Apple Airplay werkt niet – redenen en oplossingen om te repareren

Zoals elke technologie lijkt AirPlay op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar in werkelijkheid kan er van alles mis gaan. Slechte verbinding, softwarefouten, hardwareproblemen – laten we enkele waarschijnlijke redenen doornemen en uitzoeken – waarom werkt uw AirPlay niet?

Of u nu ruimte op uw apparaat wilt besparen of gewoon om gemakkelijker toegang te krijgen tot uw bestanden, er is maar één oplossing en dat is om cloudopslag als lokale schijf te koppelen. Via deze methode kunt u rechtstreeks vanaf uw computer genieten van al uw in de cloud opgeslagen bestanden.

​​WiFi-gerelateerde AirPlay-problemen

AirPlay vereist wifi om te werken, dus het moet eerst worden gecontroleerd. De meest elementaire wifi-test omvat het openen van uw browser en het bezoeken van een of meerdere webpagina’s. Ervan uitgaande dat dit werkt, kunnen verschillende wifi-problemen van invloed zijn op AirPlay:

Het protocol gebruikt bepaalde TCP-poorten – ze moeten open blijven. Deze poorten kunnen worden geopend en gesloten door de Firewall (Apple > Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Firewall). Controleer de officiële Apple-poortlijst om ze te vinden. Routers kunnen ook firewall-instellingen hebben en ze kunnen AirPlay blokkeren, zelfs als je Mac dat niet doet. Over het algemeen hebben routers veel instellingen en Apple biedt een lijst met aanbevelingen om ervoor te zorgen dat streamingfuncties kunnen werken. Wifi-interferentie kan afkomstig zijn van krachtige elektromagnetische stralingsbronnen, zoals magnetrons. Het kan de verbinding schokkerig maken of volledig uitschakelen. Het probleem zou echter niet moeten aanhouden nadat de oven is uitgeschakeld. Pakketverlies en vertraging kunnen ook om andere redenen optreden. Als AirPlay naar TV niet werkt en u geen eenvoudig antwoord kunt vinden, raad dan niet. macOS biedt kant-en-klaar een Wireless Diagnostics-app, die de bovengenoemde wifi-problemen en nog veel meer kan detecteren. Het controleert bijvoorbeeld of uw wifi-kaart goed werkt. Om erachter te komen waar u moet beginnen, start u de app en deze zal u alles vertellen wat u moet weten.

JustStream

Apple AirPlay werkt niet? Probeer JustStream

In de meeste gevallen dat AirPlay niet werkt, kunt u dit oplossen. Maar het is ook een goede gelegenheid om iets nieuws te proberen: een alternatieve oplossing die stabieler is, beter presteert en meer opties biedt. JustStream is goed te vergelijken met de standaard Mac AirPlay-functie.

Deze app klapt samen tot een handig pictogram op uw werkbalk, dat snel kan worden geopend wanneer dat nodig is. JustStream ondersteunt AirPlay2, DLNA, Chromecast, Roku en andere merken streamingdongles en Smart TV’s. Elk compatibel apparaat wordt automatisch weergegeven in de apparatenlijst, zodat u het snel kunt selecteren en video’s kunt bekijken of uw scherm kunt spiegelen. JustStream werkt op M1 zonder dat er een compatibiliteitslaag nodig is.

Met talloze opties kunt u de uitvoerstroom schakelen tussen HD en Full HD, of deze automatisch op het scherm aanpassen. De speler heeft een ingebouwde afspeellijst – je kunt er in één keer een hele map aan toevoegen. Voeg audio- of ondertitelbestanden toe aan je video’s en selecteer ze in plaats van de ingebouwde subs. Ondertitels kunnen worden geconfigureerd, hun grootte en kleur wijzigen of zelfs automatisch worden geladen.
Hoe gebruik je JustStream?

Stap 1: Klik op het menubalkpictogram. Het app-paneel wordt uitgevouwen.

Stap 2: Klik op “+” en voeg een of meerdere video’s toe.

Stap 3: Open het AirPlay-menu door op het pictogram onder aan het paneel te klikken.

Stap 4: Kies het benodigde apparaat.

Stap 5: Dubbelklik op een van uw bestanden om te beginnen met afspelen.

JustStream

AirPlay werkt niet op Samsung TV

Er zijn twee hoofdoorzaken voor het niet werken van AirPlay Samsung TV: hardware en firmware, waarbij de laatste veel waarschijnlijker is.

Firmware op Samsung-tv’s (en Smart-tv’s in het algemeen) kan nieuwere versies van AirPlay bevatten. Samsung Series 7 Smart TV’s gebruiken bijvoorbeeld AirPlay 2, zodat ze niet worden gedetecteerd door oudere versies van macOS. AirPlay 2 wordt ondersteund door High Sierra (10.13) of nieuwere versies.

