Apple HomePod-speakers krijgen ondersteuning voor een tweede muziekservice van derden: Deezer

deezer homepod support

Het is bijna een jaar geleden dat Apple aankondigde dat zijn HomePod-slimme luidsprekers ondersteuning zouden krijgen voor muziekservices van derden, en tot nu toe omvatte die ondersteuning alleen Pandora. Vandaag voegt echter een andere muziekservice van derden zich bij het HomePod-feest: Deezer.

Deezer heeft vandaag aangekondigd dat het native streaming-ondersteuning zal uitrollen voor zowel de HomePod mini als de inmiddels stopgezette HomePod, op voorwaarde dat je een betalende abonnee bent. Je kunt Deezer ook instellen als de standaard muziekservice op je HomePod-speaker.

Zodra je je Deezer-account aan HomePod hebt gekoppeld, kun je Siri vragen om je favoriete nummers op de streamingdienst te zetten. Je kunt bijvoorbeeld vragen: “Hé Siri, speel ‘Level Up’ op Deezer” of “Hé Siri, speel Taylor Swift op Deezer”. Als je Deezer instelt als je standaard muziekservice, kun je het gedeelte “op Deezer” laten vallen als je met Siri aan het chatten bent.

Behalve dat je de naald laat vallen op albums, liedjes en artiesten, kun je Siri vragen om je “Flow” op te starten, een eindeloze, “gepersonaliseerde soundtrack” van muziek op basis van je Deezer-luistergeschiedenis. Je kunt Siri ook vragen om deuntjes in willekeurige volgorde af te spelen en te herhalen, of om bepaalde nummers leuk of niet leuk te vinden.

Naast de standaard MP3-tracks, zal Deezer’s CD-kwaliteit (16-bit/44.1KHz) “HiFi” muziekselectie worden ondersteund op HomePod en HomePod mini.

Deezer biedt meer dan 73 miljoen streaming muziektracks aan voor $ 10 per maand voor individuen, $ 5 per maand voor studenten of $ 15 per maand voor maximaal zes gezinsleden. Om deuntjes van cd-kwaliteit te streamen, moet je geld verdienen aan Deezer’s HiFi-niveau van $ 15 per maand. Deezer heeft ook een gratis, door advertenties ondersteunde laag, maar alleen betaalde Deezer-gebruikers kunnen hun accounts verbinden met HomePod-luidsprekers.

Om te beginnen met het native afspelen van Deezer-tracks op de HomePod of HomePod mini, moet je de Deezer-app starten, naar het scherm Instellingen gaan en vervolgens op Verbinden met HomePod tikken.

Zodra dat is gebeurd, kun je Deezer instellen als de standaard muziekservice op je HomePod-luidspreker door naar Instellingen in de Woning-app te gaan en op je pictogram te tikken; tik vervolgens op Standaardservice en kies Deezer.

Native ondersteuning voor muziekstreamingservices van derden is al lang een knelpunt voor HomePod-gebruikers. Tot afgelopen zomer speelde Siri alleen deuntjes van Apple Music op een HomePod, al kon je via AirPlay 2 altijd audio van elke muziekstreamingservice naar HomePod-speakers casten.

Apple kondigde afgelopen juni eindelijk aan dat het native ondersteuning voor muziekstreaming van derden voor de HomePod zou toevoegen, maar het duurde tot de herfst voordat een eenzame muziekservice – Pandora – zich aanmeldde.

Nu hebben gebruikers van HomePod-luidsprekers een tweede muziekservice om uit te kiezen, maar de grootste spelers op de markt voor muziekstreaming worden nog steeds buitengesloten, waaronder Spotify, Amazon Music, YouTube Music, Qobuz en Tidal.

0 Shares:
You May Also Like