Animatie versus live actievideo’s: voors & nadelen

Animation-vs-Live-Action

Anno 2019 kan niemand de kracht van videomarketing ontkennen.

Het is overal waar je kijkt, en dat is het punt. Het is guerrillamarketing op zijn best – als zodanig zou video ongetwijfeld een onderdeel van uw strategie moeten zijn.

Maar waar te beginnen? Begin met het afwegen van de verschillende opties, waarvan de twee meest populaire zijn: geanimeerde en live actievideo’s.

Om u te helpen bij het maken van uw beslissing, vergelijken we in dit artikel het uiterlijk, de kosten en wanneer het het beste is om zowel geanimeerde als live-actievideo’s te gebruiken.

Hoeveel kosten geanimeerde en live actievideo’s?

Dus je hebt besloten om video te gebruiken in je marketingstrategie. Een van de eerste vragen gaat meestal over de kosten. Wat kun je krijgen voor het budget dat je hebt?

Laten we vergelijken:

Geanimeerde video’s

Geanimeerde video’s hebben tal van elementen. Het gebruikelijke proces voor een geanimeerde video begint met het schrijven van het script. Vervolgens op storyboard, animatie, voice-over, muziek en geluidseffecten.

Bovendien heb je de amendementen en herzieningen in elke fase en elk consultatiemoment.

We hebben onlangs de kosten van geanimeerde video’s in de hele branche geëvalueerd. We wilden het antwoord weten op de vraag “Hoeveel kost een geanimeerde uitlegvideo?”. Dus namen we contact op met 70 uitlegvideobedrijven om te informeren naar hun prijzen en doorlooptijden. U kunt de volledige resultaten en analyse van dat onderzoek hier bekijken.

Als je ervoor kiest om door te gaan met een geanimeerde video, moet je een andere beslissing nemen. Ga je een team van freelancers samenstellen of ga je voor een bedrijf/studio?

Als je voor freelancers kiest, kun je een reeks verschillende vaardigheden, budget en kwaliteit mixen en matchen. Als uw budget krap is, kunt u hierdoor werken met mensen die lagere prijzen hebben.

Maar je moet wel rekening houden met je eigen tijd. Als je de rol van projectmanager op je neemt, zijn de uren die je besteedt aan organiseren en managen in theorie een kostenpost.

Als u een bedrijf vindt dat de video voor u maakt, kunt u hen meer controle geven. Dan kun je het project op afstand managen. Als u voor deze optie kiest, moet u rondkijken voor de beste prijs. Sommige bedrijven bieden vaste prijzen en doorlooptijden, andere rekenen bij oplevering.

Lees onze blog over verborgen kosten van geanimeerde uitlegvideo’s voor tips over waar u naar moet vragen als u rondkijkt voor een offerte.

Live actie video’s

Live Action-video’s hebben allemaal een ander proces. Om te beginnen heb je je script- en storyboard-fase. Die je ofwel zelf moet proberen, of iemand moet inhuren om het te doen.

Dan heb je de opnames die je nodig hebt: locatie, cast, verzekering, rekwisieten, kledingkast en decor.

Eindelijk heb je al je postproductie-elementen. Van bewerking, muziek, geluidseffecten en extra graphics.

Maar als de tijd en het geld krap zijn, is het mogelijk om in slechts een paar dagen een DIY-achtige live-actievideo op te nemen.

Een groot voordeel van Live Action is dat je kunt profiteren van dingen die je al hebt. Je kunt je huis of werkplek als decor gebruiken en je vrienden en collega’s aan het lijntje houden om te acteren.

Je kunt ook de nodige aanpassingen doen en zelfs op de dag improviseren als je dat zou willen. Dit voorkomt dure wijzigingen verderop in de lijn.

De kosten hangen dus af van welke bronnen u kunt gebruiken en wat u moet aanboren. Na deze afweging kunt u dienovereenkomstig budgetteren.

De voor- en nadelen van het gebruik van geanimeerde versus live actievideo’s

Geanimeerde video’s profs

Een voordeel van geanimeerde video’s is dat er geen acteurs of dure locaties voor nodig zijn. Er zijn geen sets om te bouwen of locaties om te vinden, en geen temperamentvolle acteurs om te vertroetelen. Bespaart u geld, tijd en energie.

Geanimeerde video’s werken ook het beste voor abstracte producten of diensten. Ze vertegenwoordigen een manier om complexe onderwerpen te vereenvoudigen en tot leven te brengen door in contact te komen met het publiek.