De fout kan ook liggen bij beschadigde hardware of connectiviteit in het algemeen. En net als een Mac bevatten Samsung-tv’s een diagnosetool. Instellingen> Ondersteuning> Zelfdiagnose geeft u de nodige informatie, maar u kunt andere oplossingen proberen.

Controleer of de router zelf is aangesloten Probeer het netwerk op de tv opnieuw in te stellen (Thuis > Instellingen > Algemeen > Netwerk); Vanuit hetzelfde menu kunt u de IP-instellingen van de tv controleren. Zorg ervoor dat geen twee apparaten conflicterende IP’s hebben; Probeer een fabrieksreset.

JustStream

Roku AirPlay werkt niet

Net als andere AirPlay-apparaten kan een Roku verouderde firmware bevatten, wat incompatibel zou zijn met AirPlay 2. Er zijn twee mogelijke oorzaken: ofwel moet de Mac worden bijgewerkt, ofwel moet het Roku-apparaat worden bijgewerkt. Om deze reden moeten beide worden gecontroleerd en bijgewerkt naar de nieuwste versie.

AirPlay werkt niet op Roku TV? Er zijn enkele standaard stappen voor probleemoplossing die u anders kunnen helpen. Nadat zowel de Mac als de Roku opnieuw zijn opgestart, is het de moeite waard om te controleren of beide verbinding kunnen maken met hetzelfde wifi-netwerk. Controleer of je een gast-SSID gebruikt, probeer te schakelen tussen 2,4 GHz en 5 GHz wifi, de koppeling tussen de gadgets opnieuw in te stellen en ten slotte de uitvoerresolutie op Roku te wijzigen.

Roku-apparaten hebben geen diagnosetool, maar als de verbinding mislukt, geven ze een breed scala aan foutcodes weer. Noteer ze en google ze om erachter te komen wat ze allemaal betekenen. Meestal geven deze codes een zwak signaal aan, kan er geen verbinding worden gemaakt of moet het systeem worden gereset.

JustStream

AirPlay werkt niet op LG TV

LG TV’s hebben geen handige diagnosetool. U moet de standaardcontrole doen:

Controleer of u überhaupt verbinding kunt maken met de router. Controleer of het hetzelfde netwerk is. Test wifi door vanaf je tv verbinding te maken met internet. Gebruik een van de apps. Elimineer mogelijke conflicterende IP’s. Werk beide apparaten bij met de nieuwste firmware. Probeer een harde reset en vervolgens een fabrieksreset.

LG TV AirPlay werkt niet? Het is onwaarschijnlijk, maar u moet mogelijk de nieuwste software-updates downloaden van de LG-firmwarepagina. Zoek in dat geval uw model en ontvang zowel de update als de PDF-handleiding. Volg de meegeleverde instructies. Als al het andere faalt, neem dan contact op met de ondersteuning of bel/bezoek een reparateur

SpiegelMeister

AirPlay: hoe werkt het?

AirPlay is een mediastreamingprotocol dat is ontwikkeld en veel wordt gebruikt door Apple. Voor compatibiliteitsdoeleinden is het ook te vinden op ontvangers zoals Smart TV’s en wifi-streamingdongles.

Tijdens een AirPlay-stream worden de media gecodeerd in Apple Lossless (ALAC) en bovendien versleuteld. Pakketten worden via UDP naar de ontvanger gestuurd, wat betekent dat de stream niet wacht op mislukte/vertraagde fragmenten. Verder worden lag en stotteren voorkomen door buffering.

AirPlay kan als ingebouwde functie aanwezig zijn en kan ook via apps worden geïmplementeerd. Met zowel officiële oplossingen als oplossingen van derden kunnen gebruikers AirPlay-streams verzenden en ontvangen.

Conclusie

De procedure voor het oplossen van problemen voor AirPlay die niet werkt, is vergelijkbaar voor alle modellen en merken apparaten. Hoewel sommige meer of minder hulpmiddelen bieden om het probleem te diagnosticeren, controleert u over het algemeen eerst uw thuisnetwerk en vervolgens de tv. Dan kom je erachter of de verbinding werkt en of deze stabiel genoeg is.

Als AirPlay weigert mee te werken, is er altijd een andere manier: apps zoals JustStream gebruiken DLNA. Dit protocol is universeler, is beschikbaar op meer apparaten en heeft geen versieverschillen zoals AirPlay en AirPlay 2. Dat gezegd hebbende, met voldoende inspanning en doorzettingsvermogen, zul je zeker elk netwerkprobleem oplossen.

0 Shares:
You May Also Like