Apple verwerft streamingrechten voor Major League Soccer

Apple strikes MLS deal

Slechts drie maanden nadat Cupertino een deal sloot om vrijdagavond Major League Baseball-games naar Apple TV+ te brengen, heeft de techgigant een nog grotere kans gescoord: een exclusieve 10-jarige deal voor elke Major League Soccer-wedstrijd.

Apple begint begin 2023 met het streamen van MLS-games via een nieuwe abonnementsservice binnen de Apple TV-app, terwijl een “brede selectie” van MLS- en League Cup-wedstrijden beschikbaar zal zijn voor Apple TV+-abonnees. Een “beperkt” aantal matchups zal zijn free voor iedereen, voegde Apple eraan toe.

Het is groot nieuws, en niet alleen vanwege de omvang of lengte van de deal. Zoals Apple opmerkte, markeert de compact met Major League Soccer de eerste keer dat elke wedstrijd van een grote sportcompetitie beschikbaar zal zijn om vanuit één enkele bron te bekijken, en zonder te maken te krijgen met lokale black-outs.

Het nieuws over de deal zal ook het aanhoudende gebabbel rond Apple en het NFL Sunday Ticket voeden. Rechten op het voetbalpakket dat niet op de markt is, liggen voor het grijpen na het NFL-seizoen 2022-23, en recentelijk is bekend dat Apple de koploper is, als het nog niet op de stippellijn heeft getekend.

Details over prijzen en beschikbaarheid voor Apple’s aankomende MLS-service zullen in de “komende maanden” worden aangekondigd, aldus een persbericht van Apple.

Wel merkte het bedrijf op dat alle wedstrijden zowel in het Engels als in het Spaans zouden worden aangekondigd, terwijl wedstrijden met Canadese clubs in het Frans zullen worden afgeroepen.

Apple beloofde ook een “wekelijkse live match-whip-around” -show, samen met hoogtepunten, spelanalyse en meer “originele” programmering. Ondertussen kun je met de Apple News-app nieuws en hoogtepunten krijgen over specifieke clubs.

Toegang tot de nieuwe streamingdienst van Apple wordt gratis aangeboden aan houders van een MLS-abonnement.

0 Shares:
You May Also Like