Antivirus versus VPN, heb je echt beide beschermingsservices nodig?

Tegenwoordig lijdt het geen twijfel dat het web een zeer gevaarlijke plaats is als je niet extra voorzichtig bent. Er zijn tal van verschillende bedreigingen op de loer in elke hoek van het web, van virussen tot hackers. Deze webbedreigingen vormen tegenwoordig een gevaar voor iedereen, van kleine bedrijven tot multinationale bedrijven. Elke persoon of bedrijfsorganisatie die tegenwoordig op het virtuele land werkt, heeft een beveiligingsschild nodig in de vorm van antivirusprogramma’s of VPN-servers. Deze twee diensten zijn de meest vertrouwde en beveiligde manier om uw online aanwezigheid te beschermen. Het is echter moeilijk om te beslissen welke beter is tussen antivirus en VPN.

Dus als u voor hetzelfde dilemma staat of u antivirussoftware wilt gebruiken om uw gegevens te beschermen tegen aanvallen van hackers of een virtueel particulier netwerk wilt gebruiken om uw online identiteit te beschermen, dan hebben wij een oplossing voor u. Welnu, ze zijn allebei zeer nuttig en hebben een verscheidenheid aan functies, maar om de beste te vinden, moet je hun beveiligingsfuncties afzonderlijk lezen.

Antivirus software

Telkens wanneer u een nieuwe webpagina, e-mail of iets anders op uw apparaat opent, introduceert u nieuwe code in uw systeem. Die code kan geïnfecteerd zijn met malware en kan langzaam je hele systeem beschadigen. Als u hier echter het antivirusprogramma op uw computer gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over infectie, aangezien de antivirus uw muren zal beschermen.

Antivirussoftware blijft uw systeem voortdurend scannen en waarschuwt u onmiddellijk wanneer u een gevaarlijk programma op uw computer opent. Het zal een programma uitvoeren om te weten welk type malware toegang heeft gekregen tot uw computer. Het gaat al uw activiteiten nauwkeurig onderzoeken, zodat er niets misgaat met uw apparaat. Wanneer een antivirusprogramma een verdachte code heeft gevonden, zal het deze automatisch isoleren en verwijderen.

Tegenwoordig worden virussen en malwareprogramma’s geavanceerder en getraind om de beveiliging van antivirusprogramma’s te overtreffen. Daarom moet u uiterst functionele en beveiligde antivirusprogramma’s gebruiken die tegen alle soorten virussen kunnen vechten.

Lees ook: Beste gratis antivirus voor Windows 10

Virtueel prive netwerk

Als antivirussoftware je beschermt tegen de aanvallen van het virus, zal een VPN je informatie beschermen tegen hackers. Met een goede VPN-server kunt u in volledige anonimiteit op internet surfen door uw apparaat te verbinden met een beveiligd privénetwerk en uw IP-adresidentiteit te beschermen. Dit betekent dat u websites die voor u beperkt of geoblocked zijn, eerder kunt bezoeken. U kunt met een gerust hart browsen dat niemand over u waakt.

Een proces genaamd Tunneling wordt gebruikt door een VPN dat uw gegevens inkapselt en versleutelt. Het inkapselingsproces verbergt uw gegevens en encryptie maakt het leesbaar. De kwaliteit van de VPN is gelijk aan uw online veiligheid. De VPN-server kan u echter beveiliging bieden totdat deze is verbonden met uw netwerk, als de verbinding met de server wordt verbroken, dan kan malware uw systeem gemakkelijk infecteren.

Beste VPN-kortingscouponcodes 2021, wees er snel bij Grijp de beste deal!

Antivirus of VPN Welke is beter?

Als je wilt weten wat deze twee beveiligingssystemen zijn – Antivirus versus VPN, wat het beste voor je is, dan is daar geen duidelijke verklaring voor. Dit komt omdat sommige beveiligingsfronten beter worden afgehandeld door antivirusprogramma’s in vergelijking met VPN’s of omgekeerd. De beslissing hangt dus uiteindelijk af van de beveiligingsfuncties die door beide worden aangeboden. De volgende voorbeelden zullen alles voor u duidelijk maken.

