Apple Music-app komt naar Samsung smart-tv’s

apple music samsung smart tv

Apple Music heeft de laatste tijd zijn weg gevonden naar steeds meer niet-Apple-platforms, waaronder Windows-, Android- en zelfs Amazon Echo- en Sonos-luidsprekers. De Apple Music-app is nu baanbrekend op nieuw terrein: smart-tv’s, te beginnen met Samsung.

De Apple Music-app staat gepland om vandaag te debuteren en zal beschikbaar zijn op Samsung smart TV-modellen van 2018 tot heden en in meer dan 100 markten.

Als je een Samsung Smart TV-gebruiker bent, kun je de Apple Music-app vinden in de Samsung Smart TV App Store. Nadat u de app hebt geïnstalleerd, kunt u inloggen met uw Apple ID-inloggegevens of een nieuw Apple-account maken.

Apple Music-abonnementen beginnen bij $ 10 per maand voor individuen of $ 15 per maand voor gezinnen (inclusief maximaal zes gezinsleden). Apple biedt ook een gratis proefperiode van drie maanden aan voor eigenaren van Samsung smart-tv’s.

Apple Music beschikt over meer dan 60 miljoen nummers zonder advertenties, naast het Beats 1-radiostation en ‘At Home With Apple Music’-content, waaronder redactionele afspeellijsten, interviews met artiesten en FaceTime-groepschats.

Muziek-apps op smart-tv’s zijn natuurlijk niets nieuws; Spotify, Pandora, Amazon Music en iHeartRadio bieden ze allemaal aan voor verschillende smart-tv-platforms.

De komst van Apple Music op Samsung-tv’s (of op tv’s in het algemeen) is logisch gezien de manier waarop Apple een inhaalslag speelt op het gebied van streaming-muziek. Bij de laatste telling (in juni 2019, de laatste keer dat Apple cijfers vrijgaf), had Apple ongeveer 60 miljoen Apple Music-abonnees – een indrukwekkend aantal dat niettemin in het niet valt bij Spotify’s enorme 124 miljoen betaalde abonnees.

0 Shares:
You May Also Like