Apple TV+ begint live Major League Baseball-streaming, zelfs als staking opdoemt

Apple TV+ Friday Night Baseball

Het gerucht ging al lang dat Apple de mogelijkheid overwoog om live sport te streamen, en nu duikt Cupertino zijn teen in het water met een exclusief pakket van wekelijkse Major League Baseball-games. Nu er een spelersstaking op komst is, is de timing van Apple echter onhandig.

Tijdens Apple’s Peek Performance-evenement op dinsdag kondigde CEO Tim Cook een wekelijkse MLB-doubleheader aan met zowel pre- als postgame-shows die exclusief op Apple TV+ zullen worden gestreamd “zodra het reguliere seizoen begint”.

Natuurlijk is het “wanneer” van het reguliere seizoen van dit jaar een open vraag, met de competitie en de MLB Players Association op gespannen voet over onder meer spelerssalarissen, de toekomst van de jaarlijkse amateurwedstrijd en de lengte van het naseizoen. MLB heeft de eerste week van het seizoen al geannuleerd en een tweede week kan binnenkort ook worden geannuleerd.

Hoe dan ook, wanneer en als het seizoen begint, zegt Apple dat zijn MLB-games op vrijdagavond beschikbaar zullen zijn op elk apparaat waarop Apple TV+ wordt gehost, inclusief iPhones, iPads, Apple TV-apparaten en ondersteunde smart-tv’s en gameconsoles.

De games zullen voor een “beperkte tijd” beschikbaar zijn zonder een Apple TV+ abonnement, beloofde Apple, maar daarna zullen honkbalfans moeten betalen voor de matchups op vrijdag.

Naast de games zelf, zal Apple “MLB Big Inning” streamen, een liveshow met “hoogtepunten en look-ins” die tijdens het reguliere seizoen op doordeweekse avonden zal verschijnen. Er is ook een “24/7 livestream” met MLB-herhalingen, nieuws en analyse, samen met een “volledige aanvulling” van on-demand inhoud.

De komst van zal de geruchten over andere potentiële sportambities van Apple voeden; namelijk NFL Sunday Ticket, dat volgend seizoen voor het grijpen ligt. Van Apple werd – opnieuw – onlangs gezegd dat het de mogelijkheid “verkende” om het geroemde zondagse streamingpakket van de NFL te verkennen, maar er zijn ook andere grote streamers in de mix, waaronder Amazon en Disney.

zal beschikbaar zijn in acht landen, waaronder de VS, Canada, Australië, Brazilië, Japan, Mexico, Puerto Rico, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. zal alleen naar de Verenigde Staten streamen, terwijl Apple’s 24/7 MLB-livestream alleen beschikbaar zal zijn in de VS en Canada.

0 Shares:
You May Also Like