Apple start een opnieuw ontworpen Home-app voor iOS 16

Redesigned Home app for iOS 16

Apple geeft zijn Home-app een broodnodige make-over voor iOS 16, voegt kamers toe aan de hoofdinterface van Home en voegt weergaven met meerdere camera’s en nieuwe navigatie-opties toe, waaronder categorieën voor klimaat, verlichting en beveiliging.

Apple onthulde de opnieuw ontworpen Home-app op maandag tijdens de Worldwide Developers Conference, waar het ook een komende update beloofde die ondersteuning zal bieden voor Matter, de langverwachte, ecosysteem-verenigende smart home-standaard.

In plaats van je favoriete HomeKit-apparaten en scènes door elkaar te gooien op het hoofdstartscherm, brengt de opnieuw ontworpen Home-app kamers naar het hoofdtabblad Home, zodat je van kamer naar kamer kunt scrollen, waardoor je een snel overzicht krijgt van de apparaten van elke kamer en de status ervan.

Ook is het overzichtsgedeelte boven aan het tabblad Start opnieuw ontworpen, dat nu categorieën bevat zoals Klimaat, Licht, Water, Luidsprekers en tv’s en Beveiliging. De Klimaat-knop laat je bijvoorbeeld het bereik van de kamertemperatuur in je huis zien, de Lichten-knop vertelt je hoeveel slimme lampen er aan zijn en de Beveiligingsknop geeft aan hoeveel slimme sloten er zijn beveiligd.

Nieuwe Apple Home-app voor iOS 16 camerafeeds

Appel

Als u op een van de categorieknoppen tikt, ziet u alle gerelateerde apparaten in uw huis, gerangschikt per kamer. U kunt ook door categorieën bladeren op het tabblad Start.

Ook komt naar het hoofdtabblad Home een weergave met meerdere camera’s die maximaal vier camera’s tegelijk kan weergeven, en je kunt vegen om meer cameraweergaven te zien. Live camerafeeds verschijnen ook in de categorie Beveiliging.

Naast kamers en categorieën hebben apparaattegels in de Home-app een opfrisbeurt gekregen, waarbij Apple zegt dat de nieuwe tegels “visueel herkenbaarder zijn door vorm en kleur”.

Ten slotte zal de nieuwe Home-app profiteren van de nieuwe widgets op het vergrendelscherm van iOS 16, zodat je een overzicht van je HomeKit-apparaten rechtstreeks vanaf het vergrendelscherm kunt zien.

iOS 16 vergrendelschermwidget voor Home-app

Appel

De iOS 16-update van Apple staat gepland voor dit najaar.

Ondertussen herhaalde Apple zijn steun voor Matter, de aankomende (maar twee keer uitgestelde) smart home-standaard die is ontworpen om verschillende smart home-platforms zoals Alexa, Google Home en HomeKit leuk met elkaar te laten spelen.

Apple zegt dat ondersteuning voor Matter, die naar verwachting dit najaar zal verschijnen, zal komen in een update naar iOS 16.

0 Shares:
You May Also Like