Apple TV-app voor door Google aangedreven apparaten laat koop-/huurknoppen voor iTunes-films vallen

Apple TV app for Nvidia Shield

Als je de Apple TV-app hebt gebruikt om iTunes-films te kopen of te huren op je Android TV- of Google TV-apparaat, moet je een andere manier vinden om nieuwe films te bekijken om te bekijken.

Volgens FlatpanelsHD en verschillende Reddit-gebruikers geeft de Apple TV-app op door Google aangedreven streaming-spelers zoals Chromecast met Google TV en Nvidia Shield-apparaten niet langer de knoppen ‘Koop’ en ‘Huur’ weer voor films in de iTunes Store.

In plaats daarvan is er een “Hoe te kijken”-knop die, wanneer erop wordt geklikt, gebruikers vertelt dat ze “kunnen kopen, huren of zich abonneren in de Apple TV-app op iPhone, iPad en andere streaming-apparaten”, meldt FlatpanelsHD.

Android TV- en Google TV-gebruikers zeggen dat ze eerder gekochte iTunes-video’s nog steeds kunnen streamen via de Apple TV-app.

De downgrade naar de Apple TV-app voor Android en Google TV kwam met een recente update, en degenen met oudere versies van de app kunnen blijkbaar nog steeds iTunes-films huren en kopen, volgens FlatpanelsHD.

Reddit-gebruikers die de Apple TV-app hebben bijgewerkt, beschrijven uitgebreide oplossingen, waaronder het huren en kopen van iTunes-films via Roku-spelers en deze vervolgens streamen op hun Android TV- en Google TV-apparaten.

Een Apple-vertegenwoordiger die om commentaar werd gevraagd, zei: “We hebben de Apple TV-app geüpdatet om te voldoen aan de richtlijnen van Google Play met betrekking tot aankopen en huren.” Een Google-vertegenwoordiger weigerde commentaar te geven.

FlatpanelsHD speculeert dat de 30 procent van Google voor in-app-aankopen iets te maken kan hebben met de verandering. Natuurlijk rekent Apple 30 commissie voor in-app aankopen in de App Store.

De Apple TV-app heeft de afgelopen jaren zijn weg gevonden naar verschillende niet-Apple-platforms. Afgelopen zomer landde de app op Android TV- en Google TV-aangedreven streaming-apparaten, waaronder de Nvidia Shield en Shield Pro, Chromecast met Google TV en Xiaomi, TCL en Hisense smart-tv’s.

0 Shares:
You May Also Like