Apparaatstuurprogramma’s bijwerken, opnieuw installeren en terugdraaien in Windows 10

Incompatibele, verouderde of beschadigde apparaatstuurprogramma’s veroorzaken verschillende problemen op Windows-computers. zoals oorzaak Verschillende blauwe schermfouten bij opstarten, Windows vast op zwart scherm Bij opstarten, Audio Geluid werkt niet, Geen internetverbinding en meer en meer. Vooral na een upgrade naar de nieuwste Windows 10 versie 20H2 melden de meeste gebruikers dat de laptop / computer niet goed werkt, apparaten niet werken, verschillende BSOD-fouten optreden, netwerk- en internetverbinding of audiogeluid niet werkt enz. Deze problemen veroorzaken ofwel de geïnstalleerde grafische driver, audio of Netwerkadapterstuurprogramma’s zijn niet compatibel met de huidige Windows-versie of het stuurprogramma is beschadigd en werkt niet goed. En je moet spelen met apparaatstuurprogramma zoals uitschakelen, terugdraaien, verwijderen of Apparaatstuurprogramma’s bijwerken in Windows 10 Om met dit soort problemen om te gaan. Dat is de reden waarom we tijdens het oplossen van problemen meestal aanbevelen om apparaatstuurprogramma’s bij te werken / terug te draaien.

Op een Windows-computer kunt u met Apparaatbeheer alle lijst met geïnstalleerde hardware-apparaatstuurprogramma’s met zijn eigenschappen bekijken. En u in staat stellen om de hardware-instellingen te tweaken, apparaatstuurprogramma’s voor elk apparaat te identificeren, instellingen, eigenschappen te bekijken en te wijzigen en de stuurprogramma’s te installeren, verwijderen, bijwerken, terugdraaien, inschakelen en uitschakelen.

Apparaatstuurprogramma’s bijwerken in Windows 10

Ik hoop dat je het belang van apparaatstuurprogramma’s op een Windows-computer/laptop begrijpt. Laten we nu eens kijken wat er anders is aan Roll Back Driver, Device Driver opnieuw installeren, Device Driver uitschakelen, verwijderen en bijwerken. En hoe u deze actie kunt uitvoeren om verschillende opstartproblemen van Windows op te lossen, stuurprogramma-gerelateerde problemen op te lossen, zoals audiogeluid dat niet werkt, geen netwerkverbinding enz.

Opmerking: Bellow-stappen zijn van toepassing op het bijwerken, terugdraaien, opnieuw installeren, verwijderen of uitschakelen van alle Windows 10, 8.1 en 7-edities.

Windows Apparaatbeheer Sta het uitvoeren van al deze acties toe, zoals stuurprogramma terugdraaien, stuurprogramma opnieuw installeren, stuurprogramma bijwerken, enz.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok Dit zal Apparaatbeheer openen en alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergeven

Zoek nu het stuurprogramma en klik er met de rechtermuisknop op. U ziet opties om:

Stuurprogrammasoftware bijwerkenApparaat uitschakelen Apparaatstuurprogramma verwijderen.Scannen op hardwarewijzigingenEigenschappen

Stuurprogramma’s bijwerken in Windows 10

Het eerste ding Update de apparaatstuurprogramma’s. Om het apparaatstuurprogramma bij te werken, klikt u met de rechtermuisknop op het problematische stuurprogramma (bijvoorbeeld: beeldschermstuurprogramma) en selecteert u Stuurprogramma bijwerken. De wizard wordt geopend en biedt u twee opties:

Automatisch online zoekenBladeren naar de driversoftware op uw computer

Selecteer en klik op de gewenste optie om verder te gaan. Als u Online zoeken selecteert, zal Windows automatisch controleren op de nieuwste beschikbare stuurprogrammasoftware, als deze wordt gevonden, zal deze deze voor u downloaden en installeren. Start daarna Windows opnieuw om de wijzigingen van kracht te laten worden. Of u kunt op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken.

(Dat is de reden dat u eerst de website van de apparaatfabrikant bezoekt (bijvoorbeeld grafische stuurprogramma’s zoals AMD, Intel, Nvidia) en de nieuwste beschikbare driver downloadt.) Selecteer de driver die u eerder hebt gedownload van de website van de fabrikant en volg de instructies op het scherm.

