Anker stelt HomeKit-compatibiliteit uit voor zijn onlangs aangekondigde Eufy Indoor Cams

eufy indoor cam 2k

De onlangs onthulde Eufy Indoor Cams van Anker, waarvan aanvankelijk werd geadverteerd dat ze compatibel waren met het HomeKit-platform van Apple bij de lancering, zullen die ondersteuning pas ergens in juli krijgen, heeft een vertegenwoordiger van Anker bevestigd.

Het goede nieuws is dat wanneer HomeKit-ondersteuning eindelijk klaar is, deze ook wordt geleverd met HomeKit Secure Video, een aparte HomeKit-functie die is ontworpen om uw opgenomen beveiligingsvideo’s privé te houden.

De vertraging (voor het eerst gemeld door 9to5Mac) is van toepassing op zowel de Eufy Indoor Cam 2K van $ 40 als de Eufy Indoor Cam Pan & Tilt van $ 50, die in april werden aangekondigd. Beide camera’s zouden oorspronkelijk in mei aankomen, maar hun verzenddatums zijn sindsdien verschoven naar 15 juni voor de Indoor Cam 2K en 30 juni voor het Pan & Tilt-model, vertelde een vertegenwoordiger van Anker aan TechHive.

In een bericht op het Eufy-communityforum verontschuldigde een woordvoerder van het merk Eufy, eigendom van Anker, zich voor de vertraging.

“Ons ontwikkelingsteam wil jullie allemaal de best mogelijke HomeKit-ervaring bieden en om dit te bereiken, hebben we besloten om de HomeKit Secure Video-functie te implementeren”, luidt het bericht. “Met deze functie kunnen gebruikers video’s opslaan in iCloud. De toepassing van deze functie vereist aanvullende certificering die helaas het gevolg is van de vertraging.”

Indoor Cam-gebruikers kunnen een paar weken eerder HomeKit-ondersteuning krijgen door zich aan te melden voor een bètaprogramma, aldus het bericht.

HomeKit Secure Video is een cameragerichte HomeKit-functie waarmee opgenomen video’s kunnen worden geanalyseerd op bewegingsgebeurtenissen op een lokaal “home hub” -apparaat, zoals een iPad, een Apple TV of een HomePod, in plaats van op een derde partij cloud-server.

Nadat video’s zijn geanalyseerd, kunnen ze worden gecodeerd en veilig worden opgeslagen in iCloud, waar alleen de camera-eigenaar er toegang toe heeft.

Tot nu toe zijn er bij de lancering slechts een paar slimme beveiligingscamera’s gepland met HomeKit Secure Video, waaronder de Logitech Circle View en de zojuist aangekondigde Eve Cam, terwijl andere camera’s, zoals Eufy’s 1 EufyCam 2, de functie zagen aankomen in een software-update.

Hoewel HomeKit Secure Video-ondersteuning aanvankelijk niet was beloofd voor de Indoor Cam 2K en Indoor Cam Pan & Tilt, is de basiscompatibiliteit met HomeKit. Zonder HomeKit-ondersteuning kunnen gebruikers de Indoor Cam niet bedienen met de Home-app van Apple of via Siri-spraakopdrachten.

Het is natuurlijk niet zo dat Anker de HomeKit-ondersteuning voor zijn Indoor Cam-modellen helemaal heeft geannuleerd. We hebben het hier alleen over (vingers gekruist) een korte vertraging, en de aanstaande komst van HomeKit Secure Video-ondersteuning is welkom nieuws.

Toch kunnen die gebruikers die de Indoor Cam 2K en Indoor Cam Pan & Tilt speciaal voor de HomeKit-ondersteuning hebben besteld, niet de schuld krijgen van gezeur (zoals enkelen deden op de HomeKit-subreddit, hoewel anderen zeiden dat ze geen last hadden van het nieuws ), en zich ook zorgen maken over nog meer vertragingen. Hopelijk gebeurt dat niet.

We zullen een volledige beoordeling van de Eufy Indoor Cam 2K en Indoor Cam Pan & Tilt hebben zodra we enkele beoordelingseenheden in handen hebben.

0 Shares:
You May Also Like