voorteken (misschien?) zou kunnen zijn voor de toekomst van de HomePod mini.

In meer somber nieuws hebben we zojuist vernomen dat Apple alle vermeldingen van de full-sized, noodlottige HomePod van zijn website heeft gewist, meer dan zeven maanden nadat de spreker officieel werd stopgezet.

Dus, wat zou groot nieuws zijn op het HomePod-front? Misschien een HomePod met een display, die zou concurreren met Amazon’s Echo Show-lijn en de Google Nest Hub en Hub Max. Een volledig HomePod-scherm zou een opwindende ontwikkeling zijn, en inderdaad, er zijn veel geruchten geweest dat een dergelijk apparaat in de maak is.

Of probeer dit op maat: een goedkopere HomePod (een mini?) Of, nog beter, een prijsverlaging voor de bestaande HomePod mini. Voor $ 99 kwalificeert de HomePod mini niet als een impulsaankoop zoals de $ 50 (en vaak afgeprijsde) Amazon Echo Dot en Google Nest Mini doen. Door het prijskaartje te verlagen, zou de HomePod mini een grotere kans hebben om het soort slimme luidspreker te zijn dat je in elke kamer zou plaatsen.

Voor nu lijkt het er echter op dat we het moeten doen met nieuwe HomePod mini-kleuren, evenals dat Apple Music-abonnement met alleen Siri.

Dat is dunne pap, om het zacht uit te drukken.

0 Shares:
You May Also Like