Beveiligingsvoorbeelden van antivirusprogramma’s

    Als u uw computersysteem wilt beschermen tegen invasie door virussen, adware en elk ander type malware, dan biedt antivirussoftware de beste oplossing. Als uw systeem al is geïnfecteerd met virussen, heeft u de hulp van een goed antivirusprogramma nodig om maak uw systeem grondig schoon. Het gevaar van phishing-e-mails kan worden beheerst door antivirusprogramma’s door dergelijke soorten e-mails te identificeren.

Beveiligingsvoorbeelden van VPN’s

    Als u het record van uw internetsessiegegevens permanent wilt verwijderen, kan alleen VPN u daarbij helpen. Om de beperkte of verboden inhoud van sommige buitenlandse websites te bekijken, hoeft u alleen virtuele privénetwerken te gebruiken. Wanneer u uw websurfen anonimiteit, dan hebt u alleen het schild van de VPN-server nodig.VPN helpt uw ​​online tracking te voorkomen, zodat niemand toegang heeft tot uw online activiteiten en gegevens zonder uw toestemming.
Antivirus versus VPN
Antivirus beschermt uw pc tegen virussen en andere aanvallen, zoals trojans, worms, ransomware enz. VPN’s anonimiseren en beschermen uw internetverkeer tot het punt waarop u de tunnel verlaat die door u en de VPN-server is gemaakt.
Anti-virusprogramma’s zijn voornamelijk gericht op het beschermen van een apparaat tegen malware. Een VPN houdt zich meer bezig met privacy en vertrouwelijkheid.
antivirus zou u beschermen tegen malware die mogelijk al in uw apparaat is geïnjecteerd. VPN zou uw gegevensstroom online versleutelen
Antivirus beschermt uw systeem alleen tegen virussen VPN kan uw IP-adres wijzigen om de websites te blokkeren en te beveiligen tegen hackers.
antivirus beschermt u tegen malware die is geproduceerd door andere mensen van wie de computers mogelijk hiermee zijn geïnfecteerd. VPN beveiligt uw netwerkverkeer door het te versleutelen tegen afluisteren

Laatste beslissing

Dit is volledig duidelijk uit de bovengenoemde voorbeelden dat u niet kunt kiezen tussen antivirussoftware en een VPN-server, omdat ze beide vandaag de dag van vitaal belang zijn voor u. De combinatie van een eersteklas antivirusprogramma en een VPN van hoge kwaliteit komt echter het dichtst in de buurt van 100% bescherming tegen elke online bedreiging.

Beste antivirus met VPN

Er zijn meerdere verschillende tools op de markt die u zowel de hoogwaardige VPN als antivirusbeveiliging kunnen bieden, zoals NordVPN, ExpressVPN, CyberGhostVPN, enz.

Sommige antivirusprogramma’s bevatten ook een VPN om het best beschikbare pakket te vinden. Zoals

Norton heeft zijn eersteklas antivirusprogramma gekoppeld aan een veilige VPN en tracker blocker genaamd “Norton Secure VPN” om al uw apparaten te beschermen.

Met zijn Prime-pakket combineert Avira Phantom VPN Pro met zowel zijn sterke antivirus, het Speedup Pro-programma genaamd, als Password Manager Pro.

Top cyberbeveiligingsbedrijf Avast heeft zijn high-end antivirusproduct verpakt met zijn SecureLine VPN op militair niveau.

Vertrouwde cyberbeveiligingsservice AVG biedt nu een premium VPN met zijn beste antivirusprogramma’s. Door AVG Secure VPN te bundelen met het Internet Security-pakket, zult u genieten volledige online beveiliging.

0 Shares:
You May Also Like