Wat deed HubSpot bijvoorbeeld met hun “What Is Artificial Intelligence?” filmpje hier:

Ze hadden een lang artikel kunnen ontwikkelen waarin het concept van AI wordt uitgelegd. In plaats daarvan maakten ze een animatievideo van 6 minuten, die op een verteerbare manier laat zien waar AI om draait.

Techbedrijven begrijpen de uitdagingen van het uitleggen van de technologieën waarmee ze werken. Daarom zijn er steeds meer geanimeerde video’s om abstracte concepten uit te leggen.

Wat MuleSoft hier bijvoorbeeld heeft gedaan:

Geanimeerde video’s zijn niet alleen nuttig om ingewikkelde technische concepten uit te leggen. Zo wilde Tech Insider op een heldere, krachtige manier laten zien hoe diep oceanen werkelijk zijn.

Iedereen kan begrijpen dat 12.100 voet een lange afstand is; weinigen kunnen visualiseren hoe dat eruit ziet.

Geanimeerde video’s nadelen

Het belangrijkste nadeel dat geanimeerde video’s kunnen hebben, is dat ze onpersoonlijker aanvoelen dan live-actievideo’s.

Een voorbeeld van een live action-explainer die goed werkt, is:

‘Adam Knows Best’ legt op boeiende wijze abstracte of interessante concepten uit via live-action video’s. Dit betekent dat uitlegvideo’s niet per se geanimeerd hoeven te zijn om te werken.

Aan de andere kant van het argument, toen JotForm geanimeerde versus live-actievideo testte, ontdekten ze dat hun geanimeerde video beter presteerde dan hun live-actievideo. Met een 20% hogere klikfrequentiewat leidde tot een hogere weergavesnelheid door YouTube.

Het maken van animatievideo’s kan ook drie tot zeven weken duren, afhankelijk van de lengte en complexiteit. Als de tijd tegen je is, moet je daar rekening mee houden.

Live actie video’s pro’s

Een voordeel van live-action video’s is dat ze een authentieke, leerzame toon hebben. Ze kunnen ook een humaniserend gevoel hebben.

Mensen kunnen zich soms meer inleven in live-action video’s, omdat ze emoties snel overbrengen. Dit komt door ons vermogen om lichaamstaal te lezen.

Een goed voorbeeld van een live-actievideo met veel persoonlijkheid is er een die Dollar Shave Club heeft gemaakt:

Een ander soortgelijk voorbeeld komt van The Beard Club (voorheen bekend als Dollar Beard Club):

Beide bedrijven speelden met de emoties van hun publiek en koppelden een leuke sfeer aan hun producten. Dit in tegenstelling tot hoe de meeste advertenties van Gillette eruit zien:

Live action video’s zijn ook sneller te maken, zolang je er niet te veel complexe elementen aan toevoegt. Hoe meer schrijvers, acteurs, locaties, camerahoeken je toevoegt, hoe langer de video zal zijn.

Als vuistregel kun je een goed geplande, logistiek lichte video in drie tot zes weken maken.

Live action video’s nadelen

Het belangrijkste nadeel van live action zijn de kosten. Hoe complexer, betrouwbaarder en van hoge kwaliteit de video, hoe duurder deze kan worden.

Een ander nadeel van live action video is de mogelijkheid om het beeldmateriaal te bewerken zodra het is opgenomen. Als je een scène hebt gemist of een paar extra woorden wilt toevoegen, kan dit moeilijk zijn. De bemanning, locatie en opstelling weer bij elkaar krijgen, is misschien bijna onmogelijk. Terwijl met geanimeerde video’s wijzigingen en wijzigingen veel eenvoudiger zijn.

Houd altijd rekening met de middelen die je hebt om realistische beelden te maken. De locatie, camera, geluidsapparatuur en het talent dat je kiest, brengen allemaal kosten met zich mee.

Conclusie

Als het gaat om het kiezen tussen geanimeerde en live action, hangt het allemaal af van uw behoeften en budget.

Als je een lager budget hebt of abstracte concepten wilt uitleggen, kunnen animatievideo’s het beste werken.

Maar als je geld kunt uitgeven of een meer emotionele impact wilt hebben, gebruik dan een live action video. Voor meer informatie over de kosten van geanimeerde video’s, download ons e-boek: “Hoeveel kost een Explainer Video Cost”.

0 Shares:
You May Also Like