App-problemen bederven deze monitor voor de binnenluchtkwaliteit

iclever iaq monitor

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Bewaakt de binnentemperatuur, vochtigheid en fijnstofGemakkelijk te begrijpen meetwaarden en luchtkwaliteit in één oogopslag Draagbaar, met een batterijduur van 4 uur

nadelen

App worstelt om gegevens met de monitor te synchroniseren Houdt geen algemene verontreinigende stoffen binnenshuis bij. zoals kooldioxide en vluchtige organische chemicaliën Moeilijk om zowel het display als de kleurgecodeerde statusring tegelijkertijd te zien

Ons oordeel

De draagbare binnenluchtkwaliteitsmonitor van IClever maakt het gemakkelijk om verontreinigende stoffen te volgen, maar het is niet echt een gepolijste ervaring, en de app-synchronisatieproblemen hebben aandacht nodig voordat we het een sterke aanbeveling kunnen geven.

Hoewel het geen begrip is, is iClever een belangrijke producent van huishoudelijke apparaten, variërend van slimme stekkers tot keukenapparatuur tot beveiligingssensoren. De nieuwste is een monitor voor de binnenluchtkwaliteit (IAQ) die natuurlijk kan communiceren met veel van zijn andere producten of alleen kan worden gebruikt.

De monitor is een boxy kleine eenheid van ongeveer 2,5 bij 3 x 3 inch (HWD). Het is een klein apparaat – als ik het in mijn handpalm houd, zou ik zweren dat het hol was – dus hoewel het bedoeld is om draagbaar te zijn, vereist het waarschijnlijk een zorgvuldige behandeling bij het rondslepen.

De monitor is ontworpen om u in één oogopslag inzicht te geven in uw luchtkwaliteit en geeft informatie op twee manieren weer: een LCD-scherm biedt numerieke schaalmetingen voor temperatuur, vochtigheid en fijnstof, evenals indicatoren voor de wifi-signaalsterkte van de monitor en lithiumbatterijniveau. Bovendien gloeit een lichtring rond de onderkant van het apparaat verschillende kleuren om de huidige staat van de luchtkwaliteit te identificeren: groen voor goed, geel voor zo-zo en rood voor ongezond.

71avhpkmoml.  sl1500

Mijn apparaat kwam gedeeltelijk opgeladen uit de doos, dus ik hoefde alleen maar op de aan / uit-knop onder het LCD-scherm te drukken om het te activeren. Zoals bij elke IAQ-monitor, duurt het enkele uren voordat het nauwkeurige metingen krijgt, wat prima was, want dat gaf me de tijd om de batterij volledig op te laden. Een klacht die ik had was dat, hoewel iClever een USB-oplaadkabel levert, deze geen AC-stroomadapter bevat, dus ik moest er zelf een maken.

De monitor is ontworpen om vrij op elk vlak oppervlak te staan, maar het plaatsen ervan veroorzaakte nog een kleine klacht. Omdat het LCD-scherm en de lichtring zich aan weerszijden bevinden, is het bijna onmogelijk om beide tegelijk te zien. Als je hem met het LCD-scherm naar voren plaatst, zoals je een klok op een nachtkastje zou doen, dan zit de lichtring aan de achterkant van je af gericht. In die positie is de lichtring praktisch onzichtbaar als je vanaf de andere kant van de kamer naar de monitor kijkt. Het zorgt er ook voor dat de oplaadkabel gevaarlijk recht omhoog steekt vanaf de bovenkant als je de monitor aangesloten laat, zoals ik meestal deed.

