Apple introduceert Siri-only muziekabonnement voor $ 4,99 per maand

apple homepod mini apple music voice airpods 3rd gen 10182021 inline.jpg.large 2x

Apple heeft zojuist een nieuw, goedkoper Apple Music-abonnement onthuld waarmee gebruikers de volledige catalogus van 90 miljoen nummers kunnen streamen, maar je kunt alleen nummers streamen via Siri, en je zult het moeten doen zonder enkele belangrijke Apple Music-functies .

Met het nieuwe Apple Music Voice Plan, dat later dit najaar verschijnt voor slechts $ 4,99 per maand, kun je muziek streamen met onbeperkte skips via elk Siri-apparaat, inclusief AirPods, iPhones, HomePod mini’s, Macs en via CarPlay.

Apple heeft ook aangekondigd dat het “honderden” nieuwe, zorgvuldig geselecteerde afspeellijsten voor stemmingen en activiteiten heeft toegevoegd die “volledig zijn geoptimaliseerd voor spraak”. U kunt Siri bijvoorbeeld vragen “de afspeellijst voor het etentje af te spelen”, “iets chills te spelen” of “meer zoals dit te spelen” voor een “echt gepersonaliseerde” afspeellijst.

Naast de nieuwe voor spraak geoptimaliseerde afspeellijsten, kunnen Apple Music Voice Plan-gebruikers de standaardverzameling afspeellijsten van Apple Music (inclusief New Music Daily en Today’s Hits) en genrezenders afspelen.

Maar terwijl Apple Music Voice Plan-abonnees volledige toegang hebben tot de Apple Music-catalogus via Siri, hebben ze geen toegang tot muziek zonder verlies of hoge resolutie, die Apple in mei heeft toegevoegd voor individuele en gezinsgebruikers van Apple Music in mei zonder extra kosten.

Apple Music Voice Plan-gebruikers zullen ook genoegen moeten nemen met geen ruimtelijke audio, wat een driedimensionaal geluidsbeeld voor Dolby Atmos-tracks mogelijk maakt.

En het is misschien niet verwonderlijk dat Apple Music Voice Plan-gebruikers niet in staat zullen zijn om in-app songteksten mee te volgen of muziekvideo’s te bekijken voor een “alleen Siri”-muziekabonnement. Voor die functies moet je betalen voor het individuele Apple Music-abonnement van $ 9,99 per maand voor het gezinsabonnement van $ 14,99 per maand.

Toch krijgen Apple Music Voice Plan-abonnees een “aangepaste” muziek-app “ervaring” die suggesties weergeeft op basis van je muziekgeschiedenis, evenals een wachtrij met recent afgespeelde muziek via Siri.

0 Shares:
You May Also Like