U kunt ook het vooraf gebouwde stuurprogramma installeren door op laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer te klikken.

Selecteer vervolgens het stuurprogramma of u kunt een schijfoptie selecteren en stel het stuurprogrammapad in dat u hebt gedownload van de website van de fabrikant. Volg de instructies op het scherm om hetzelfde te installeren. Daarna start u Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Stuurprogramma opnieuw installeren

Volg de onderstaande stappen om het apparaatstuurprogramma opnieuw te installeren op Windows 10, 8.1 en 7.

Open Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op het problematische stuurprogramma en selecteer Apparaat verwijderen. Start nu Windows opnieuw om het stuurprogramma volledig van uw apparaat te verwijderen. Bij de volgende start installeert Windows automatisch de stuurprogrammasoftware. Of u kunt de website van de fabrikant van het apparaat bezoeken om de nieuwste beschikbare stuurprogrammaversie. Open daarna Apparaatbeheer en controleer of het onlangs verwijderde stuurprogramma automatisch is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, klikt u op Actie en selecteert u Scannen op hardwarewijzigingen zoals hieronder weergegeven.

Hiermee wordt het apparaat gescand en geïnstalleerd. Als de installatie van het stuurprogramma is mislukt met het gele driehoekje, klik er dan met de rechtermuisknop op selecteer stuurprogramma bijwerken Selecteer op mijn computer naar stuurprogramma’s bladeren Selecteer het stuurprogrammapad dat u downloadt van de website van de fabrikant en volg de instructies op het scherm om hetzelfde te installeren .Daarna Start Windows opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Terugdraaien, uitschakelen, stuurprogramma’s inschakelen

Laten we nu eens kijken naar de optie Roll Back Driver. Deze optie is alleen beschikbaar of van toepassing als u onlangs de stuurprogrammasoftware hebt geüpgraded. Als het probleem na een Windows-upgrade of een recente update van het stuurprogramma is begonnen, kunt u de optie Roll Back uitvoeren om het huidige stuurprogramma terug te zetten naar de vorige versie. Stuurprogramma-update Windows 10 terugdraaien

Open ApparaatbeheerKlik met de rechtermuisknop op problematische eigenschappen voor het selecteren van stuurprogramma’s. Een nieuw pop-upvenster wordt hier geopend en ga naar het tabblad Stuurprogramma.

Hier ziet u meer opties:

Stuurprogramma’s bijwerken: Hiermee wordt de wizard Hardware-update gestart.Stuurprogramma terugdraaien: Hiermee wordt het meest recent bijgewerkte stuurprogramma verwijderd en wordt uw configuratie teruggezet naar de eerdere versie. Mogelijk moet u een stuurprogramma terugdraaien als u merkt dat uw apparaat niet meer werkt na het bijwerken van het stuurprogramma.Stuurprogramma uitschakelen (of inschakelen): Hiermee wordt het stuurprogramma uitgeschakeld totdat u het weer inschakelt.Stuurprogramma verwijderen: Hiermee worden de stuurprogrammabestanden en registerinstellingen voor de geselecteerde hardware volledig verwijderd.

Rollback driver update windows 10

Klik nu op de optie RollBack Driver, selecteer de juiste reden waarom u de driver terugdraait en volg de instructies op het scherm om de huidige driverversie terug te draaien naar de vorige. naar behoren werken.

Stuurprogramma’s verwijderen

Als u het stuurprogramma wilt verwijderen, klikt u op Installatie ongedaan maken. Bijvoorbeeld

Open Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op het problematische stuurprogramma, bijvoorbeeld grafische stuurprogramma en selecteer Installatie ongedaan maken. Wanneer de bevestigingspop-up een vinkje opent bij Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat en klik op verwijderen. Start daarna Windows opnieuw om het problematische stuurprogramma volledig te verwijderen.

Ik hoop dat dit bericht helpt om gemakkelijk uit te schakelen, terug te draaien, te verwijderen, opnieuw te installeren of Apparaatstuurprogramma’s bijwerken in Windows 10. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like