Als u daarentegen de monitor plaatst met de lichtring naar beneden – de optimale positie om de kleurgecodeerde aflezingen te zien – dan is het LCD-scherm aan de bovenkant naar boven gericht, waardoor u eroverheen moet lopen en erop neerkijkt om te zien de numerieke waarden. Aangezien ik het apparaat in mijn woonkamer gebruikte, waar ik het vanuit de andere kant van de kamer zou bekijken, was dit de minder dan ideale opstelling waarmee ik ging.

iclever-app

Wat iClever’s IAQ uniek maakt, is dat het drie verschillende maten fijnstof meet, de deeltjes en druppels die in onze lucht circuleren als gevolg van koken of roken of buitenvervuiling die door open deuren of ramen naar binnen komt. Hiervan wordt PM 2.5 – het enige formaat dat de meeste IAQ-monitoren volgen – prominent weergegeven op het LCD-scherm in een lettergrootte die op enige afstand te zien is. PM 10 en PM 1.0 worden veel kleiner weergegeven aan de zijkant van het LCD-scherm, samen met de huidige binnentemperatuur en vochtigheid.

Tijdens mijn gebruik klopten de temperatuur en vochtigheid van de monitor constant met de binnenthermometer en hygrometer die ik heb ingesteld. Het beoordelen van de nauwkeurigheid van fijnstofmetingen was moeilijker, maar ze bleven over het algemeen laag als ik de ramen beneden open had en gingen omhoog als ik aan het koken was of als het huis werd afgesloten, zoals je zou verwachten. De lichtringmetingen kwamen ondertussen altijd overeen met de schommelingen tussen “goede” tot “matige” luchtkwaliteit.

U kunt ook op afstand toegang krijgen tot de meetwaarden van de monitor met iClever’s Smart Life mobiele app. Het aansluiten op het apparaat is eenvoudig; de app leidt u door een eenvoudig koppelings- en wifi-verbindingsproces. Aangezien de app is ontworpen om het hele ecosysteem van iClever-producten te beheren, moet u de IAQ-monitor op het startscherm selecteren wanneer u deze start.

De app geeft dezelfde metingen weer als de monitor, afgezet tegen een achtergrondkleur die overeenkomt met het huidige goed-matig-ongezonde luchtkwaliteitsniveau. Het geeft ook de huidige buitentemperatuur en PM2.5-niveaus weer.

Mijn ervaring met de app was op zijn best gemengd. De metingen binnenshuis die ik kreeg, waren het nooit helemaal eens met wat de monitor me vertelde, meestal met een afwijking van een paar graden of micrometers. Wat nog verontrustender was, was dat het vaak deeltjesmetingen van nul weergaf, zelfs als de monitor positieve niveaus liet zien. De buitenmetingen, die niet afkomstig zijn uit de app, vertoonden ook routinematig nul niveaus die zeer verdacht waren. En hoewel de buitenmetingen als “goed” werden bestempeld, werden ze weergegeven tegen de oranje kleur die duidt op “matige” luchtkwaliteit.

iclever-app 2

Wanneer dit gebeurde, zou ik de functie Apparaatnetwerk controleren in de app-instellingen gebruiken. Steevast kreeg ik het resultaat Slechte netwerkconditie, ook al had ik alle door de app voorgestelde netwerkoptimalisatietips tot in de puntjes gevolgd. Om de zaken nog meer in de war te brengen, kreeg ik hetzelfde bericht Slechte netwerkconditie toen de app goed leek te werken.

Naast de huidige luchtkwaliteitsmetingen, heeft de app ook een historisch record van PM2.5-metingen die u per dag, maand of jaar kunt bekijken, hoewel het, gezien hoe onbetrouwbaar de app-metingen in het algemeen zijn, in mijn tests in feite nutteloos was.

Hoewel de luchtkwaliteitsmonitor goed werkte, werd mijn ervaring ermee ondermijnd door de slecht presterende bijbehorende app. Dat is een gemakkelijk genoeg probleem voor iClever om aan te pakken; maar totdat dit het geval is, kunt u beter worden bediend door enkele van de andere IAQ-monitoren in onze gids te bekijken. Als u een apparaat met een display wilt, overweeg dan de Kaiterra Laser Egg+ Chemical, die een vergelijkbare functieset biedt als de iClever-monitor, maar ook de niveaus van vluchtige organische chemicaliën in uw lucht volgt.

0 Shares:
You May Also Like