Antenne TV en Sling TV worden samengevoegd, met wisselende resultaten

airtvhero

Voor snoersnijders is er niets op de markt zoals AirTV. Hoewel het niet de enige netwerk-tv-tuner en over-the-air DVR-combo is die je kunt kopen, is het de enige die aansluit op Sling TV, zodat je lokale uitzendingen en streaming kabelkanalen kunt bekijken via een enkele app.

AirTV heeft nu een nieuwe versie van de tuner die kleiner en aantrekkelijker is, met Wi-Fi 5 voor streaming via een 2,4- of 5GHz-netwerk. Maar hoewel het idee om over-the-air en Sling TV te combineren net zo goed is als altijd, corrigeert de AirTV 2-tuner van $ 100 bijna geen van de fouten van de originele versie. Er zijn nog steeds enkele grote beperkingen op de audio- en videokwaliteit van toepassing, en de Sling-app kan nog steeds meer manieren gebruiken om over-the-air-kanalen te integreren.

Als je voor de lange termijn toegewijd bent aan Sling TV, kun je misschien voorbij die tekortkomingen kijken om al je tv-kanalen op één plek te hebben. Maar degenen die het meeste uit gratis over-the-air-tv willen halen, moeten in plaats daarvan naar andere DVR-oplossingen kijken, zoals Tablo, Channels DVR of Plex.

Hoe AirTV 2 werkt

Houd er rekening mee dat de AirTV 2 zelf geen streaming videospeler is en niet rechtstreeks op uw televisie kan worden aangesloten. In plaats daarvan sluit het aan op elke over-the-air antenne en streamt live tv naar andere apparaten, waaronder telefoons, tablets, de meeste streaming-spelers en sommige smart-tv’s. Op die manier kun je overal waar je de beste ontvangst hebt een enkele antenne plaatsen en op elke tv in het hele huis kijken. U kunt ook een externe USB-harde schijf aansluiten op de AirTV 2 en lokale zenders opnemen, waardoor het apparaat in feite verandert in een DVR voor uw hele huis voor uw antenne.

airtvrear

Wat AirTV uniek maakt van andere netwerktuners, is dat het lokale zenders streamt via de Sling TV-app. Hoewel een Sling TV-abonnement optioneel is (prijzen beginnen bij $ 30 per maand), krijgt u door er een toe te voegen een enkel menu voor zowel antenne- als kabelkanalen.

Zodra de AirTV 2 is aangesloten op het stopcontact met een antenne aangesloten, kunt u de installatie voltooien via de mobiele Sling TV-app voor iOS of Android. Dit houdt in dat u verbinding maakt met het wifi-signaal van de AirTV in de netwerkinstellingen van uw telefoon, het wifi-wachtwoord van uw router opnieuw invoert in de Sling TV en vervolgens opnieuw verbinding maakt met uw thuisnetwerk. (De AirTV heeft ook een ethernetpoort van 10/100 Mbps als u over de infrastructuur beschikt om een ​​bedrade netwerkverbinding te ondersteunen.) De AirTV scant naar kanalen op basis van uw postcode en haalt gidsgegevens van internet op, waarna u deze kunt gebruiken de Sling TV-app op andere apparaten om naar te kijken.

airtvsetup

Helaas werkt de over-the-air-integratie van AirTV nog steeds niet op alle versies van de Sling TV-app. Je hebt toegang tot lokale kanalen via Sling TV op Roku, Amazon Fire TV, iOS en Android mobiel, maar op Apple TV, gameconsoles, webbrowsers of smart-tv’s van Samsung, LG of Vizio. (In feite werkte de originele AirTV-tuner met een aparte AirTV-app op Apple TV, die niet was geïntegreerd met Sling, maar deze app werkt niet met de AirTV 2.)

Net als bij de originele AirTV heeft de nieuwe versie nog steeds twee tv-tuners, zodat je maximaal twee kanalen tegelijk kunt bekijken of opnemen. U kunt ook buitenshuis naar lokale zenders kijken op elk apparaat dat AirTV ondersteunt, maar slechts met één stream tegelijk.

