Antimalware-service uitvoerbaar Hoog schijfgebruik windows 10 [Solved]

Soms ziet u “Antimalware Service Executable” in Taakbeheer dat een hoog CPU-gebruik veroorzaakt of de computer vertraagt. U bent niet de enige, meerdere gebruikers klagen tijdens het starten van Windows of het openen van een programma, Antimalware Service Executable schiet tot 100% schijfgebruik en de computer wordt gedurende lange tijd onbruikbaar. Dus Wat is uitvoerbare antimalware-service? of (msmpeng.exe), is het een virus? hoe u het uitvoerbare bestand van de antimalware-service in Windows 10 kunt uitschakelen. Hier is het antwoord dat u zoekt en oplossingen om problemen met schijfgebruik in Windows 10 op te lossen.

Wat is het uitvoerbare bestand van de antimalwareservice?

Antimalware Service Executable, ook wel bekend als MsMpEng.exe proces maakt deel uit van Windows-beveiliging, formeel bekend als Windows Defender, een standaard antivirusprogramma van Microsoft in Windows 10. En het doel van het proces is om realtime te scannen, bestanden te scannen zodra ze naar uw computer worden gekopieerd en de gebruiker wanneer het een verdacht bestand detecteert. Dit proces is meestal ongeveer 14.100 bytes groot en neemt een minimale hoeveelheid ruimte op uw harde schijf in beslag. Msmpeng.exe is ook een digitaal ondertekend bestand, wat betekent dat het is geverifieerd en getest om correct te werken in Microsoft Windows.

Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat de Antimalware-service uitvoerbaar is Hoog CPU- of schijfgebruik op Windows 10. Hier in dit bericht hebben we enkele best werkende suggesties die waarschijnlijk helpen het probleem op te lossen.

Waarom is het uitvoerbare bestand van de Antimalware-service hoog?

De meest voorkomende reden waarom het Antimalware Service Executable High disk Usage is, is de: echte tijd functie die constant bestanden, verbindingen en andere gerelateerde applicaties in realtime scant, en dat is wat het zou moeten doen (Protect In Real Time). Telkens wanneer we nieuwe bestanden of software downloaden, blijft het alles scannen om te controleren of het kwaadaardig is of niet. Het onderneemt snel actie en dat leidt ons naar het probleem van te veel systeemgebruik. Wat je ook doet, het begint met het in realtime scannen van bestanden, verbindingen en andere gerelateerde applicaties die je irriteren door je CPU-opslag te verbruiken.

Moet ik het uitvoerbare bestand van de antimalware-service uitschakelen?

We raden niet aan dat alle uitvoerbare bestanden van de antimalwareservice achtergrondscans uitvoeren om te controleren op gevaarlijke software, virussen of wormen. Als u worstelt met een uitvoerbaar probleem met een hoge CPU of schijfgebruik van de antimalwareservice, kunt u realtime bescherming uitschakelen. En hoogstwaarschijnlijk zal dit het probleem voor u oplossen.

Realtime bescherming uitschakelen

Ja, de meest mogelijke oplossing om het probleem met het uitvoerbare bestand van de Antimalware-service Hoog CPU- of schijfgebruik op te lossen, is het uitschakelen van de realtime bescherming. om dit te doen

Druk op de Windows-toets + S-type Windows-beveiliging, selecteer het eerste resultaat, klik op Virus- en bedreigingsbeveiliging en vervolgens op Instellingen beheren. Schakel ten slotte de instelling “Real-time bescherming” in op Uit.

Wijzig de planningsopties van Windows Defender

Het wijzigen van het schema van de Windows Defender is een andere effectieve manier omdat de fout voornamelijk wordt veroorzaakt door de realtime beveiligingsfunctie. Volg de onderstaande details en los het probleem met de ‘antimalwareservice uitvoerbaar hoog schijfgebruik’ op.

Druk op de Windows-toets + R-type takenschd.msc en druk op Enter. Dubbelklik op Bibliotheek Taakplanner > Microsoft > Windows. Dubbelklik op Windows Defender in Windows. Dubbelklik vervolgens op Windows Defender Scheduled Scan. Schakel Uitvoeren met de hoogste privileges uit. Schakel alle items in het gedeelte Voorwaarden uit. Klik vervolgens op OK.

Uitvoerbaar bestand van antimalwareservice toevoegen aan uitsluitingslijst

    Druk tegelijkertijd op de Windows-logotoets + I om het venster Instellingen te openen. Klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging. Klik op instellingen beheren, scrol omlaag en klik onder Uitsluiting op Uitsluitingen toevoegen of verwijderen. Klik op Een .exe uitsluiten, . com of .scr processType MsMpEng.exe en klik vervolgens op OK.

Schakel Windows Defender uit met Regedit

De antimalwareservice van Defender betekent voornamelijk dat de realtime bescherming van Windows Defender is ingeschakeld en als beide oplossingen van hierboven u niet kunnen helpen, is het heel goed mogelijk dat uw Windows Defender beschadigd is geraakt door overwerkt te zijn vanwege het continu scannen van bestanden. als hierdoor uw systeem 100% gebruik veroorzaakt, kunt u Windows Defender uitschakelen om dit probleem op te lossen.

Windows Defender uitschakelen vanuit het register

Druk op Windows + R, typ regedit en ok om de Windows-registereditor te openen. Back-up registerdatabase navigeert vervolgens het volgende pad. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows DefenderKlik nu met de rechtermuisknop op de lege ruimte en selecteer nieuw en klik vervolgens op “maak de DWORD-sleutel” en noem deze naar “Antispyware uitschakelen”. Dubbelklik daarna op uw nieuwe sleutel en stel de waarde in op 1 en dat zal uw Windows Defender permanent uitschakelen: start Windows opnieuw en controleer of er geen hoog schijfgebruik meer is door het uitvoerbare proces van de Antimalware-service.

Voer een volledige systeemscan uit

Er zijn kansen dat een virus- of malware-infectie het probleem kan veroorzaken. Voer een volledige systeemscan uit met Windows-beveiliging of de laatste bijgewerkte antivirus-/antimalwaretoepassing.

Antivirus van derden uitschakelen

Als u meer dan één antivirus- of beveiligingssoftware op uw pc hebt geïnstalleerd die ook problemen met het gebruik van hoge schijf of CPU kan veroorzaken in Windows 10. We weten al dat het hebben van meer dan één antivirusprogramma in het geheugen extra bronnen gebruikt en kan leiden tot programmaconflicten, valse viruswaarschuwingen en verminderde bescherming. (bron) Schakel beide tijdelijk uit of verwijder ze en controleer de status van uw probleem.

Controleer corruptie van systeembestanden

Soms veroorzaken beschadigde systeembestanden dit hoge gebruik van systeembronnen, zoals een hoog schijfgebruik van de antimalwareservice, een hoog CPU-gebruik van msmpeng.exe, enz. We raden aan om het hulpprogramma Systeembestanden te gebruiken dat scant op beschadigde systeembestanden. En als er een wordt gevonden, zal het SFC-hulpprogramma ze zelf herstellen vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache.

Het uitvoeren van een schone start kan u ook helpen erachter te komen of een toepassing of programma het uitvoerbare hoge CPU-gebruiksprobleem van de antimalwareservice veroorzaakt.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Antimalware-service uitvoerbaar hoog schijfgebruik windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like