Android TV-bedieningen komen eindelijk naar Android-telefoons

android tv remote for android

iOS-gebruikers kunnen hun Apple TV’s al lang overnemen met hun iPhone-touchscreens, en nu komt het bericht dat Android-telefoons – eindelijk – nieuwe, ingebouwde afspeelknoppen krijgen voor apparaten met Android TV OS.

Tijdens de I/O-conferentie op dinsdag demonstreerden Google-execs de aanstaande afstandsbediening op het scherm voor Android-telefoons, waarmee je door de Android TV-interface kunt bladeren door te tikken en te vegen.

Een welkome vervanging voor de verouderde Android TV-afstandsbedieningsapp in de Google Play Store, de geïntegreerde Android-afstandsbedieningsinterface heeft knoppen voor het aanpassen van het volume, dempen, terug en thuis, terwijl je met een extra knop Google Assistant kunt oproepen.

Bovenaan de interface bevindt zich een aan / uit-knop, terwijl een vervolgkeuzemenu verschillende Android TV-apparaten in uw huishouden selecteert. Er is ook een overloopmenu met drie stippen, maar Google heeft de functionaliteit ervan niet onthuld tijdens de keynote.

Met de nieuwe tv-bediening voor Android kun je naar films, tv-programma’s en andere programma’s zoeken via spraak of door op het toetsenbord van je telefoon te typen. U kunt het toetsenbord ook gebruiken om accountwachtwoorden en andere tekst in te typen.

Android’s aankomende TV-bedieningselementen zullen “out of the box” werken met “de meer dan 80 miljoen” Android TV OS-apparaten, waaronder Chromecast met Google TV, zei een Google-exec.

iPhone- en iPad-gebruikers hebben natuurlijk al lang de leiding over hun Apple TV-boxen met behulp van een tv-afstandsbediening ingebouwd in iOS en iPadOS, en inderdaad, de iOS-afstandsbediening lijkt opmerkelijk veel op de aanstaande Android-afstandsbediening, vooral als het gaat om het veegbare navigatiepad.

Vreemd genoeg, terwijl de iOS TV-afstandsbediening een afspeel-/pauzeknop heeft maar geen volumeregelaars (die je kunt openen via de uitklapbare AirPlay-overlay), heeft de weergave van de Android-afstandsbediening die wordt getoond tijdens de I/O-keynote wel volumeregelaars, maar niet voor de hand liggend afspeelknoppen.

Natuurlijk moeten we de ingebouwde Android-afstandsbediening nog echt in actie zien, en er kan veel veranderen tussen nu en de definitieve release, gepland voor “later dit jaar”.

0 Shares:
You May Also Like