Beter samen

airtvmain

In vergelijking met het hebben van uw lokale kanalen op een aparte ingang of gedegradeerd naar een aparte app, is het handig om ze in een enkel menu te openen met uw streaming kabelkanalen. Net als bij de kabelzenders van Sling, kun je over-the-air zenders toevoegen aan je favorietenlijst en ze samen met kabelzenders bekijken in een rastergids. Als je een externe harde schijf hebt aangesloten om lokale zenders op te nemen, verschijnen die opnames in hetzelfde DVR-menu als de opnames van de cloud-DVR van Sling TV.

De DVR-integratie roept echter een potentieel punt van verwarring op: u kunt geen Sling-tv-kanalen opnemen op uw harde schijf, noch kunt u AirTV’s over-the-air-opnamen opslaan in Sling’s cloud-DVR. Dat betekent dat u twee verschillende DVR-pools moet beheren, en programma’s die u van beide bronnen hebt opgenomen, hebben aparte vermeldingen in het DVR-menu.

airtvgrid

De Sling-app blijft de antenne in sommige gebieden ook behandelen als een tweederangsburger. Over-the-air programma’s verschijnen bijvoorbeeld niet in zoekresultaten; in plaats daarvan moet je ze opjagen via de rastergids. Die inhoud verschijnt ook niet in de secties ‘Doorgaan met kijken’, ‘Sport’ of ‘Nu aan’ van Sling.

Zelfde oude problemen

Beperkte integratie is niet het enige probleem dat AirTV nog moet oplossen.

Aan de DVR-kant zijn opname-opties nog steeds kale botten in vergelijking met andere over-the-air DVR’s. U kunt opnamen beperken tot afzonderlijke afleveringen of nieuwe afleveringen, maar u kunt oudere afleveringen niet automatisch verwijderen om opslagruimte te besparen. AirTV ondersteunt ook geen extra buffertijden aan het begin en einde van opnames, dus je zou het einde van een show – of een game – kunnen missen als deze lang duurt.

airtvrecord

De kijkervaring voor DVR is ook ondermaats, zonder functies voor het overslaan van advertenties en geen visuele preview wanneer u snel vooruit- of terugspoelt door opnamen. AirTV neemt niet eens automatisch live-programma’s op, dus je kunt live-tv niet time-shiften zonder eerst op de opnameknop te drukken, terug te gaan naar het menu van Sling en vervolgens de nog lopende opname opnieuw te starten.

Wat de videokwaliteit betreft, blijft AirTV 30 frames per seconde halen voor alle over-the-air-kanalen, wat betekent dat live sport, nieuws en talkshows er schokkeriger uitzien dan directe antenne-uitvoer. En net als de originele AirTV ondersteunt de nieuwe versie geen surround sound.

luchttvlive

Is AirTV 2 iets voor jou?

Ondanks die problemen heeft AirTV 2 een paar goedmakertjes.

De eerste is de prijs als een pure over-the-air tv-oplossing. Met $ 100 voor de hardware is AirTV 2 een van de goedkoopste manieren om live-tv vanaf een antenne vast te leggen en de video naar meerdere televisies in huis te distribueren. Sluit een USB-harde schijf aan (u kunt een model van 1 TB kopen voor minder dan $ 50) en de AirTV 2 wordt een DVR voor het hele huis die minder duur is dan die van Tablo, Plex, Fire TV Recast en Channels DVR, vooral omdat AirTV geen abonnementskosten.

Door Sling TV-kanalen toe te voegen, wordt deze setup nog beter, en met een startprijs van $ 30 per maand, zou je uiteindelijk veel minder kunnen uitgeven in vergelijking met live tv-services met lokale kanalen. (YouTube TV kost bijvoorbeeld $ 50 per maand, en Hulu met Live TV en Fubo TV beginnen beide bij $ 55 per maand. AT&T TV Now is zelfs duurder voor $ 65 per maand.)

Toch zul je lang en hard moeten nadenken of AirTV’s beperkte video- en audiokwaliteit, fragmentarische Sling-integratie en kale DVR-functies die extra besparingen waard zijn. Zoals met al het andere in de wereld van het doorknippen van kabels, is het een kwestie van afwegingen.

0 Shares:
You May Also Like