APC richt zich op gamers met zijn Back-UPS Pro Gaming UPS

schneider 12580b shot 36a 0498

Of je nu gamet op een Xbox, een Playstation of een pc, niets is irritanter dan uit een game worden geslagen door een stroomstoring. In het beste geval wordt u bestraft voor het stoppen van een multiplayer-game. In het slechtste geval zie je rook uit je uitrusting opstijgen omdat deze is gebakken door een stroomstoot toen de elektriciteit terug brulde.

APC, een divisie van Schneider Electric en een van de grotere namen in ononderbroken voedingen, heeft een gloednieuwe unit aangekondigd die volledig op gamers is gericht. Niet bekend met het concept van een UPS? U kunt hier een diepe duik nemen in onze productgids, maar op een hoogte van 5000 voet is het in wezen een zeer grote batterij die back-upstroom levert in het geval van een stroomstoring. Het idee is om je apparatuur, inclusief je breedbandgateway en router, voldoende tijd te geven om netjes af te sluiten en een paar minuten de tijd te geven om je spel op te slaan of je teamgenoten te informeren waarom je moet vertrekken.

schneider 12580b schot 16 0891

Een UPS kan ook fungeren als een hoogwaardige overspanningsbeveiliging, die de elektriciteit die in uw apparatuur stroomt, conditioneert en eventuele pieken of verzakkingen die deze kunnen beschadigen, gladstrijkt. APC’s Back-Up ProGaming UPS klinkt bijzonder veelbelovend op dit gebied, omdat het een line-interactief model is dat een zuivere sinusgolf produceert wanneer het op batterijstroom werkt (APC noemt het simpelweg “Sinewave-technologie”, en ze hebben een animatie die uitlegt hoe het werkt. werkt hier).

Kleinere UPS’en produceren een trapsgewijze sinusgolf waarin de stroom abrupt op en neer gaat. Na verloop van tijd kan een trapsgewijze sinusgolf elektronica beschadigen die gebruikmaakt van actieve vermogenscorrectie (PFC), wat de meeste pc’s en gameconsoles doen.

De APC Back-Up ProGaming UPS is uitgerust met zes uitgangen die zowel overspanningsbeveiliging als batterij-back-upvoeding bieden, en nog eens vier die alleen overspanningsbeveiliging bieden. Het kan een belasting tot 900 watt aan, met drie minuten back-upstroom voor een volledige belasting en 12 minuten voor een halve belasting.

Een monochromatisch LCD-scherm informeert u over de status van de UPS-batterij (grafisch en in minuten van de resterende stroom), de operationele status van de UPS (op netstroom of batterij) en de elektrische belasting die deze draagt. Aan de voorzijde gemonteerde 5V/3.0a USB Type A- en USB-C-poorten zijn bedoeld voor het opladen van uw gamingheadset of mobiele apparaten. En het zou geen gamerproduct zijn als het niet een dozijn RGB-LED’s had die je kunt aanpassen aan je gaming-installatie.

De APC Back-Up ProGaming UPS zal beschikbaar zijn in twee kleuren – Arctic (model BGM1500) en Midnight (model BGM1500B) – wanneer deze in oktober wordt verzonden. APC geeft drie jaar garantie op de UPS tegen fabrieksfouten en op de batterij 15 maanden. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

0 Shares:
You May Also Like